Gå til innhold

Tips til stereo lyd


FranZe

Anbefalte innlegg

Sitter her og titter litt, fant ut at dette skulle ikke være enkelt. Alltid ønsket meg litt god stereo lyd (innen rimelighetens grenser) og det virker ut som tiden nå har kommet. Prisen blir jo selvsagt for høy uansett.. Er jo i overkant av hva jeg hadde tenkt til å bruke det her. Det begynte med at jeg ønsket bedre lyd på TV'en så bare ballet det på seg. 

Uansett, det jeg har tenkt litt på her er:

Marantz PM7000N

Denon PMA 1600ne

Eller en Rega Elex-r

Har holdt en liten knapp på Marantz'en i og med både pris og muligheter. Musikk blir fra A-Å, det er så mye allround som mulig som gjelder. Tar også i mot tips på noen rimelige (men gode) høytalere, brukte eller nye. Har selv vært inne på B&W 606 her.

Noen innvendinger? 

Endret av FranZe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å gi noen konkrete tips, men hvorfor ikke se etter brukte forsterkere også (ser du gjerne går for brukte høyttalere)? Ser ikke ut til at du er ute etter det siste i trådløse tilkoblinger da Denonen du viser til ikke har noen, så en noen år gammel forsterker burde duge og da kan du enten få noe billigere som er like bra som nytt eller noen som er enda bedre til samme pris.

Når det gjelder høyttalere så lurer jeg på hvorfor stativhøyttalere?

Lenke til kommentar

Derfor jeg kikket etter stativ høytalere var litt pga plass, men tror kanskje jeg prøver å lure inn vanlige fronthøytalere. Nå skal det sies at jeg kjøpte Marantzen og tar høytalere om litt. Var på soundgarden å fikk høre noen monitor audio høytalere som jeg likte veldig godt. Enn så lenge bruker jeg bare noen gamle bakhøytalere (dynavoice S4) jeg hadde fra tidligere i tiden.. Ikke optimalt, men på en annen side  har jeg heller aldri hørt de har spilt så godt tidligere. 
 

For en som tidligere er vant med å spille fra hjemmekino reciver så var dette som rene pornografien for ørene i forhold. Hvorfor har jeg ikke gjort dette tidligere? Ble anbefalt å kjøpe separert streamer og forsterker men på grunn av plass gikk jeg for en alt i en løsning. Fikk Marantzen for 11500kr hos en lokal ganske nyoppstartet butikk. Der skal jeg handle neste gang også. Setter pris på slike lokale butikker :)

Lenke til kommentar

Stativhøyttalere kan være helt topp det. Om man ikke trenger ekstremt lydtrykk så kan det være noe å hente på selve lydkvaliteten i forhold til hva man betaler. Jeg bruker selv stativhøyttalere i en 35kvm stue.

Bestem deg for en pris, sorter på denne prisen på finn. Sett opp  en 4-5 alternativer innen prisen du kan gi, og let opp tester og beskrivelser av lyden til du finner det som virker rett lyd for deg. Det er utrolig mye mer å velge i, som er bedre enn de vanlige merkene folk forbinder først med høyttalere.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

En liten oppdatering her :) På kort tid nå så har jeg forsøkt Marantz'en, Rega Brio og en Rega Elex-r. Ble aldri fornøyd med "driven" som Marantzen ikke hadde. Men fantastisk lydkvalitet var det, det ble bare litt tamt. Heos var/er i mine øyne en spøk. Treg og mistet kontakten i tide og utide. Men når sant skal sies savner jeg Marantz'en litt innemellom. Brio'en, ja. Der var det noe jeg ville ha mer. Trodde faktisk jeg skulle være fornøyd der, men ble litt i minste laget. For å ikke snakke om for en varmovn det var. Hadde en spilt en stund, selv på lavt volume så var den ganske varm. Men lyden var kjempe den. Ja, så nå sitter jeg her med Elex-r'en da, og vil jo si at jeg er kjempe fornøyd. Ikke blir den særlig varm heller, i alle fall ikke sammenlignet med Brio'en.

Nå ble jo dette litt mer kostbart enn Marantz'en, for det ble både Elex-r og Bluesound node 2i. Men til gjengjeld sitter jeg nå med en løsning jeg faktisk er fornøyd med. Heos?.. Vet ikke helt jeg, kan jo være det er greit, men slik det var hos meg var det ikke noe positivt i alle fall. Når det kommer til høyttalere så tror jeg at jeg har gått bort fra stativhøyttalere, men får se når den tid kommer. Inntil da så får jeg nyte musikken fra Tidal på de lånte, som faktisk gir en god lyd i mine ører, men det er vel sikkert fordi det faktisk er det beste jeg noen gang har hørt her hjemme. Faren er at en sitter å tenker at det kan jo bli bedre... :hm:          

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...