Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hjelp ønskes

Anbefalte innlegg

Jeg bor i en kommunal bolig, hvor kommunen ønsker å kaste meg ut, jeg har bodd der i 33 mnd, å det har aldri blitt framlagt noen forslag til bolig kontrakt. Det har nå vert behandling HTU og Tingretten, å utkastelse blir opprettholdt fra begge instanser, men slipper å betale saksomkostninger samt må kun betale ca 15 % av all husleie dette er jo meget bra, men at kommunen kan kaste meg ut uten å tilby meg et annet sted å bo, når jeg fikk tildelt bolig på serskilt grunnlag grunnet en funksjonshemming å har lese å skrive vansker som gjør alt så mye vanskeligere. Så spørsmålet er da kan jeg ha krav på fri rettshjelp selv om min inntekt overskrider grensen for fri rettshjelp på andre grunnlag?? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tildeling av kommunal bolig etter sosialtjenesteloven er ikke et prioritert område etter lov om fri rettshjelp. Man kan få fri rettshjelp likevel, også til uprioriterte områder. Reglene om dette er beskrevet i Statens sivilrettsforvaltnings rundskriv SRF-2017-1 pkt. 6.5. 

I sosialsaker gis det som hovedregel ikke fri rettshjelp. Det kan gis fri rettshjelp i klagesaker etter sosialtjenesteloven hvis saken "objektivt sett berører søker i særlig sterk grad", SRF-2017-1 pkt. 6.5.2.c. 

For å gjøre unntak fra inntektsoverskridelser på over 20 000 kr må det være grunn til å tro at det vil bli gitt omfattende juridisk bistand på mer enn 30 timer, og at dette er en rimelig tidsbruk gitt sakens karakter, tvistetema, konfliktnivå, dokumentmengde, og tidsperspektiv. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...