Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Vtrl § 3 på lukker bane?


Henrik.H

Anbefalte innlegg

Såvidt jeg har forstått gjelder vtrl. all ferdsel med motorisert kjøretøy, uavhengig av hvor (inkl egen hage, motorsportbane etc).

Hvordan fungerer dette i praksis mtp § 3, og kjøring med gocart/crosser osv på bane? Her blir det jo støtt og stadig råkjøring med rundvelter, farer, småskader og det som måtte være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vegtrafikkloven gjeld som nemnt for all trafikk med motorvogn, men det er nokre unntak. Blant anna § 6 om fartsreglar gir unntak for konkurransekøyring med løyve frå politiet på lukka bane eller på veg som er stengt for anna trafikk.

Aktsomheitsparagrafen som forbyr å ferdes på ein slik måte at det kan oppstå fare eller forvoldes skade vil fortsatt gjelde også på lukka bane, men då vurdert på ein litt anna måte enn når ein ferdes i vanleg trafikk.
Terskelen for kva som er ein farleg situasjon er langt høgre når køyringa foregår på avgrensa og tilrettelagt område med ekstra sikringstiltak i form av sikkerheitstiltak og ulykkesberedskap. Skadepotensialet ved farlige situasjonar blir på denne måten kraftig redusert.

Skulle det oppstå situasjonar under konkurranse der f.eks. publikum tar seg ut i vegbana så vil det klart være fare for skade om føraren ikkje avbryter konkurransen ved å bremse. På den andre sida er det ikkje ein farlig situasjon å køyre fort inn i ein sving når området er avsperra og tilrettelagt for det, sjølv om det i teorien kan være folk som tek seg inn på området likevel så vil det under konkurranse og øving på slike områder ikkje være ei påregneleg hindring at personar oppheld seg i vegbanen.

Dei aller fleste motorsportbaner og/eller klubber har i tillegg interne banereglar som nærmare gir føringar for kva som er akseptabel køyring.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...