Jump to content
Sign in to follow this  
Ellen Viseth

Tyskland ville strupe Nordlink: Norge glemte å protestere [Ekstra]

Recommended Posts

Kabelen er et samarbeidsprosjekt mellom to likeverdige parter. Den ene parten kan ikke ensidig legge ut sin energipolitikk på høring og la høringsresultatet bestemme uten å konferere med partneren. Snakker vi her om arroganse og mangel på folkeskikk fra Tysklands side?

Kort sagt, i denne saken er vi naturligvis noe mye mer enn en høringsinstans.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hvordan skal man forstå denne situasjonen?

Er det slik at denne kabal rett og slett bare vil bli brukt (med full kapasitet) i perioder når det er økonomisk høykonjunktur i EU og når EU samtidig altså sliter med å klare å få tak i tilstrekkelig med strøm? Og hver gang det er lavkonjunktur så vil Tyskland strupe bruken av kabelen? Mye billig strøm fra Norge kan ellers konkurrere ut for mye vindkraft i EU.

.

Er det slik at Tyskland egenhendig kan justere kapasiteten både opp og ned når det passer dem? Kan også Norge egenhendig justere kapasiteten opp og ned avhengig av feks situasjonen i Norge?

 

Share this post


Link to post

Kabelen til Tyskland har vært under bygging i mange år. Hva har Tyskland gjort i samme periode? Ingen ting. Ufattelig at man ikke kan motta 1400 MW. Det er en ren skandale at man ikke har et bedre samkjørings system i Europa. Store mengder energi går tapt. HVDC kabler kan man legge i traseer for gass rør, skal jo ut, skal man tro tyske politikere.

Syndebukkene er fagforeninger, kullkraftprodusenter og miljøvernere.

Og politikere som gir etter for press.

Share this post


Link to post

Politikk er det muliges kunst, også i Tyskland. De har sin egne "monstermastaksjoner". Det har vært store protester mot bygging av nye kraftlinjer mellom det solrike sør og det mer vindfulle nord.

Share this post


Link to post

Norge kan nok også justere ned. Men vi har ikke det behovet, siden vi bare kan holde igjen vann i magasinene i stedet. Dette er et teknisk problem som følge av at Tyskland ikke har fått bygget ut kabler internt i landet, slik planen var. @farnol skriver hvorfor.

 

Share this post


Link to post

Her har Norge vært amatører nok en gang. Får selvsagt ingen konsekvenser for de ansvarlige. I Rogaland bygger vi veier til 25 milliarder, klarer ikke kreve inn bompenger, ingen konsekvenser.

Kabelen fungerer nå som en ren spisslast og bacup kabel. Energitapet i kabel ved 10% belasting vet jeg ikke, men det kan være høyere en ved 100% last som tenkt, noen som kan hjelpe her? Ramping teknikk?

Det enkleste og rimeligste er trolig å slå av kabel og vente til Tyskere ringer?

Alle politikeres grønne drøm "Green Deal" får en her vist i praksis. Nå har Tyskere også fått et sugerør i Oljefondet?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...