Gå til innhold

Tyskland ville strupe Nordlink: Norge glemte å protestere [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan skal man forstå denne situasjonen?

Er det slik at denne kabal rett og slett bare vil bli brukt (med full kapasitet) i perioder når det er økonomisk høykonjunktur i EU og når EU samtidig altså sliter med å klare å få tak i tilstrekkelig med strøm? Og hver gang det er lavkonjunktur så vil Tyskland strupe bruken av kabelen? Mye billig strøm fra Norge kan ellers konkurrere ut for mye vindkraft i EU.

.

Er det slik at Tyskland egenhendig kan justere kapasiteten både opp og ned når det passer dem? Kan også Norge egenhendig justere kapasiteten opp og ned avhengig av feks situasjonen i Norge?

 

Lenke til kommentar

Kabelen til Tyskland har vært under bygging i mange år. Hva har Tyskland gjort i samme periode? Ingen ting. Ufattelig at man ikke kan motta 1400 MW. Det er en ren skandale at man ikke har et bedre samkjørings system i Europa. Store mengder energi går tapt. HVDC kabler kan man legge i traseer for gass rør, skal jo ut, skal man tro tyske politikere.

Syndebukkene er fagforeninger, kullkraftprodusenter og miljøvernere.

Og politikere som gir etter for press.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Her har Norge vært amatører nok en gang. Får selvsagt ingen konsekvenser for de ansvarlige. I Rogaland bygger vi veier til 25 milliarder, klarer ikke kreve inn bompenger, ingen konsekvenser.

Kabelen fungerer nå som en ren spisslast og bacup kabel. Energitapet i kabel ved 10% belasting vet jeg ikke, men det kan være høyere en ved 100% last som tenkt, noen som kan hjelpe her? Ramping teknikk?

Det enkleste og rimeligste er trolig å slå av kabel og vente til Tyskere ringer?

Alle politikeres grønne drøm "Green Deal" får en her vist i praksis. Nå har Tyskere også fått et sugerør i Oljefondet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...