Gå til innhold

Egen ruter Altibox


Olstig

Anbefalte innlegg

Hei

jeg har fiber fra altibox. I dag er det hjemmesentral som brukes som ruter. Når denne ikke er i bromodus så klarer den selv å filtrere hvilken data som går på Lan portene. 
 

jeg kan altså ha en kabel fra hvilken som helst Lan port ned til en smart switch med igmp og deretter gå til for eks ps4 og tv dekoder.

nett og ip tv sendes som kjent på separate Lan. 
 

min utfordring og spørsmål:

setter jeg altibox i bromodus så omgjøres 3 av 4 Lan porter om til tv utgang mens den siste er kun nett. Finnes det en ruter som har for eks dobbel wan slik at jeg kan kjøre Lan for tv på den ene og nett på den andre. 
 

deretter ut fra denne ruteren med en kabel ned til switch som jeg har i dag hvor jeg  igjen henter ut begge signal fra samme kabel

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Javisst! Du kan f.eks kjøre f.eks en Ubiquti Edgerouter 4 der du opprett VLAN til nett og TV hver for seg. Da får du en ethernet-port som du kobler mot dekoder og en som du kobler videre til en switch. Jeg gjør dette selv, men jeg har satt fiberen direkte i routeren, men kunne også brokoblet. Dette fungerer utmerket sammen med en managed switch og to APer fra samme merke, så har jeg nå et dønnstabilt nettverk i huset. Men det koster litt. Se her:

 

Lenke til kommentar

Vil dette også fungere da:

 

fra media converter inn i edgerouter. Ut med en kabel fra Edge til en smart switch. Videre med en kabel fra denne switchen til begge nabohus ;) som også har en smart switch. Så ut fra switch i de andre husene til pc og en dekoder..

 

Vi er 3 stk som deler på nettet (brødre alle sammen). Og i dag har jeg wifi pluss bokser. Nettet henger seg hele tiden. Men har bare en kabel til hvert av husene.  Slik jeg beskrev oppsettet er slik det er i dag. Bare alt går fra hjemmesentral. Ønsker å kvitte meg med den og sette opp egne rutere hos de andre for å skille dem ut fra samme nett... har ikke mulighet til å legge over ekstra kabel til tv. Avhengig at alt kan gå i en kabel

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...