Gå til innhold

TEST: Sound BlasterX AE-5 Plus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
OnkelGrusom skrev (17 timer siden):

Jeg er primært musiker men bruker mitt lydkort til 20 000 til spill også.

Når du bruker 20k på lydkort til musikkproduksjon ala Apogee og lignende, så er det ikke nødvendigvis lyden som gjør det dyrt men muligheter for antall innganger osv. Å påstå at slikt utstyr er bedre til spill er jo meningsløst

Endret av bshagen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
OnkelGrusom skrev (På 20.9.2020 den 1.08):

Hvis lydkort til 1500 er " oh my god"

Stakkars dere!

Jeg er primært musiker men bruker mitt lydkort til 20 000 til spill også.

Legg till monitorer til 30 000 så snakker vi lyd

Hvis lyden på hovedkortet er så dårlig at tilogmed ett Soundblaster kort låter bedre.. javel

Kim Christiansen

 

Har optisk ledning fra min soundblaster til aktive høyttalere. Har blitt fortalt at lydkortet har lite å si når man bruker optisk overføring. Har du noe kommentar?

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Aiven skrev (På 21.9.2020 den 15.47):

Har optisk ledning fra min soundblaster til aktive høyttalere. Har blitt fortalt at lydkortet har lite å si når man bruker optisk overføring. Har du noe kommentar?

Det er helt korrekt! Ved å overføre digitalt ut av pcen bruker du dermed en ekstrent DAC. Da trenger du ikke tenke på kvaliteten på lydkortet. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
rhym skrev:

Ikke kjøp interne lydkort hvis du faktisk bryr deg om noe bedre enn onboard audio. Innsiden av PCen er en enorm (elektronisk) støykilde. Kjøp heller en ekstern USB DAC.

Sludder jeg har det samma lydkortet som testes her og de finnes ikke noe støy av noen art og Soundblaster har laget lydkort i 30 ++ år så jeg tror de vet hva de driver med, helt fantastisk på hjemmekino anlegget 5.1 lyd her og på hodetelefoner en fryd for øret så kan anbefale dette.
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Interessant. Jeg antar artikkelskribenten er den rette til å spørre her, men kanskje heller noen av brukerne i kommentarfeltet.

Hvordan stiller det seg sammenlignet med Sound Blaster ZxR som jeg allerede har og sverger til? Det er per dags dato det beste lydkortet jeg har hatt. Er det noen vits i å oppgradere? Jeg har ikke på lyd i spill, så det tenker jeg ikke over. Jeg har det kobla til forsterkeren og spiller musikk 24/7, eller kobler til DT770 Pro-ene mine hvis jeg føler for å dundre musikk midt på natta.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
Milarwen skrev:

En ting som ikke ble nevnt i artikkelen er at stort sett alle Creative lydkort støtter ASIO, Altså ASIO hardware, dette kortet inkluder. Jeg snakker ikke om ASIO emulation slik som ASIO4ALL f.eks. Dette er for deg som fikler, eller er pro  i Cubase, FL Studio Ableton Live osv. Her er det snakk om 1-2ms latency i forhold til Direct Sound som ofte gir deg 60-70ms på et tomt prosjekt. Trenger du opptaksmuligheter anbefaler jeg heller et audio interface men disse kortene er bra til hel-digital musikk-komposisjon.

Yes men jeg valgte heller eksternt usb lydkort til Cubase Pro. STEINBERG UR242.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...