Gå til innhold

TEST: Sound BlasterX AE-5 Plus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
rhym skrev (50 minutter siden):

Ikke kjøp interne lydkort hvis du faktisk bryr deg om noe bedre enn onboard audio. Innsiden av PCen er en enorm (elektronisk) støykilde. Kjøp heller en ekstern USB DAC.

Dette kan skjermes relativt effektivt. Lydkortene som er integrert i hovedkort er typisk så katastrofalt dårlige, at for de fleste vil et internt lydkort som dette oppleves som en svært stor forbedring. Har man high end ambisjoner derimot, så vil man jo normalt ønske å flytte analogtrinnet over på ekstern strøm og i eget kabinett.

Lenke til kommentar

Jeg ser du skriver at du testet med blant annet Logitech G933. men er ikke det er trådløst headset? Går det ann å bruke G933 med et PCIe/innebygd lydkort? Jeg trodde de fleste trådløse hodesett brukte et eget system utenom lydkortene?

Og når det gjelder "internt" lydkort på hovedkortet, så tror jeg kvaliteten på de kan variere VELDIG. Et high-end hovedkort ment for gaming og/eller entertainement har gjerne mye bedre innebygd lydkort enn et billigere hovedkort. Men vis man først gjør et kjøp på et billig hovedkort så er det selvsagt mye bedre med et dedikert lydkort.

For eksempel: Gigabytes B550 AORUS MASTER

har bedre kvalitet på det innebygde lydkortet enn på deres B550 AORUS ELITE variant, for å ta et eksempel på samme chipset fra samme leverandør, men forskjellige pris og kvalitetsklasser på hovedkort.

Sier ikke at det IKKE er forskjell på innebygd og dedikert lydkort. Bare at dedikerte lydkort er mest for de som kanskje i hovedsak har et hovedkort med dårlig eller ingen innebygd lyd til å begynne med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting som ikke ble nevnt i artikkelen er at stort sett alle Creative lydkort støtter ASIO, Altså ASIO hardware, dette kortet inkluder. Jeg snakker ikke om ASIO emulation slik som ASIO4ALL f.eks. Dette er for deg som fikler, eller er pro  i Cubase, FL Studio Ableton Live osv. Her er det snakk om 1-2ms latency i forhold til Direct Sound som ofte gir deg 60-70ms på et tomt prosjekt. Trenger du opptaksmuligheter anbefaler jeg heller et audio interface men disse kortene er bra til hel-digital musikk-komposisjon.

Endret av Milarwen
Lenke til kommentar

Det spørs veldig på hvilket integrert lydkort man har. Jeg bruker selv Beyerdynamic DT770 Pro 80, og merket ingen forskjell med asus xonar stx.

På det gamle hovedkortet som min gamle 2600k bruker, så er det som natt å dag, men på ASUS ROG MAXIMUS XI HERO hovedkortet så er det som sagt ingen forskjell. Så er kjempe imponert av hva de har fått til på de "bedre" hovedkortene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
OlaHaldor skrev (52 minutter siden):

Som for eksempel?

Selv bruker jeg denne: https://www.hifiklubben.no/nad-d3020-v2-forsterker-med-bluetooth/nadd3020v2bk/?q=nad

Litt dyr, men utrolig fornøyd! Kjøpte en demomodell.. Bruker den både med høyttalere og headset

Scratch! Er tydeligvis V1 jeg har, V2 har ikke USB inngang ?‍♂️

Endret av major_stuen
Lenke til kommentar
OlaHaldor skrev (34 minutter siden):

Jeg har aktive høyttalere (Genelec G Three) på pulten, om det har noe å si?

Det burde fungere glimrende. Jeg har brukt aktive høyttalere med dedikert lydkort i 10 år + Får man på litt FLAC lyd i CD-kvalitet, eller bedre også, så snakker vi :)

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...