Gå til innhold

Realistisk med gjeldsordning?


Gjest fcffd...aec

Anbefalte innlegg

Gjest fcffd...aec skrev (1 time siden):

Bare ved at jeg spurte om dette, det var et hypotetisk spørsmål (det var før jeg hadde sagt ja til nye jobben) så sier de at de avslutter saken min pga usikkerhet rundt jobb og bosted.

Dette er vel deres måte å si at saken går over til en annen namsmann. På samme måte som du får en ny ordfører osv. når du flytter. Saker kan videresendes fra kommune til kommune. 

At du ikke hadde bestemt deg helt, har vel ikke så mye å si i ettertid. Som du skriver, du gikk dit for å orientere dem om flyttingen til et annet fylke. 

Hvis du ikke orker å forholde deg til dem som er i det nye fylket, må du prøve å bli der du er nå. Prøv å komme over det som du opplevde som et svik fra namsmannen, og tenk over hva som er lettest nå. Å bli i nåværende fylke, kanskje uten jobb. Eller stålsette deg mot flaue øyeblikk i den nye jobben. Er vel bare en kontordame du må forklare noe til, altså den som har ansvaret for økonomi og lønn. Ellers kan du late som ingenting.

Tar du ikke den jobben, må du si den fra deg og lete etter noe annet. I verste fall kan du flytte utenlands, hvis alt virker fullstendig feil. Det vil være som en ny start, men det vil så klart bli mange ting å forholde seg til der også.  

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hemmelig6523 skrev (På 16.9.2020 den 19.48):

Jeg ser nok ikke annen løsning enn å gå til NAV og få rådgivning, og aller helst komme over på en tvungen gjeldsordning.

Er det ikkje nåke som heiter statlig gjeldsordning? Då spela da vel egentlig pøkk om kva kreditorene seie. Då handler det å betale så mykje du kan i 5 år, så blir resten slettet. Slik eg forstår det, er det nåke alle har rett på ein gang i livet.

Mulig eg tar feil?

Lenke til kommentar
15 hours ago, Guest fcffd...aec said:

Det dreper meg innvendig at jeg må gå igjennom dette på nytt med en ny arbeidsgiver, at jeg må forklare hvorfor det kommer til å bli lønnstrekk, hvilken situasjon jeg er i, hvordan jeg har klart å rote meg opp i dette

Det trenger du slett ikke tenke på for du trenger ikke si noe som helst om årsaken til dette og du er garantert ikke den første de har sett som har lønnstrekk. 

Lenke til kommentar

Bare flytt & start i ny jobb.

Det er dessverre vanlig å avslutte søknaden dersom du har flytteplaner, fordi den lokale Namsmannen i kommunen du flytter fra kan ikke fatte et vedtak mot noen som bor i en annen kommune. Det er den lokale Namsmannen i din kommune som må behandle søknaden - så det innebærer at du må bo i samme kommune frem til søknaden er ferdigbehandlet. Så om du flytte før dette skjer; så blir saken avsluttet (men det er ikke det samme som avslag).

Du får ikke lønnstrekk når du går på gjeldsordning. Du beholder alle pengene og betaler selv ned på gjeld. Du har heller ingen forklaringsplikt på private forhold som dette til arbeidsgiver. Er ny arbeidsgiver av medium pluss størrelse med flere medarbeidere, er det sannsynligvis ikke første gang de får krav om lønnstrekk på en ansatt. Dette er mer vanlig enn man skulle tro - og kan skje den selv den beste. En profesjonell arbeidsgiver bryr seg ikke om dette. Dersom du får spørsmål, er det kun i omsorgsøyne. Det hadde jeg tolket positivt; fordi det viser at arbeidsgiver bryr seg om deg og din situasjon også utenfor jobb.

Det er bare surt at du mister noen måneder på dette. At du må starte hele prosessen på ny. Men slik du forklarer det; er det nok like greit. Du "taper" nok et år på det..... men shit happens.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hei.

Skjønner deg godt. Du mangler innsikt i lover og regler. Dette kalles rettsuvitenhet, hvilket alle namsmenn som har hatt mer enn 2 – to gjeldsordningssaker er meget godt kjent med.

Dette utnyttes av «hele linja» altså kreditorer, namsmenn og tingrettene.

 

Slik du forklarer deg, oppfatter jeg også at din rettssikkerhet er grovt krenket av namsmannen.

 

Du kan søke om fri rettshjelp og fri sakførsel. Dette gjør du gjennom statsforvalteren, gamle fylkesmann.

Men du må søke på prinsipielt grunnlag, da gjeldsordningssaker i utgangspunktet er unntatt fra fri rettshjelp og fri sakførsel.

Du må da vise til grunnlovens §§ 95 og 98, samt Den europeiske menneskerettskonvensjon av 1950 og Den internasjonale konvensjonen om sivile og politiske rettigheter av 1966.

Disse menneskerettighetskonvensjonene har Norge som nasjon undertegnet.

Du må hevde, hvilket vil være sant at, du oppfatter at din rettsuvitenhet har blitt utnyttet på det groveste og at din rettssikkerhet dermed har blitt krenket.

Jeg har tatt opp dette med Advokatforeningen og dette er svaret jeg fikk fra dem:

«Fra: "Martin Kaasgaard Nielsen" <[email protected]>

Til: "[email protected]" <[email protected]>

Sendt: 20.12.2019 09:12:19

Emne: SV: Rettssikkerhet

 

Hei Tore,

 

Takk for gode innspill, dette er et problem som både vi og flere rettshjelptiltak har adressert i ulike sammenheng.

Jeg skal sende innspillet ditt videre til rettshjelpsutvalget – som holder på å vurdere en ny rettshjelpsordning, det tror jeg er det mest relevante sted for et slikt innspill akkurat nå.

 

Takk for at du bryr deg og sier ifra!

 

 

Med vennlig hilsen

Martin Kaasgaard Nielsen

 

– – – – – –

 

POLITISK RÅDGIVER  // POLITICAL ADVISER

ADVOKATFORENINGEN  //  THE NORWEGIAN BAR ASSOCIATION

 

Kristian Augusts gate 9, N-0164 Oslo

T +47 22 03 50 50  //  M +47 48 60 25 11  //  E [email protected]»

 

Du sier at:

«Med det så tenkte jeg selvfølgelig at jeg var nødt til å si ifra til Namsmannen om at jeg kommer til å flytte ila sommeren for en ny jobb i et nytt fylke - hvor jeg også går opp i lønn. Bare ved at jeg spurte om dette, det var et hypotetisk spørsmål (det var før jeg hadde sagt ja til nye jobben) så sier de at de avslutter saken min pga usikkerhet rundt jobb og bosted»

 

Du sier videre:

«Jeg vet faktisk ikke om jeg kan gå igjennom denne runden engang til, jeg begynner å bli sliten

Det finnes en løsning på alle gjeldsproblemer. Dette medfører imidlertid at du må ta tak i saken.

Det som mest sannsynlig skjer med deg er at du prøver å løse absolutt alle dine problemer samtid, i hodet.

Skriv ned hvilke problemer du har, i tur og orden.

Se på arket med jevne mellomrom, slik at du ser at du har fått det ned og dermed kan du slippe å gå rundt å prøve å finne en løsning på alle problemene samtidig. Slike tanker kverne og går i «kassa» døgnet rundt, og er utrolig utmattende. Folk tror ikke at du kan bli fysisk sliten av å tenke, men dette blir nesten tvangstanker, som du ikke kan «slå av».

Mange av disse tankene er negative, da du frem til nå kun har «fått døra midt i tryne» av alle rundt deg.

Nå sist namsmannen.

 

Så løser du det enkleste problemet. Drit i alle de andre problemene. Når det ene problemet er løst, kan du velge om du vil gå løs på neste med en gang eller vente litt.

Erfaringsmessig har andre gjeldsofre jeg har bistått hatt samme problematikk, benyttet seg av denne teknikken og begynt å, først ane at det faktisk kan være et lys i tunellen, til at de faktisk ser lyset.

 

Håper dette kan gi deg et lite, men velment spark «der bak»

 

Med vennlig hilsen

TBergh

Lenke til kommentar
Gjest fcffd...aec

Hei igjen, trådstarter her. 

Jeg purret på Namsmannen igår, hvor jeg hadde et tilsvar til det at han avslo søknaden min. Den eposten som jeg skreiv etter at de avsluttet/avslo søknaden for 3 uker siden nevnte jeg mange av de faktorene og rettighetene jeg har, at de skal fungere som hjelp og at jeg ikke har fått noen som helst veiledning men at jeg har måttet gjøre alt selv og gjort det de har krevd i nesten 2 år nå. Det var mye mer som stod i den eposten og jeg fikk ikke svar først, så jeg purret på som sagt igår. Jeg har fått masse hjelp her fra dere, tusen takk.

Da han avslo grunnet "uavklarte forhold" iht paragraf 1-4 i gjeldsordningsloven så brukte jeg den paragrafen tilbake og forklarte at jeg ikke kunne se at det var "uavklarte forhold", om noe så var det tryggere for jeg går til en tryggere og stabil jobb med bedre lønn, bopel blir det samme; man må ha et sted å bo og det er heller ikke noe usikkerhet der, det eneste er at man flytter også legger man seg på den utgiften man har fått godkjent. 

Idag fikk jeg til svar at etter at han har konferert med sine kolleger så vil de åpne gjeldsforhandlinger for meg. Dette gjorde meg utrolig lettet og jeg har ikke helt klart å lande enda. Dette betyr selvfølgelig ikke at det har gått igjennom men det betyr mye for meg allikevel. Om jeg flytter så vil saken bli overført til et nytt distrikt fikk jeg beskjed om. 

Jeg vil gjerne takke dere for at dere har orket å lese historien og saken min, og det har kommet så utrolige bra tilbakemelding, det er virkelig noen flinke folk her merker jeg. 

Er det kanskje noen som kan veilede meg litt fremover og fortelle meg om fallgruver, hva jeg må være forsiktig med og hvordan jeg skal løse dette og assistere på best mulig måte slik at jeg gir best mulig inntrykk og at de ser at jeg virkelig prøver, selv om jeg tror de allerede har sett det. 

Tusen takk for veldig gode tilbakemeldinger Tbergh

Anonymous poster hash: fcffd...aec

Lenke til kommentar

Hei.

Vi kan holde kontakten her på forumet, hvis du ønsker det, så kan jeg bistå så godt jeg kan.

Last ned disse lovforarbeidene.

Ot.prp. nr. 99 (2001-2002) Om lov om endringer i lov 17. juli 1992 nr. 99 om frivillig og tvungen gjeldsordning for privatpersoner mv. (gjeldsordningsloven)

og Ot prp. nr 155 (2012–2013)

 

I tillegg kan du låne bøker på biblioteket om gjeldsordning skrevet av Egil Rokhaug og Ernst Moe.

Ernst Moes utgave nr 3.

Egil Rokhaug er han som er ansvarlig for gjeldsordningsloven og reiser rundt og lærer opp namsmenn og Navs gjeldsrådgivere. Ernst Moe blir ofte brukt som henvisning i gjeldsordningssaker.

Bøkene inneholder stikkordregister så de er lette å finne frem i.

 

Du MÅ følge godt med på saken din. Du MÅ også spørre til DU forstår. Ikke bare du tror du forstår det som skjer.

Jo mer du skjønner av saken din nå, gjeldsforhandlingene osv. jo lettere vil det være å gjennomføre gjeldsordning og ikke gjøre noe feil.

 

Når det kommer til namsmennenes behandling av saker, så er beklageligvis min erfaring heller dårlig.

Det samme gjelder behandlingen i tingretten ved tvungen ordning.

 

Men vær klar over at du har startet på slutten. Gjeldsordningen begynner å gjelde fra det tidspunktet det blir åpnet for gjeldsforhandlinger

 

Med vennlig hilsen

TBergh

 

Med vennlig hilsen

TBergh

Endret av TBergh
Tillegg
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest fcffd...aec
TBergh skrev (23 timer siden):

Hei.

Vi kan holde kontakten her på forumet, hvis du ønsker det, så kan jeg bistå så godt jeg kan.

Last ned disse lovforarbeidene.

Ot.prp. nr. 99 (2001-2002) Om lov om endringer i lov 17. juli 1992 nr. 99 om frivillig og tvungen gjeldsordning for privatpersoner mv. (gjeldsordningsloven)

og Ot prp. nr 155 (2012–2013)

 

I tillegg kan du låne bøker på biblioteket om gjeldsordning skrevet av Egil Rokhaug og Ernst Moe.

Ernst Moes utgave nr 3.

Egil Rokhaug er han som er ansvarlig for gjeldsordningsloven og reiser rundt og lærer opp namsmenn og Navs gjeldsrådgivere. Ernst Moe blir ofte brukt som henvisning i gjeldsordningssaker.

Bøkene inneholder stikkordregister så de er lette å finne frem i.

 

 

 

Du MÅ følge godt med på saken din. Du MÅ også spørre til DU forstår. Ikke bare du tror du forstår det som skjer.

 

Jo mer du skjønner av saken din nå, gjeldsforhandlingene osv. jo lettere vil det være å gjennomføre gjeldsordning og ikke gjøre noe feil.

 

 

 

Når det kommer til namsmennenes behandling av saker, så er beklageligvis min erfaring heller dårlig.

 

Det samme gjelder behandlingen i tingretten ved tvungen ordning.

 

 

 

Men vær klar over at du har startet på slutten. Gjeldsordningen begynner å gjelde fra det tidspunktet det blir åpnet for gjeldsforhandlinger

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

TBergh

Hei igjen,

 

tusen takk så mye for tilbudet og vil gjerne takke ja til det, dette hjelper meg veldig mye, ikke bare mentalt men også at jeg faktisk kan spørre deg og få gode relevante saklige svar. 

At gjeldsordningen begynner å gjelde fra det tidspunktet det blir åpnet for forhandlinger visste jeg faktisk ikke, dette var veldig kjekt å få vite. 

Husker ikke om det var du som skrev et innlegg tidligere eller om det var noen andre men stemmer det at det kommer nye føringer som Norge må rette seg etter fra 17. Juli og at ordningen blir på 3år uten en etterperiode?

Anonymous poster hash: fcffd...aec

Lenke til kommentar

Hei.

Du sier: «…tidligere eller om det var noen andre men stemmer det at det kommer nye føringer som Norge må rette seg etter fra 17. Juli og at ordningen blir på 3år uten en etterperiode?»

 

Dette er helt ukjent for meg, men gol er oppe til revidering nå, så du kan søke på Revisjon av gjeldsordningsloven.

 

Hvis du er interessert, kan du kontakte meg direkte via meldingssystemet her på Diskusjon.no

Da vil det være lettere å kommentere dine spesielle forhold i saken etter hvert som den utvilker seg.

 

Med vennlig hilsen

TBergh

Lenke til kommentar
TBergh skrev (44 minutter siden):

Du sier: «…tidligere eller om det var noen andre men stemmer det at det kommer nye føringer som Norge må rette seg etter fra 17. Juli og at ordningen blir på 3år uten en etterperiode?»


Dette gjelder EU-forordninger, da 2019/1023, som medlemslandene må føye seg etter i løpet av sommeren.

Denne har også såkalt "EEC-relevance", i og med at den har betydning for EU's indre marked, og derfor vil være gjeldende i EØS også, men når Norge må føye seg etter dette, vet ikke jeg.

I all hovedsak dreier det seg om insolvens og gjeldssanering for bedrifter, men EU-regelverket skiller ikke spesifikt mellom private og næringsdrivende i disse forordningene, slik at de gjelder for alle rettssubjekter.

Målet er blant annet å standardisere tidsperioden, som skal være maks tre år.
Norge er det eneste landet i verden som har en etterperiode, så den vil trolig bli fjernet med tiden.
Etterperioden er også på grensen til lovstridig i henhold til EMK, etter min mening, så den burde vært fjernet for lengst.
 

Gjest fcffd...aec skrev (12 timer siden):

At gjeldsordningen begynner å gjelde fra det tidspunktet det blir åpnet for forhandlinger visste jeg faktisk ikke, dette var veldig kjekt å få vite. 


Usikker på om dette stemmer. Det vil normalt bli åpnet gjeldsforhandling først, som kan var i fire måneder, å lengre etter utsettelse.

Når forhandlingsperioden er over, og dersom det stadfestes frivillig eller rettslig gjeldsordning, så løper gjeldsordningsperioden fra det tidspunktet gjeldsordningen ble stadfestet, ikke fra når gjeldsforhandling ble åpnet.

Gjeldsordningsperioden er normalt fem år, det kan være betydelig kortere, og i enkelte tilfeller også lengre, men det skal normalt mye til for å fravike fra femårsregelen, og ofte vil kreditorene protestere på kortere gjeldsordningsperiode, med mindre det foreligger særlig gode årsaker til å korte ned perioden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei

Olaf kommenterer følgende:

Olaf viser til og siterer:

«At gjeldsordningen begynner å gjelde fra det tidspunktet det blir åpnet for forhandlinger visste jeg faktisk ikke, dette var veldig kjekt å få vite. »

 

Olav kommenterer:

«Usikker på om dette stemmer. Det vil normalt bli åpnet gjeldsforhandling først, som kan var i fire måneder, å lengre etter utsettelse.

Når forhandlingsperioden er over, og dersom det stadfestes frivillig eller rettslig gjeldsordning, så løper gjeldsordningsperioden fra det tidspunktet gjeldsordningen ble stadfestet, ikke fra når gjeldsforhandling ble åpnet.»

 

Beklager Olaf, men gjeldsordningsperioden begynner å løpe fra det tidspunkt gjeldsforhandlingene åpner.

Dette er hjemlet i gol, § 4-2, siste setning, hvor det heter:

«§ 4-2.Hva en frivillig gjeldsordning kan gå ut på

 Gjeldsordningsperiodens lengde skal regnes fra åpningen av gjeldsforhandlingene

 

En bemerkning eller ytring.

Jeg håper at du ikke tar dette ille opp Olaf men når du hevder at:

«Når forhandlingsperioden er over, og dersom det stadfestes frivillig eller rettslig gjeldsordning, så løper gjeldsordningsperioden fra det tidspunktet gjeldsordningen ble stadfestet, ikke fra når gjeldsforhandling ble åpnet»

 

Jeg oppfatter denne uttalelsen som om du gir uttrykk for at du vet dette som et faktum.

Slik du ser ovenfor så stemmer ikke din påstand.

 

Det å uttrykke seg slik, vil og kan skape forvirring og usikkerhet hos personer som sliter med betalingsproblemer, og som ikke kjenner til systemet rundt gjeldsordningslovens og hvordan det systemet fungerer. Dette vil for noen av disse personen gjøre at de ikke tar kontakt med namsmannen eller andre som kan hjelpe, bistå og veilede, slik at disse personene kan få en ny start på livet.

 

Foran sier uttaler du imidlertid følgende:

«Usikker på om dette stemmer. Det vil normalt bli åpnet gjeldsforhandling først, som kan var i fire måneder, å lengre etter utsettelse»

 

Dette er en uttalelse som er helt i orden. Grunnen til at jeg mener dette er fullt ut akseptabelt er at min uttalelse om dette, i mitt innlegg, er at jeg har utelatt lovhjemmelen og lovteksten.

Det skulle jeg ikke ha gjort.

Så da er det bra at jeg får et spark der bak.

 

Det er meget viktig for disse personene at de får rede på fakta rundt det de spør om vedrørende gjeldsordning.

 

I gjeldsordningssaker, som jeg mener og oppfatter er alvorlige saker, skal man være korrekt og vise til lovhjemler i alle de relevante lover som vil kunne bli aktuelle i en gjeldsordningssak.

 

Det er flere som uttrykker seg i gjeldsordningssaker, som om de er kjent med faktum rundt et spesielt emne, vedrørende gjeldsordningen. Vis da til paragrafen og siter lovteksten, slik at de som spør, kan få vite fakta og ikke bare «en løsreven påstand».

Det er også de som kommer med sleivete og spydige kommentarer.

Skjønner ikke helt hvorfor de gjør det. Mulig de sliter med problemer, ikke vet jeg.

 

Håper dette avklarer starttidspunktet for når en gjeldsordningsperiode starter.

 

 

Med vennlig hilsen

TBergh

Lenke til kommentar
TBergh skrev (3 timer siden):

Beklager Olaf, men gjeldsordningsperioden begynner å løpe fra det tidspunkt gjeldsforhandlingene åpner.

Dette er hjemlet i gol, § 4-2, siste setning, hvor det heter:


Det har du rett i.
Jeg mente jeg hadde sett dette et sted, å forsøkte kjapt å sjekke loven, men fant det ikke, det var derfor jeg skrev jeg var usikker.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

 

Kris85 skrev (På 8.11.2020 den 5.03):

Litt dumt av meg å "bumpe" en gammel tråd kanskje, men føler jeg har litt å si her.

Går selv på gjeldsordning. Slik jeg leser tråden er vil du nok med høyst sannsynlighet få innvilget denne uten problemer. Jeg har personlig MEGET god erfaring med Namsmannen. Jeg vil nesten gå så langt å se at dem er "din advokat" - og de jobber for deg! Selv om du skulle fått avslag på frivillig gjeldsordning, kan de sende begjæring om tvunget. (Da må saken gjennom retten). 

Jeg måtte vente 8 måneder før jeg fikk svar. Den første måneden betalte jeg ingenting, slik at jeg skulle "få litt starthjelp". Jeg fikk 8500 til boutgifter, og litt over 8000 til livsopphold. Resten går til kreditorene mine. 

Det føltes utrolig digg å ikke få konstante purringer i posten etter at gjeldsordningen var innvilget. Sakene forsvinner en etter enn (slik jeg ser selv på Gjeldsregisteret). Og jeg opplever at alle mine kreditorer (jeg hadde MANGE) var ganske enkle og forholde seg til. Men de tar kredittsjekk av meg hvert år for å sjekke ligningstall - så det er ekstremt viktig å være ærlig dersom din økonomiske situasjon skulle endre seg. 

Jeg har 2 år og 9 mnd igjen. Send meg gjerne en privat melding om du lurer på noe. 

Hei, får jeg spørre hvordan en gjeldsordning foregår etter den er godkjent? Må det sendes in dokumentasjon mange ganger per år? Hvilken dokumentasjon skal de se? Hilsen....

Endret av martacus
Lenke til kommentar
martacus skrev (5 timer siden):

 

Hei, får jeg spørre hvordan en gjeldsordning foregår etter den er godkjent? Må det sendes in dokumentasjon mange ganger per år? Hvilken dokumentasjon skal de se? Hilsen....

Som @TBergh nevner; står det det i avtalen du signerer. Denne avtalen leser saksbehandler høyt til deg; slik at det er 100% klart at du forstår vilkårene. Saksbehandleren min sa hun plikter å lese denne høyt, selv om det kanskje virker litt "barnslig" - men det var veldig tydelig at det var ekstremt viktig at jeg forsto vilkårene. Hun spurte meg også i ettertid "forstår du den linjen, det fremmedordet.." osv.

Det er nå 3 år siden jeg var gjennom dette. Men jeg mener å huske at et av vilkårene var at kreditorene kan be om innsyn i kontoutskriftene mine. Dette punktet reagerte jeg litt på husker jeg. Men da saksbehandleren min at hun hadde jobbet med gjeldsordninger i 15 år; og dette har aldri noen sinne skjedd. Hun forklarte at det var et gammelt vilkår, og at alt lagres digitalt i dag. Det kan være aktuelt i en eventuelt rettstvist. Så jeg tror ikke det er av betydning.

Kreditorene kan be om kopi av skattemeldingen (selvangivelsen) når den er klar. Dette har skjedd meg to ganger. Noe som irriterer meg grenseløst er at kreditorene "kjøper og selger gjeld" - selv etter at jeg har fått gjeldsordning. Jeg har fått brev type: "Nå er det vi som eier gjelda di...." - og når jeg da tar kontakt for å få høre hvordan det påvirker gjeldsordningen (innbetaling osv) - vil de gjerne se på skattemeldingen min. 

Ellers er det er veldig mye Namsmannen allerede kan se av opplysninger på deg; uten at du nødvendigvis trenger å dokumentere dette selv. Husk at Namsmannen er en del av politiet. Så de har tilgang på veldig mye informasjon rundt deg.

Saksbehandleren din gir deg nok all den informasjon du trenger å vite. 

Lenke til kommentar

Hei og takk for svarene. Hvis jeg søker så må jeg søke fra utlandet, siden vi flyttet fra Norge noen år siden. Renten vokser og vokser så jeg må gjøre noe. Politis side sier at jeg må sende inn dokumentasjon selv, de kan ikke hente noenting fra utlandet. Uansett hadde jeg ikke lyst på å sende kontoutskrifter eller skattemeldinger. Er i Tyskland ikke heller forpliktet til selvangivelsen. Men hvis de krever disse så må jeg vel? Kreditorene vet i øyeblikk ikke akkurat hvor jeg bor, bare Tyskland. Jeg har fremdeless en postadresse i Norge. Så i øeblikk sender de alt til den norske adressen eller digipost. Er redd at hvis jeg sender for mye dokumentasjon til Politi at de finner ut nøyaktig adressen min og plutselig banker på døren. det har jeg ikke bruk for....

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...