Gå til innhold

Skalering på 4k skjerm


Anbefalte innlegg

Jeg skal bygge ny pc til en kompis.

Når jeg har bygget pc til meg selv tidligere så har jeg alltid valgt skjerm med pixelstørrelse ca 0,27-0,28mm. Det viser seg at dette gir en passende tekststørrelse osv med de innstillingene som W10 (eller en hvilken som helst versjon av Windows) har som standard. F.eks en 4k 49" 16/9 skjerm (3840x2160), eller en 24" 16/10 (1920x1200) har en slik pixelstørrelse og viser tekst osv i passende størrelse uten at jeg behøver å gjøre justeringer i Windows.

Nå tenkte jeg anbefale en 4k 32" 16/9 skjerm til min kompis. Den har pixelstørrelse på kun 0,18mm, dvs at tekst/menyer osv blir alt for små og må økes i størrelse ved å justere i Windows. Hvordan fungerer dette? Blir det en sømløs økning i størrelsen av tekst/menyer osv? Dvs at det ikke er noen nivåer av zoom som gir merkelige artifakter på tekst osv?

 

Edit: Eller har jeg misforstått det hele, vet Windows automatisk hvordan det hele skal skaleres for å få riktig tekst og menystørrelse etter at skjermdriver er (automatisk) installert?

Endret av SteinarN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo teste skalering på din pc skjerm og se hvordan det fungerer. Med skalering risikerer man at noen programmer ikke helt skalerer bra nok, men om det er et stor problem fremdeles vet jeg ikke. 

Hva med å kjøpe en Ultrawide 3440x1440? Perfekt størrelse på tekst o.l. imo og ikke så krevende som 4k. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...