Gå til innhold

Barnevogn på abonnement?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette kan nok ha noe for seg, men det kjem mykje ann på pris og fleksibiliteten. 

Mange barnevogner er laga for å kunne brukast i lang tid ved at dei kan tilpassast etter kvart som barnet blir større, slik fleksibilitet blir aldri heilt perfekt men mange vogner har fått gode løysingar. 

Kor ofte og kor raskt tenker du at dere kan tilby innbytte? Reknar med at det ikkje er tenkt at ein kan bytte vogn fleire gongar for dag alt etter om ein skal på kjøpesenter eller joggetur? 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Rent umiddelbart tenker jeg ikke at ideen er så dum! Da vi fikk vår første, gikk vi litt i den typiske fella om at alt utstyret skulle være nytt og "kult". Kjøpte Stokke-vogn og det er sammenlignbart iPhoner i den grad at du betaler en ganske høy prosentandel for merket - der hvor svært mange andre leverandører kan tilby både tilsvarende og ofte bedre (mer funksjonable) løsninger. I tillegg vokser ungene veldig raskt og man bytter ofte ut spedbarnsvogna med noe mer "varig".

Så, å leie en vogn de første månedene, kontra å betale 10-15000 for en du har i et års tid, er nok interessant. Spørsmålet er hvor godt dette potensielle tilbudet kommer ut i markedet. I tillegg må dere konkurrere mot bruktmarkedet, som jeg vil tippe er rimelig stort nettopp grunnet foreldre som vi selv var ved første ungen.

Endret av Revie
Lenke til kommentar

Eg ser ikkje for meg korleis det kan slå til.

Kjøpte brukt stokke (med bilsete!) for 1000kr. Noen bruksmerker, men alt fungerer strålendes. Det er mulig å få både joolz, bogaboo, MimaXari ++++ til 500-3000kr. Ofte med "alt" av utstyr. 

Mange ønskjer ikkje å kjøpe brukt, fair enough. Men eg tviler at de ønskjer å leie brukt heller. 

Barnevogn er billig nok at de fleste har råa til å kjøpe ein (ny eller brukt). Spesielt med tanke på 9 månaders forvarsel til å spare. 

Prisen må være så pass lav at dere skal kunne konkurrere mot bruksmarkedet. 100kr/månad? Kor lønnsomt blir det for dere i så fall?

Lenke til kommentar

Eller så må det som eg nemde over være ein fleksibilitet i leigeordninga som ein ikkje kan få ved å eige barnevogna sjølv.

Om denne leigeordninga hadde fungert litt som med elsparkesyklar der ein når som helst og kvar som helst kan bytte vogn heilt etter behov så kan det være eit marked for det, men det er stor risiko å ta ettersom det krever store investeringar å få til ei slik teneste.

Men tanken på å kunne ta den sammenleggbare vogna med i bilen (eller kanskje til og med bytter inn vogna til ein token som ein kan bruke for å hente ut ny vogn etter køyreturen), der ein i bysentrum bytter til ei stor og stabil vogn som ein også kan ha handleposane i, før ein bytter tilbake til ei lita vogn som ein får i bilen for så å køyre ut i marka der ein raskt kan bytte til eit barnevogn for jogging, osv, osv, så kan eg sjå eit marked som mange nok er villige til å betale ein del for. Ein kunne kanskje til og med hatt elektriske barnevogner med elmotor i barnevognparken. Slike barnevogner er godt eigna for vanlege trilleturar men blir nok litt for tunge til å være praktiske å frakte med seg.

Det sagt så vil nok realisten i meg seie at dei aller fleste har nok ikkje eit fullt så allsidig behov for barnevogn, og dei som har slike behov vil nok stort sett enten kjøpe ei barnevogn med fleire bruksområder eller kjøpe fleire barnevogner tilpassa forskjellige behov.

 

Etter mi meining så er nok den største utfordringa rundt barnevogner at dei tek opp mykje plass som utløyser behov for å kjøpe større bil, og som tek opp mykje plass heime, særleg for dei som bur i bysentrum med avgrensa lagringsplass. Om ein kunne løyst den utfordringa så hadde ein hatt ein god fortetningsidé.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...