Jump to content
hex0101

NAD vs Pioneer forsterker (lydkvalitet)

Recommended Posts

NAD leverer 2 x 40 watt i 4/8 ohm (20-20.000Hz, THD 0,03%).

Pioneer leverer 85 watt - 4 ohm - ved 1 kHz - THD 1%.

Skal drive et par Klipsch RF-82 Mk1.

https://www.hifiklubben.no/nad-amp1-stereoforsterker-med-streaming/nadamp1bk/

https://www.komplett.no/product/901774/tv-lyd-bilde/hi-fi-hjemmekino/receivere/pioneer-sx-s30dab-b-stereoreceiver#technical-details

 

Edited by hex0101

Share this post


Link to post
Annonse

Men skal streame musikk fra en HTPC i lossless format. Ser at en optisk kabel kun kan levere 384Kb/s, mens ARC leverer 1Mb/s, og eARCH leverer 37Mb/s. Er ikke da Pioneeren er bedre kjøp?

Share this post


Link to post

Igjen, tusen takk for hjelpen sedsberg! Da var NAD-en i hus. Gikk for en god coaxialkabel fremfor toslink. Leste coaxial leverer bedre lyd.

Share this post


Link to post

Tabbe. Du ser jo pioneeren trekker 55W fra veggen, men leverer 85W til høyttalerne. Her kunne du tjent masse penger på strømoverskuddet.

;)

 

Nei du tok nok et bra valg. NADen der er slett ikke dum.

Hvorvidt du vil finne at koaks har bedre lyd enn optisk, må du nok teste. Helst med en kompis som bytter uten at du ser hva som spiller. Alt etter anleggets øvrige kvalitet er sjansen stor for at du aldri ville hørt forskjell. Eller hva som var hva.

  • Like 2

Share this post


Link to post

TV'n støttet ikke audio ut med coaxial alikavel, selv om Komplett skriver det, og bruksanvisningen viser det. Har forsøkt med den jeg hadde, og en helt ny jeg byttet med, fordi lyden skipper med toslink kabel. Har forsøkt alle innstillinger for lyden på min LG-tv. Blir retur på NAD-en og heller kjøp av Pioneer som har ARC.

Edited by hex0101

Share this post


Link to post

Har opplevd en del hakking med optisk ja. Da helst på litt rimelige enheter jeg hadde tidligere (bl.a. da jeg var på surroundkjøret), og på kompisers enheter. Har mest mistanke om at det skyldes dårlige kontaktpunkt eller kabler. Om du kjenner etter på kabelen, er det lett for at den sitter vel løst i enheten. Og lys kan være litt kilen i forhold til vinkel.

Å velge rett innstilling for å få ekstern lyd fra tv skal jo være enkelt, så det er vel ikke sannsynlig at du bare har valgt feil eller ikke sett hvor det gjøres.

Håper du blir fornøyd med Pioneeren da. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Kabelen sitter litt løst i forsterkeren ja. Hadde ikke det problemet på min gamle Yamaha forsterker. Dårlig arbeid av NAD må jeg si. Takk for det, blir nok fornøyd. :)

Share this post


Link to post

Ville vurdert Denon AVR-X1600 i denne budsjettklassen.  Audyssey romkorreksjonen og generell lydkvalitet var bedre enn Pioneer i tilsv klasse - men noen år siden jeg testet.  Likte ikke lyden til Pioneer i det hele tatt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...