Gå til innhold

De er menn og sjelden vare. Vi trenger langt flere nye teknologer for å utvikle nasjonen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for en god og velskrevet artikkel! Det er synd slike artikler ikke får mer oppmerksomhet i kommentarfeltet enn de polariserende artiklene. Tommelen opp fra ihvertfall en takknemlig leser ?

Når det gjelder akkurat hvilke arbeidsplasser som vil lykkes i framtiden tror jeg det er viktig å ha respekt for hvor vanskelig det er å skape lønnsomme bedrifter. Hadde det vært enkelt, så ville vi ikke hatt u-land i dag. Alle retninger inn i det grønne skiftet er usikre. Ingen kan spå framtiden, og vi vet ikke hva som vil vise seg å bli lønnsomt. I det bildet tror jeg vi bør legge til rette for flere satsningsområder hvor norske miljøer kan tenkes å lykkes. Samtidig tror jeg det er svært viktig å ikke rasere de teknologimiljøene vi har.

Lenke til kommentar

Det finnes idag massevis av ledige teknologer og ingeniører. Seineste tallet jeg såg var 14000. Haker er at mange (nesten alle) av disse har feil bakgrunn. De er maskiningeniører og annet som var vanlig innen olje/gass (som er på vei å forsvinne). Det som trengs idag er folk innen automasjon, bygg og til viss grad programmering (mest prosjektledere som søkes per annonse). Hvis disse skall få seg jobb så må det til noen form av etterutdanning, og arbeidsgivere må innse at folk faktisk kan lære seg ting på andre steder enn høyskole eller universitet, en tanke som idag er helt umulig før mange. 

Det har aldri funnets så mye velutdannet folk ledig som det gjør nå, så de arbeidsgivere som kan og vill satse på sin personal kan velge og vrake bland gode folk. 

Lenke til kommentar
Leif D skrev (På 14.9.2020 den 19.50):

Det finnes idag massevis av ledige teknologer og ingeniører. Seineste tallet jeg såg var 14000. Haker er at mange (nesten alle) av disse har feil bakgrunn. De er maskiningeniører og annet som var vanlig innen olje/gass (som er på vei å forsvinne). Det som trengs idag er folk innen automasjon, bygg og til viss grad programmering (mest prosjektledere som søkes per annonse).

Dette var interessant å høre om, har du noen kilde?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...