Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Skal dere ta vaksinen?


Morromann

Skal dere ta vaksinen for Covid-19?  

389 stemmer

  1. 1. Skal dere ta vaksinen for covid-19?

    • Ja, uten forbehold
      197
    • Nei
      75
    • Ja, men med forbehold
      81
    • Vet ikke
      36


Anbefalte innlegg

Hapi70 skrev (Akkurat nå):

Andre kan få dø og bli syke av vaksiner alt de vil for meg, men jeg har ikke tenkt å gjøre det.

Hvis dette er holdningen din, hva er da vitsen med å forsøke å spre vaksineskepsis på et nettforum? Du som vaksine skeptiker burde jo ønske at så mange som mulig vaksinerer seg, slik vi kan beskytte deg og andre som ikke tørr eller kan ta vaksinen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+513
4 minutes ago, Evil-Duck said:

Hvis dette er holdningen din, hva er da vitsen med å forsøke å spre vaksineskepsis på et nettforum? Du som vaksine skeptiker burde jo ønske at så mange som mulig vaksinerer seg, slik vi kan beskytte deg og andre som ikke tørr eller kan ta vaksinen.

Men jeg ser det ikke som beskyttelse, snarere tvert imot. Og når jeg forsvarer mitt syn blir jeg beskyldt for å 'spre vaksineskepsis'. Interessant.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513
2 minutes ago, Simen1 said:

Så vidt jeg vet er det ingen land i verden som skal tvangsvaksinere noen.

Neida, man står fritt til å miste jobben, la være å bruke offentlig transport osv.

Lenke til kommentar
Hapi70 skrev (10 minutter siden):

Men jeg ser det ikke som beskyttelse, snarere tvert imot. Og når jeg forsvarer mitt syn blir jeg beskyldt for å 'spre vaksineskepsis'. Interessant.

Det du gjør er forsøk på å spre vaksineskepsis, jeg bare konfronterer deg på dine standpunkter ,og din respons er å hoppe rett i en offer rolle.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Helseministerne i seks land, Danmark, Finland, Sverige, Litauen, Latvia og Estland, har sammen skrevet et brev til EU-kommisjonen hvor de klager på Pfizers avgjørelse om å kutte i antall doser de neste ukene.

Det vil komme 15% færre doser fra Pfizer neste uke, deretter 25% færre uken etter, før de regner med å øke produksjonen igjen.

De seks landene mener denne situasjonen er uholdbar, og at de som følge av dette må endre allerede inngåtte vaksinasjonsplaner, og at troverdigheten til om vaksinene vil komme som avtalt reduseres.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror ikke man ska bry sig så mycket om Israel då de har fått mye mer vaksin än andra och för att det ska vara en studie på vad som sker når man vaksinerar ett helt land. Vilket är väldigt intressant att veta.

Norge kunde ha varit raskare men tvivlar på att det egentligen spelar så stor roll när det ändå finns så få vaksiner. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (5 minutter siden):

Miste jobben? For de vi ikke vil ta sprøyten? Håper det ikke kommer til det, jobber på kiwi.

Ta det med ro. Er virkelig ikke snakk om noen slike planer. 

Ingen kommunalt ansatte kjenner din sykdomshistorie. Ingen har tilgang på vaksinasjonsprogrammet ditt. Hvorvidt du er vaksinert eller ei, er private personopplysninger, som ingen har lov til å dele videre uten din aksept. Personvern står relativt sterkt i Norge (og Europa forøvrig).

Så hverken arbeidsgiver, kollektivtilbud eller andre kan bruke vaksine mot deg. De har nemlig ikke peiling på hvorvidt du er vaksinert eller ei (med mindre du aktivt velger å si ifra, da).

 ---

Når man først er tilbøyelig for konspirasjonsteorier, skyldes jo ofte det er enorm misnøye eller mistro mot sine egne folkevalgte. Grunnen til at man kommer på kant med samfunnet kan være så mangt, og ikke noe jeg bør prøve å gjette meg frem til. Men i et land med over fem millioner innbyggere, sier det seg selv at noen har reelt dårlige opplevelser med staten og demokratiet. Kanskje sikkerhetsnettet ikke fungerte ordentlig for person X ved hendelse Y? 

Så den bakenforliggende grunnen kan være mer enn reell nok. Og resultat blir mistro ovenfor eget styresett. Derfor spiller det vel egentlig ingen rolle hva vi prøver å si? Det blir jo ikke trodd på.. 

Men å formidle vaksine-skepsis uten å få motbør tilbake .. det trodde du vel ikke selv var mulig engang, @Hapi70?? 🤔

Du må gjerne sortere litt i kommentarene du får @Hapi70. Sile vekk de som går på person, er uten innhold, etc. Men noen av meningene som postes her har god faglig dybde og substans. Hvorfor ikke stoppe opp, og faktisk prøve å lese/forstå hva som skrives? Vi vil deg ikke noe vondt.

Og jeg personlig ønsker ikke å tvinge deg til noe som helst! 

Norge er et fritt land. Det er jeg glad for. Det skal være fritt frem for å ha andre meninger - også i fremtiden. 

Samtidig som vi "vaksinoholikere" sannsynligvis kommer til å fortsette å fremme vårt syn. Kun fordi vi vil dele på godene. (Egentlig burde du bli redd dersom vi ikke ville ha hatt deg til å ta vaksine. Se for deg et scenario hvor kun eliten får tilgang, men ingen andre? He he ... Et slikt scenario hadde hvertfall skremt meg. Heldigvis er vi ikke der. Ikke engang i nærheten!)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (2 minutter siden):

Hvor mener du bruker sprer vaksinesepsis?

Har selv opplevd folk som tar influensa sprøyten, de blir syke? Men svaret er, blir mildere syke?

 

 

Dersom jeg måtte velge, ville jeg mye heller fått de sykdommer/ubehag som stort sett følger med vaksinen, kontra det sykdomsforløpet som stort sett følger Covid-19. 

Jeg hadde valgt vaksine fremfor Covid any day!!

Men, aller aller best, er jo ingen av delene. Tenk om jeg kunne blitt garantert å aldri få Covid, og på den måten også unnslippe vaksine? 😁 Men sånn fungerer ikke verden. Derfor er jeg allerede vaksinert mot en rekke andre sykdommer, samt lar egne barn delta i vaksinasjonsprogrammet vårt.

P.t. sløses vaksinene bort på kraftig syke og nærmest døende folk på sykehjem, så med den prioritetslisten vi går etter nå, kommer jeg nok aldri til å bli spurt om vaksine engang? (Nei, jeg er ikke i risikosone, heller.) Så jeg trenger nok ikke å ta personlig stilling til denne vaksinen før om 4-5 år ... 🥴

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel ingen som har fasit på, men de indikasjonene vi har er at nesten alle smittede beholder immuniteten sin i minst 8 måneder. Det er en veldig liten andel av de ~93 millioner smittede som er registrert smittet på nytt. Pfizer-vaksina sies å virke godt mot de nye fryktede mutasjonene så det er nærliggende å tro at også covid19 gir immunitet mot de nye mutasjonene. Siden jeg bare har valget mellom å ikke gjette eller å gjette så velger jeg sistnevnte. Jeg tipper immuniteten varer i 2-3 år før man må ha påfyll av samme eller en justert variant av samme vaksine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei. Hvordan er hos dere i Norge med vaksinering av ammende mødre? Anbefales det at de kan vaksinere seg mot covid eller nei? Jeg er veldig ovverrasket at her i Polen anbefaler ulike insitusjoner vaksinering av kvinner som ammer. Så vidt jeg vet er det ingen data når det gjelder sikkerhet av koronavaksine for ammende kvinner og nyfødte barn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...