Gå til innhold

Bruke førstegangskvoten etter endt første studieår?


Black_Panther

Anbefalte innlegg

Hallo, så jeg studerer nå grunnskolelærer 1-7 og er litt usikker på om det er dette jeg vil fortsette med. Jeg tenker kanskje å bytte studium neste år, men lurer på om jeg kommer til å søke med førstegangskvoten eller ordinær kvote? Vet at dersom jeg fullfører dette året vil jeg få 2 poeng, og er redd for at det blir vanskeligere for meg å søke med ordinær kvote. Jeg er forresten 18 nå og fyller 19 senere i året. Jeg vil jo gjerne se hvor lenge jeg klarer dette studiet og har hørt at man får hull i CVen hvis man dropper ut midt i.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er med i konkurransen om plassene i både førstegangskvoten og den ordinære frem til året du fyller 21. Etter du er 21 kjemper du kun om plassene i den ordinære kvoten. Hvis du velger å droppe ut og søke på et nytt studie til neste høst, vil du altså søke i begge kvoter. 

Er ikke noe problem å starte på et nytt studium en gang eller to. Det er vanskelig å vite om hva som passer for en, og så lenge du er reflektert over hvorfor du bytter, og kan svare på det på et eventuelt jobbintervju vil det ikke ha noe å si. Det kan også hende at du får bruk for noen av studiepoengene du har tatt i år på ditt neste studie, slik at du blir raskere ferdig. En ulempe med å droppe ut av et studie er at du ikke får omgjort like mye av studielånet ditt til stipend.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...