Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Valg av dobbeltseng.


Anbefalte innlegg

Jeg er ute etter ny dobbeltseng, men det er jo en jungel å velge mellom. Å prøve i butikk hjelper ikke så mye synes jeg, de er mer eller mindre ganske like å ligge i bortsett fra mykhet i sengen synes jeg.

Er det noe merke og modell som går for å være bedre kjøp enn andre i samme prisklasse? Vil holde meg under 25 000 for seng og overmadrass.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Virker ikke så dårlig det her heller, fra 5000 og oppover: https://www.bohus.no/soverom/madrasser-og-senger/kontinentalseng?price_min=4499&price_max=7534

Husker ikke hvor jeg kjøpte min, men gav vel ca 7000 kr. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å prøve. Ligg i dem i noen minutter, tar tid før man merker forskjellene. Noen senger er hardere enn andre. Det er vanskelig å finne dem som er helt perfekt, men det går an å finne noen som passer temmelig bra. En annen ting er overmadrassen. Det går an å kjøpe en bedre kvalitets overmadrass, 10-12 cm fyll og gjerne minneskum. Det har mye å si. Kjøpte en sånn på Jysk som hadde halv pris-tilbud fra 1400 til 700 tror jeg det var. Genial.

Lenke til kommentar
ProphetSe7en skrev (11 timer siden):

Jeg er ute etter ny dobbeltseng, men det er jo en jungel å velge mellom. Å prøve i butikk hjelper ikke så mye synes jeg, de er mer eller mindre ganske like å ligge i bortsett fra mykhet i sengen synes jeg.

Er det noe merke og modell som går for å være bedre kjøp enn andre i samme prisklasse? Vil holde meg under 25 000 for seng og overmadrass.

Har rammemadrasstoppmodellen fra IKEA. Veldig fornøyd og bedre enn mange dyrere jeg prøvde. Men den beste senga jeg har prøvd er en fra Hästen. Den er nok litt over begge våre prisklasser. :)

 

Mykheten du snakker om er som du sier den eneste forskjellen. For meg har det veldig mye å si. Er den for myk får jeg vondt i ryggen og det er kjipt å være to som sover sammen. For hard så sliter jeg med å sove. Den store forskjellen er i overmadrassen om du vil ha det. Finn en som er bra så er det ikke så viktig hvordan rammemadrassen er. 

Om du ikke merker særlig forskjell nå kan det nok være greit å finne ut hva slags seng du har nå, om du er fornøyd med den, eller en du har sovet godt andre steder og så kjøpe en tilsvarende. 

Lenke til kommentar

Forskjellen på merka er stort sett pris, kvalitet og utsjåanden.

Mjukheit/hardheit i senga kan du på dei fleste skikkelige senger tilpasse sjølv avhengig av madrassevalg og kva veg du legg madrassene når du bygger opp senga.
Du bør sjølvsagt prøveligge senga, men dei fleste dyrare merka har som nemnt også mange innstillingar som du kan tilpasse etter personleg preferanse.

Når du har bestemt eit budsjett så tenker eg at det neste spørsmålet du bør stille deg er kva kvalitet du er ute etter, eller sagt på ein anna måte; kor mange år skal du ha senga, og kor mange år kan produsenten garantere for at liggekomforten ikkje blir dårlegare?

Til slutt så kan du vurdere utsjåande og kor praktisk senga er. Skal du ha ei fin seng med sengegavl som tar seg godt ut? Skal den berre vere god å sove i? Og har du behov for å kunne lagre ting under senga, eller vil du ha seng som går heilt ned i golvet?

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg ikke er så begeistret for å prøve ligge masse madrasser er fordi en får kun inntrykk av hvordan det er å legge seg i de, aldri hvordan det er å våkne i de. Og er jo først etter en hel natt en vet hvordan sengen passer til meg.

Overmadrassen jeg har nå er knallhard når jeg legger meg i den, spesielt om rommet er kaldt. Er madrass fra Ikea, som da skal tilpasse seg kroppen når den varmes opp. Er godt mulig det er denne som er skyld i at jeg nå har vondt i ryggen.

Jeg sover fint på sofaen uten å ha vondt i ryggen, samme med luftmadrasser, sengene på hytten der hvert rom har ulik seng og overmadrass. Er egentlig bare sengen jeg har selv nå jeg får vondt av. Gjorde ikke det tidligere, er først nå det siste året. Sengen er sikkert 10-12 år gammen og dermed klar for å byttes ut. Overmadrass er skiftet flere ganger, men nå ønsker jeg altså ny seng som jeg ser for meg å ha de neste 15 årene ved å kun bytte overmadrass en gang innimellom.

Så ønsker myk seng, men ikke for myk. Ønsker ikke at en føler at en synker for langt ned eller får søkk i sengen etter en stund. Må heller ikke være for hard så jeg får ubehag i skuldre. Ligger 95% på siden, 5% på mage.

Svane Zoul virker jo å være bra tilbud på, men er nok en del villedende priser ute å går på senger. Ser at de ulike kjedene har samme senger, men med ulike navn. Så vanskelig å sammenligne priser rundt om.

Lenke til kommentar

Blir ikke nødvendigvis det samme å ligge i en madrass i butikken, som det er å ligge i den hjemme

Prøvelå flere madrasser på Ikea før jeg kjøpte, og fant ut at den hardeste var den som passet meg best
Når jeg kom hjem så var den for hard, men etter noen måndeder har den blitt bedre og nå er den perfekt

Tror det var den dyreste madrassen de hadde på Ikea den gangen, 2x 90, så totalt 180, og jeg er singel 

Lenke til kommentar

Svane, Wonderland og Jensen har tilsynelatende samme senger under ulike navn. Skeidar, Møbelringen, Fagmøbler og Bohus får egne modeller av sengene, samt det kommer modeller som er beregnet til "frie forhandlere".

De ulike butikkene opererer med prisgaranti på disse sengene, men det er jo totalt bortkastet den tid de er eneste som kan føre modellen de gir prisgaranti på. 

Hadde vært greit om noen hadde kontroll på hva tilsvarende modeller heter hos de ulike kjedene slik at det er mulig å gjøre en skikkelig sammenligning på pris.

Lenke til kommentar

Hei,

Alle de produsentene har forskjellige oppbygninger på senger. Svane satser mere på den kjente gele (IntelliGel) som gjør sengene deres veldig faste. Dette er noe du finner på de høyere modellene. Generelt sett er alle deres senger fastere. Wonderland har mere advansert fjærsystem og mulighet for justering av fasthet i hoftesone ved justering av spilene under senga. Wonderland har også en madrassgaranti hvor du kan bytte inn madrassen innen 1 mnd mot et lite pristillegg. Dette bør butikken opplyse deg om også. Dette er hvis du har gjort et feil valg under valg av fasthet på madrassen. Generelt sett bør du gå for latex overmadrass. Valgene er Premium latex og superior latex. Disse er betydelig tyngre og ligger derfor bedre på sengen. De varer også noen år lengre og gir betraktelig bedre transport av fuktighet. Skal vi ta Møbelringen sine modeller som utgangspunkt er Windsor kanskje den sengen med ''mest seng for pengene'' Her er den øverste madrassen den beste Wonderland har. Den heter exclusive pocket. Neste steg opp blir Diamante som har samme toppmadrass både oppe og nede. Men herfra begynner det å bli litt for mye ''smør på flesk''. Størrelse på seng er også viktig. Wonderland og Svane har ikke ''hele madrasser''. Dette må isåfall spesialbestilles. velger du feks 150x200 seng får du 2 madrasser som er 75cm bred. Dette er ikke optimalt da de fleste har en kroppsbygging hvor dette blir for smalt for å kunne utnytte madrassen. 180 vil være et bedre valg for de fleste, sålenge man har plass. Fordelen med delte madrasser er hvis du har en partner som er urolig i sengen. Da vil ikke dette merkes like godt som på hel madrass. Skjønner frustrasjonen med forskjellige navn under samme seng. Dette finner du derimot fort ut hvis du spør etter en katalog i butikken.

 Mitt beste råd er bare å prøve mye i butikken og få et tilbud på papir. Spør gjerne hvis det er noe.

 

Hilsen ansatt på Møbelringen

Endret av Labelle
Lenke til kommentar

Jeg har selv nylig vært gjennom en runde på dette. Min erfaring selv var at jeg må ha en fastere seng enn den sengen jeg syns er mest komfortabel når jeg ligger å prøveligger. Ja, det er digg å ligge i en sky når du skal slappe av litt, men det er ikke digg når du ikke får nok, eller riktig støtte til ryggen når du må ligge i den 8 timer om dagen vær dag, resten av ditt liv.

Men det var også senger jeg følte støtten var der når jeg prøvelå, problemet med mange senger i min erfaring er at rumpa drar madrassen for mye ned til at korsryggen blir ordentlig støttet opp. Det er veldig vanskelig å kjenne hvordan det "skal" kjennes ut når du sammenligner flere madrasser som ikke klare å kompensere for dette, men når du først treffer en som klarer det og du tar deg litt tid til å føle etter vil jeg tro du klarer å kjenne forskjell. Men igjen, det kan jo hende jeg har et litt unormalt tyngre hofteparti som har gjort at jeg har hatt dette problemet i det heletatt.

Lenke til kommentar
Labelle skrev (1 time siden):

Hei,

Alle de produsentene har forskjellige oppbygninger på senger. Svane satser mere på den kjente gele (IntelliGel) som gjør sengene deres veldig faste. Dette er noe du finner på de høyere modellene. Generelt sett er alle deres senger fastere. Wonderland har mere advansert fjærsystem og mulighet for justering av fasthet i hoftesone ved justering av spilene under senga. Wonderland har også en madrassgaranti hvor du kan bytte inn madrassen innen 1 mnd mot et lite pristillegg. Dette bør butikken opplyse deg om også. Dette er hvis du har gjort et feil valg under valg av fasthet på madrassen. Generelt sett bør du gå for latex overmadrass. Valgene er Premium latex og superior latex. Disse er betydelig tyngre og ligger derfor bedre på sengen. De varer også noen år lengre og gir betraktelig bedre transport av fuktighet. Skal vi ta Møbelringen sine modeller som utgangspunkt er Windsor kanskje den sengen med ''mest seng for pengene'' Her er den øverste madrassen den beste Wonderland har. Den heter exclusive pocket. Neste steg opp blir Diamante som har samme toppmadrass både oppe og nede. Men herfra begynner det å bli litt for mye ''smør på flesk''. Størrelse på seng er også viktig. Wonderland og Svane har ikke ''hele madrasser''. Dette må isåfall spesialbestilles. velger du feks 150x200 seng får du 2 madrasser som er 75cm bred. Dette er ikke optimalt da de fleste har en kroppsbygging hvor dette blir for smalt for å kunne utnytte madrassen. 180 vil være et bedre valg for de fleste, sålenge man har plass. Fordelen med delte madrasser er hvis du har en partner som er urolig i sengen. Da vil ikke dette merkes like godt som på hel madrass. Skjønner frustrasjonen med forskjellige navn under samme seng. Dette finner du derimot fort ut hvis du spør etter en katalog i butikken.

 Mitt beste råd er bare å prøve mye i butikken og få et tilbud på papir. Spør gjerne hvis det er noe.

 

Hilsen ansatt på Møbelringen

Delt overmadrass blir det nok ikke. Kjerringen ligger stort sett i midten eller halvveis over til meg.

Av alle jeg har prøvd til nå har jeg så langt falt litt for Wonderland Diamante med latex overmadrass, og den kom i fløyel som min samboer falt for og som jeg ikke bryr meg om ? litt over budsjetter med superior overmadrass, og like over med premium overmadrass.

Mye penger for en seng når en nærmere seg 25-30 000, men så skal den gjerne bare de neste 20 årene og opp mot 90 000 timer totalt for oss begge

Lenke til kommentar

Tenkte ikke på delt overmadrass. Men det er 2 madrasser inni det trekket som gjør at det ser ut som en hel madrass. Generelt sett er dette en fordel med mindre man ofte havner midt i sengen. Da vil man kjenne sprekken litt imellom de 2 madrassene selv om overmadrassen er hel. Det er gøy å selge seng. Nettopp fordi det du sa stemmer med antall timer man tilbringer i seng. Jeg tror du uansett blir fornøyd med valg av diamante. Har solgt utallige slike både til ukjente og venner. Vi er 9 ansatte i vår butikk og alle ligger på wonderland seng. Sier litt ?

 

Lenke til kommentar

Da ble det en Diamante fra Wonderland på oss. Prøvde mye forskjellig og tilsvarende modeller hos de andre kjedene men landet altså på denne til slutt.

@Labelle

Vet du ca leveringstid på disse nå i disse dager? Tenker planlegge litt med salg av nåværende seng i tillegg til oppgradering av soverommet i tiden vi eventuelt står uten seng etter salg av den gamle.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Vi kjøpte for noen år siden Svane intelligel seng i 180x210. Den virker god når du "prøveligger", men i løpet av en natt virker det som det er noe galt i "mottrykket" i sengen. Jeg vokner ofte pågrunn av at jeg følger ubehag. Jeg har forsøkt med flere overmadrasser, både latex og ikke. I tillegg er sengen for varm for meg, dog litt varierenede med forskjellige overmadrasser (5-6 stykker). I alle tilfeller for varm. Jeg har ønsket å bytte den ut fra dag 1, men  min kone har vært ok fornøyd og ment jeg må ligge den inn.  Jeg har reist mye og dermed ikke ligget så ofte i sengen så beslutningen har blitt utsatt. Nå har det vært mindre reising og jeg er helt sikker på at dettte ikke fungerer for meg.  Så den passer ikke for alle. Nå er jeg på jakt etter ny seng, men tror ikke jeg legger 30-40.000 i det engang til. Jeg har nå tro på enklere senger og madrasser.  

Lenke til kommentar

Når vi bestilte seng var det rundt 5 ukers leveringstid. Jeg trodde det ville ta lang tid å få solgt den gamle sengen, men den forsvant på under en uke.

Vi endte da opp med å bruke en zen fjord kontinental i mellomtiden. Må innrømme at jeg sov ekstremt godt i denne, og hadde jeg prøvd denne litt før kjøp hadde jeg nok spart mye penger å valgt en slik istedet.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Vi har nesten bestemt oss for å kjøpe Wonderland Opus som den heter på Bohus. Det er samme som Diamante. Det blir med Superior Latex overmadrass. Prøvde også Excellence Latex overmadrass som stilles ut på den dyreste sengen fra Wonderland (Soul/Smaragd), men den overmadrassen ble faktisk for tykk og myk. Så da blir det nok Opus/Diamante med fast madrass og Superior overmadrass. Er veldig spent på hvordan det vil føles etter å ha brukt den en stund. Har hatt en Tempurseng i mange år, både med fast og medium overmadrass, men likte aldri Tempurfølelsen med mangel på fjæring/spenst i senga. Får vondt i ryggen og føler meg stiv i kroppen med nåværende Tempurseng. Med Wonderland ligger man mer fritt og det er enklere å bevege seg å snu seg. Det liker jeg. Samtidig som man har god støtte og fasthet. 

Ligger an til å kjøpe Wonderland sin pute i enten 8 eller 12 cm og dynen "Four Seasons" fra DuneOfNorway.
Noen som har erfaring med den dyna eller puta?

Endret av iskar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...