Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fordeling av husleieinntekter


Thors

Anbefalte innlegg

aomt skrev (10 minutter siden):

Endå ein "ikkje ekspert" her, men dele i alle fall mine tanker.
Du kan dokumentere på leieavtaler/leieinntekter og korleis det har fungert heile den tia. Det er eit bevis kas avtale dere hadde og korleis det var gjort.

Ja, jeg har vel tatt vare på i hvert fall 3-4 av tidligere leiekontrakter. Står jo bare mitt navn på dem. Kontoutskrifter fra banken kan kanskje være noe å hente ut også? Takk for innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Thors skrev (4 timer siden):

Tusen takk til alle som har bidratt. Jeg har vel egentlig ikke blitt så veldig mye klokere ? Men kan legge til at min mor hele tiden har vært for denne ordningen. Alltid hatt et godt forhold til mine brødre. De har vært klar over ordningen og aldri tatt den opp. Om de har tenkt anderledes i sitt stille sinn kan jeg selvsagt ikke si noe sikkert om, men jeg har i hvert fall ikke sett noen tegn til det. Det er først nå når mor har flyttet på hjem at det har blitt tatt opp.

 

Alle mine brødre er mye eldre enn meg og har fått hver sin tomt av våres foreldre for å bygge seg hus. Jeg var skeptisk til å bygge sammen med mine foreldre for 23 år siden, men fikk avtalt at jeg skulle få husleieinntektene samt mulighet senere til å kjøpe deres halvdel til byggkost. Dette har det aldri vært noe tvil om. Selv om min mor nå er dement og sier masse rart, mener hun det samme den dag i dag og er enormt takknemlig ovenfor meg som har tatt vare på henne etter pappa døde 22 år siden, og da spesielt de siste fem årene.

 

Det som er litt rart er at dem sier det ikke handler om penger, men prinsipp. De mener at de kjemper for min mor sine ønsker og rettigheter. Ja, i utgangspunktet er jeg jo helt enig i det. Men problemet er jo at dette ikke er min mors ønsker. Hun ønsker at jeg skal få leieinntektene og etterhvert overta huset. Dette var jo avtalen fra før første spadetak ble gjort 23 år siden. En ordning som har eksistert helt siden den gang. Ung og dum som et brød tenkte jeg aldri på å få dette skriftlig. Fin familie uten antydninger til krangel... ikke sant? Men en vet aldri hva som venter en 20-25 år frem i tid. Så da får dette kanskje bare være en lekse til meg selv og alle som har lest denne tråden :)

 

Takker igjen for innspill.

Man kan jo lure på hvilken nytte din mor har av inntekter/penger når hun er dement og bor på hjem. 

Gitt at du har avtalt at du skal få kjøpe ut foreldrene dine til byggekostnad så eier du reelt sett en betydelig større del av huset enn 50%. 

Det høres ut som om du burde gå i banken å låne litt for å få kjøpt ut din mor fra huset, (hvis det går med tanke på  det å få lån, og at det kan være litt ekstra jobb å gjøre en sånn handel med noen som er under vergemål) 

Jeg mener i utgangspunktet at både din leilighet og hybelen er det du som skal disponere. det er tross alt dette som er avtalt for lenge siden. 

Men jeg mener at din mors leilighet (altså den det virker som om du bor i nå) i utgangspunktet tilhører din mor, og at det er hun som burde disponere/ha leieinntektene for denne leiligheten. 

Hvem er det per idag som bærer de løpende kostnadene forbundet med din mors leilighet? (altså lån, kommunale avgifter osv) 

 

 

 

Lenke til kommentar

Er det virkelig en fordel at hun skal ha inntekt nå som hun er på et hjem? Har selv en slektning som havnet på et hjem for demente, og vi i familien var da under den oppfatningen at 80% av pensjonen (pluss inntekter) gikk rett til kommunen.

Men dette er et nytt sted og de tar heller en fast leie og x antall kroner for kost. Om dette er tilfelle for din mor, så skal kanskje leieinntektene dekke dette.

Lenke til kommentar

En verge har ikke noen rett til å bryte inngåtte avtaler mellom deg og din mor. Vedkommende kan si opp avtalen - hvis den er oppsigelig. Vedkommende kan ikke si opp avtalen hvis din mor ville motsatt seg det. 

Du bør ta opp dette spørsmålet med Fylkesmannen, som er tilsynsmyndighet for verger. 

Endret av krikkert
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...