Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Er folk lei av å følge tiltak og smittevernsregler mot korona?


.berZerk

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, Fnugle said:

Antall smittede de siste ukene: 

Uke 33: 367

Uke 34: 356

Uke 35: 376

Uke 36 (forrige uke): 716

Ble faktisk overrasket over at det totalt har endt på over 700 nye smittetilfeller forrige uke allerede rapport inn, og det kan tenkes at det fremdeles mangler noen prøver som hører til forrige uke. En markant økning. Vi skal faktisk helt tilbake til 6.-12.april da vi hadde over 700 tilfeller på en uke. Får håpe tiltakene i Bergen vil hjelpe en del og at tallene ikke vil gå opp denne uken.

Det virker som om folk er lei av å følge tiltak nå. Har endel kompiser som holdt det i starten, men nå etter fadderuken er det stappfulle fester overalt. Tviler litt på at de greier å stoppe det like kjapt nå med mindre det kommer en drastisk holdningsendring blant ungdommer.

Endret av .berZerk
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
.berZerk skrev (28 minutter siden):

Det virker som om folk er lei av å følge tiltak nå. Har endel kompiser som holdt det i starten, men nå etter fadderuken er det stappfulle fester overalt. Tviler litt på at de greier å stoppe det like kjapt nå med mindre det kommer en drastisk holdningsendring blant ungdommer nå.

Ja er litt spent selv, men det virker som Bergen kommune faktisk nå vil slå hardere ned på f.eks. private samlinger med over 10 personer, og at de med rett kan bryte opp/gi bot til de som ikke følger regler. 

Men merker selv at mange virker å være lei. Ble selv invitert fra en av mine nærmeste til en privat bursdagsfeiring i Bergen om noen uker. I invitasjonen står det at planen er å samles til et vors og deretter gå ut på byen. Med smittesituasjonen i Bergen i dag så ble jeg veldig overrasket over at denne personen faktisk velger å feire sånn, det synest jeg er totalt uansvarlig. Denne personen har barn i barnehagealder og skolealder, så jeg forstår ikke hva som går gjennom hodet på denne personen som velger å feire bursdag på denne måten nå.  Samme person fulgte jo fint smittevernstiltakene og var påpasselig tidligere i vår, og da var faktisk situasjonen bedre i Bergen. En rolig bursdagfeiring der man f.eks. inviterer de nærmeste på middag ute ville jeg heller vurdert som trygt nok. I tillegg ser jeg i eventet at det faktisk er invitert over 20 gjester, og selv om alle trolig ikke kommer, så er det dumt å starte med å invitere over 20. 

Med dagens nye tiltak vil ikke dette kunne gjennomføres med de som er invitert til nå, siden det er flere enn 10, men det er jo uansett en stund til, så ikke sikkert at tiltakene varer til da. Likevel. Er helt paff over å få en sånn invitasjon, og vedkommende vet veldig godt at jeg er forkjemper for tiltak, så er overrasket å få invitasjonen. Nå har jeg ikke planer om å delta uansett da, og siden jeg ikke bor i Bergen så vil det være naturlig at jeg ikke kunne dra da. Men kommer til å takke høflig nei og si at det ikke føles trygt. Har også en time i spesialhelsetjenesten noen dager etterpå som jeg har ventet lenge på, så risikerer ikke å måtte stå over den pga. en dum bursdagsfest!

Endret av Fnugle
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner heller ikke sånt, har en kompis som går på kafe, barberer, kino osv.

Jeg er nok ikke fullt så opptatt av sosiale treff med ukjente osv, trives med familie og telefonkontakt og nettchat med venner og familie ellers.

Nå har barnet blitt forkjølet på skolen, min kone også. Og de har testet seg for covid19, jeg er fortsatt frisk...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Personlig er jeg ikke lei, men har også blitt kraftig påvirket av pandemien, vært nærmest uten jobb fra mars frem til nå i det siste, har svært strenge tiltak som gjør at jeg kan jobbe med munnbind, smittesoner, testing osv så jeg blir stadig påminnet og kjenner det nok mer på kroppen enn de fleste andre.

For de som ikke har fått hverdagen sin endret i særlig grad, så kan jeg forstå hvorfor man blir litt distansert og dårligere på å følge rådene. Det ligger litt i menneskets natur både å tilvenne seg, og å gå helt bort fra slik man alltid har gjort. Medienes fokus er jo også naturligvis nå på mange andre saker også, så pandemien dominerer ikke nyhetsbildet like mye som i vår. Skrekkhistoriene fra andre land er ikke så mye dekket i norske medier, og i landene nærmest oss (Europa) er det ikke lenger krise i helsevesenet.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jepp, tror du er inne på noe snikpellik. Viruset fremstår for det første ikke like farlig nå, som i starten, og dødstallene rundt omkring i de landene som har hatt mye smitte lengst, har sunket ganske drastisk. 

At folk skal klare å distansere seg totalt, og holde seg unna folk og tilstelninger funker bare dersom trusselnivået virker høyt(høyt mediapress og fulle sykehus) , eller straffene for å gjøre dette er store. 

Vi var "nesten på null" en stund, og så ble ting sluppet opp. Vi skulle heller hatt en moderat/streng føring fra myndighetene, slik at vi unngikk å tro at store studenfester med tusenvis av folk var greit, det samme gjelder reise til utlandet. "fraråder på det sterkeste unødvendige reiser til utlandet" er diffust, når mennesker er tilbørlige til å tenke at det går nok bra å ta en liten tur, jeg holder avstand osv. 

På en annen side, så er folk flest fortsatt opptatt av å holde avstand i køer ( med unntak av i fylla), og det å vaske og sprite hender, som har en god effekt. Tiltakene med å stenge utesteder 12 og også ha kontroll på folk og avstander i lokalet er også veldig bra, men jeg kan også forstå at folk i ung 20 års alder har behov for å feste, og ihvertfall når alle medier melder at viruset er så godt som ufarlig for unge folk.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (2 minutter siden):

Virker som de unge driter i det nå, de vet jo at de er så og si "sikret" uansett. 

Studentene i Bergen har jo tatt sitt første liv i dag, håper de føler på det..

Det der er litt urettferdig.... det er ingen garanti for at studentene står ansvarlig, det kan like gjerne være en som har vært på nødvendig reise ett eller annet sted, som har blitt smittet, smittet sin kone som er pleier og at pleieren har smittet den avdøde. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Baranladion skrev (22 minutter siden):

Det der er litt urettferdig.... det er ingen garanti for at studentene står ansvarlig, det kan like gjerne være en som har vært på nødvendig reise ett eller annet sted, som har blitt smittet, smittet sin kone som er pleier og at pleieren har smittet den avdøde. 

Og det kan være en student som ikke klarte å holde seg fra å drikke en av 7573828 ganger i studietiden...

Selv russen oppførte seg bedre enn dette.

Lenke til kommentar

Altså i studentenes sitt forsvar så var det valgt at fadderuken skulle foregå, samt at det var lave smittetall før dette. Det er forståelig at studenter som gjerne flytter fra andre steder i landet vil stifte nye bekjentskap, det er uheldig at det har gått såpass ille i ettertid. Fadderuken skulle sikkert blitt kansellert på forhånd, det er vel hva vi kan ta fra dette. 

 

Visste forøvrig ikke at jeg startet en ny tråd

Endret av .berZerk
  • Liker 1
Lenke til kommentar
50 minutes ago, Salvesen. said:

Virker som de unge driter i det nå, de vet jo at de er så og si "sikret" uansett. 

Studentene i Bergen har jo tatt sitt første liv i dag, håper de føler på det..

Det blir feil å skulde studenter, muslimer, polakker, svensker osv for di som dør av corona-viruset i norge. Ansvaret ligger først og fremst på erna & co og måten di handterer pandemien. Dernest ligger det på kvar enkelt og kva muligheter man har for å følge smitteråda. Samtidig skal samfunnet fungere og være oppegåande på best mulig vis.

Skulle det dog vise seg at nokon med forsett går inn for å smitte eldre eller di med utsatt helse, så får politiet ta seg av problemet samt samle inn nødvendige bevis og eventuellt fengsle viss nødvendig.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt kanskje? Det er lett for meg å si at jeg er "lei" siden hverken jeg eller noen i min familie eller omgangskrets er direkte påvirka av viruset. Det gjør det vanskelig å forstå alt hysteriet, selv om tallene i aviser og medier taler for seg selv og jeg ikke har noen grunn til å betvile dette. Med unntak av håndsprit overalt så er ting uansett mer eller mindre som før der hvor jeg bor og det har det mer eller mindre vært siden juni.

Det jeg derimot er lei av er fanatikere i hver sin ytterkant av hele greia. Dem som fordømmer alle som ikke pakker seg inn i hazmat-suits når dem skal hente avisa og dem som plent nekter å innfinne seg i smittevernsregler fordi dem påberoper seg brudd på menneskerettigheter.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Baranladion skrev (8 timer siden):

Ikke uten mer kjennskap til saken. At oppførselen til studenter og andre som fester uten hensyn til reglene er egoistisk, er jeg enig i.men det samme gjelder alle som drar på butikken og kjøper alt som ikke er helt nødvendig. 

Det er fint mogeleg å reise på butikken samstundes som ein følgjer smittevernsreglane. I tillegg støttar ein då lokalt næringsliv og arbeidsplassar, noko som ein ikkje gjer dersom ein berre handlar på nettet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
24 minutes ago, torbjornen said:

Det er fint mogeleg å reise på butikken samstundes som ein følgjer smittevernsreglane. I tillegg støttar ein då lokalt næringsliv og arbeidsplassar, noko som ein ikkje gjer dersom ein berre handlar på nettet.

Jeg bruke Meny i de ukene det sto på som verst. Fikk varene levert på døren. Det går fint an å handle på nettet og støtte lokalt næringsliv ?

Forøvrig er vel Bring og PostNord også lokale arbeidsplasser?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, Snikpellik said:

Personlig er jeg ikke lei, men har også blitt kraftig påvirket av pandemien, vært nærmest uten jobb fra mars frem til nå i det siste, har svært strenge tiltak som gjør at jeg kan jobbe med munnbind, smittesoner, testing osv så jeg blir stadig påminnet og kjenner det nok mer på kroppen enn de fleste andre.

For de som ikke har fått hverdagen sin endret i særlig grad, så kan jeg forstå hvorfor man blir litt distansert og dårligere på å følge rådene. Det ligger litt i menneskets natur både å tilvenne seg, og å gå helt bort fra slik man alltid har gjort. Medienes fokus er jo også naturligvis nå på mange andre saker også, så pandemien dominerer ikke nyhetsbildet like mye som i vår. Skrekkhistoriene fra andre land er ikke så mye dekket i norske medier, og i landene nærmest oss (Europa) er det ikke lenger krise i helsevesenet.

Jeg har fremdeles hjemmekontor og har knapt sett andre enn familien siden mars. Men jeg merker at det er vanskelig å holde fokus på smittevern hele tiden. Vi handler på butikken og kjøpesentre og selv om vi holder litt avstand og spriter hende både ut og inn så merker jeg jo at holdningen og forsiktigheten forsvinner. Både hos meg selv og de jeg observerer.

Vi venner oss til det som du sier. Samtidig er de fleste pliktoppfyllende så når myndighetene sender klare signaler så følger de fleste det, men når de kommer med slikt tull som i sommer "Ingen bør reise til utlandet, men nå kan dere reise til disse grønne landene." så er det ikke rart at folk reiser. Og bringer med seg smitte hjem igjen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (9 timer siden):

Samtidig er de fleste pliktoppfyllende

Synes dette er et viktig poeng. De aller fleste følger rådene og er flinke. Mange farges naturligvis av historiene om utbrudd i mediene hvor smittevernregler er brutt, men det er viktig også å huske på at majoriteten av oss som regel gjør så godt de kan. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...