Gå til innhold

Hvorfor kontrolleres ikke næringslivet bedre?


Anbefalte innlegg

Har lurt på dette en stund. Kan ta eksempel fra denne tråden om jordbærnæringen: https://www.diskusjon.no/topic/1880277-nytt-initiativ-for-å-bedre-vilkår-for-jordbærarbeidere/#comments

Så googler jeg hvor mange bedrifter og næringer det finnes i norge: Ca 600 000: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hvor+mange+bedrifter+i+norge

Dét jeg lurer på er; Hvor mange årsverk ville det krevd for staten å ansette for å nulle ut korrupsjon og ulovlige arbeidsforhold fullstendig? Ville ikke dette lønt seg i det lange løp? Folk ville fått mer tillit til arbeidslivet og flere ville fått seg jobb? Det tar vel ikke så lang tid for én person å sette seg i en bil og kjøre til 2-3 gårder hver dag, og bare konstatére at alt er som det skal?

600 000 / 230 (arbeidsdager i året) = ~2 608 årsverk?

2 608 x 500 000 = 1 304 000 000 + 50% (rund prosent i forhold til skjulte utgifter; Sykdom, pensjon etc) =  1 956 000 000. En ganske høy sum. Men det er jo ikke penger som forsvinner i et svart hull. Det vil skape mérverdi i form av tillit til samfunnet, og penger som sirkulerer i samfunnet.

Og selv 50% av dette ville jo vært en massiv forbedring.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Alexander4840 skrev (1 time siden):

Det er bedre med litt lappet sammen og naturlig fritt marked, enn komplett kontroll, som risikerer at jordbærnæringen aldri hadde eksistert.
Trenger ikke være korrupsjon.

Hvis en næring er avhengig av å misbruke og mishandle folk for å eksistere, så fortjener den ikke å eksistere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...