Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nedlasting går i "bølger" på hjemmenettverk. Kun den ene PCen er påvirket.


Anbefalte innlegg

Jeg har en 500/500 linje som jeg sliter med hastighetene på. Jeg har to stasjonære PCer, men kun den ene er påvirket. Begge PCene har Wifi 6 nettverkskort som er tilkoblet en moderne Asus Wifi 6 ruter. På den ene PCen får jeg konstant 64 mb/s i nedlasting, mens på den andre PCen går den mot 50 mb/s, deretter daler den ned til 30 mb/s og blir der. Noen ganger stopper nedlastingen helt opp, før den skyter tilbake til 50 mb/s og går ned til 30 mb/s igjen. 

Enhetene er i kort avstand til hverandre. Driverne er oppdatert på både ruter og klienter. Kabel er ikke et alternativ. 

 

 

IMG_4046.jpeg

IMG_4045.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 9/9/2020 at 12:47 AM, trn100 said:

Er begge koblet opp på den samme frekvensen?

Det har tydeligvis ikke noe med det trådløse nettverket å gjøre. Testet akkurat med kabel, og nøyaktig det samme skjer. Hastigheten skyter opp til 50 mb/s, og synker deretter til 30 mb/s og holder seg stabilt der, mens jeg på den andre PC-en får full hastighet på 64 mb/s, uavhengig av kabel eller trådløs. Jeg har også testet med forskjellige rutere. 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kan være andre deler av PC enn nettverket. Ikke helt sikker på om problemene kan bli like ille som hos deg, men for sikkerhetsskyld, sjekk:

- Mange spill på Steam er komprimerte og må dekomprimeres av CPU. Sjekk hvor hardt CPU jobber mens du laster ned. Er den på 100% kan CPU være flaskehalsen.

- Sjekk også hvilken klokkehastighet/frekvens den går på når problemene er der. F.eks. hvis den går ned til noen hundre MHz istedenfor noen GHz kan det være grunnen. Det kan skje hvis den blir for varm

- Hva slags harddisk lagrer du på? SSD uten dram kan bli ganske trege under kontinuerlig skriving. Eller hvis du skriver til en HDD, særlig hvis det er samme HDD som Windows kjører fra

- Kan være harddisken begynner å bli ødelagt. Sjekk S.M.A.R.T statusen til den

Endret av Jokkmokk med sokk
Lenke til kommentar

Den burde klare 400-500 MB/sek, ja. Men slik "jo-jo"-hastiget ved filoverføring/-kopiering/nedlasting er ofte fordi et buffer fylles opp, typisk fordi disken det skrives til ikke klarer å "ta unna". Så kan være at den har bug'ete/"svak" firmware? Sjekk om det finnes oppdatering til den ...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Windoge skrev (På 7.9.2020 den 10.01):

Jeg har to stasjonære PCer, men kun den ene er påvirket.

 

Helm skrev (6 timer siden):

 

Du forventer konstant hastighet på fiber?

 

Han gjør jo ikke det men han forventer ~lik opplevelse på begge PC-ene. Naturlig variasjon er greit men ikke konstant dårligere ytelse på nettverket på den ene.

 

Windoge skrev (På 10.10.2020 den 10.48):

Skal gi beskjed når den er installert.

Hvordan har det gått?

Lenke til kommentar
On 10/31/2020 at 11:45 PM, Helm said:

Du forventer konstant hastighet på fiber?

På ADSL har jeg alltid opplevd det TS beskriver: Høy hastighet i starten og den avtar etterhvert. Noen ganger kan den gå litt opp igjen, men stort sett er tendensen svakt avtagende hastighet.

 

Jeg har mer eller mindre en konstant hastighet på fiber på alt annet enn den PCen jeg beskrev. Nå har jeg heldigvis klart å utelukke at det er nettverket som har skyld i dette, da det er like ille på kablet nett. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...