Gå til innhold

TV 2: Rapport viser at ansatt i Vegvesenet manipulerte minst 50 ulykkesrapporter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
hekomo skrev (26 minutter siden):

Hva skulle motivet være for dette tro?

Hvis det er snakk om 50 saker så er det neppe bare å hjelpe venner og familie, så da er det nok penger inne i bildet. Det vil ikke være første gang vegvesenet opplever at ansatte manipulerer mot betaling, i den berømte Olsenbil-saken var det en i vegvesenet som hadde mottat over 3 millioner for å håndtere fiktive salgsmeldinger til Olsen, og også gi lastebil og bussertifikat uten prøve eller oppkjøring, og hadde selv 70 biler registrert på seg selv og kona, noen ekte andre fiktive. Mulig slikt blir vanskeligere nå som alt går på data, da blir slike ting ofte lettere å oppdage. 

 

Edit: for de som ikke kjenner Olsenbil saken så er det en historie som er verdt å lese når du får tid, kunne lagd en hel film om denne saken...

https://finansavisen.no/lordag/reportasje/2020/01/04/7485600/olsen-bil-den-rystende-historien

Endret av RJohannesen
Lenke til kommentar
9 hours ago, RJohannesen said:

Hvis det er snakk om 50 saker så er det neppe bare å hjelpe venner og familie, så da er det nok penger inne i bildet.

I følge artikkelen på TV2.no så har hastigheten blitt justert opp manuelt, og dermed ført til strengere straff. Vanskelig å se for seg at noen skulle ønske å betale for dette, i alle fall i 50+ saker.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er vi overrasket av statens tjenere? nope. Her snakker vi om å lage "jobber" som er viktige , Byråkratiet er så innviklet at det åpner for å jukse (de vet godt at ingen kontrollerer arbeidet) og dermed vise at; "min jobb er viktig i samfunnet" Jeg lurer på hva som skjer når man møter en polititjenestemann eller to som kjemper for at også UP er en viktig funksjon i Norge. Sivile biler på motorveien i 110 soner som provoserer frem fartssyndere. har sett endel av dem også...

 

Lenke til kommentar

Totalt mangel på elementær kunnskap (på personell) er vel riktig beskrivelser her. Ingen krav til opplæring og sidemanns-kontroll. Folk blir ikke ansatt i staten for å gjør en jobb, men for å vise at de jobber. Litt DDR fakter over dette. ingen kan selvfølgelig lastes eller stilles til ansvar her fordi basiskunnskapene var mangelfulle allerede før de ble ansatt og de hadde ikke rukket å få ut anbudsforespørselen på opplæringen (coaching som det her på fagspråket) av de kunnskapsløse før de satte i gang med arbeidet. er det noen som bryr seg her ? neppe!

 

Lenke til kommentar
On 9/4/2020 at 10:47 AM, hekomo said:

Forsikringsselskap som ikke ønsker å betale ut?

Tja, dette er vel i alle fall det nærmeste jeg kan se for meg. I så fall vil det vel være snakk om en enkelt ansatt hos et selskap som har hatt en forståelse med denne personen. Det virker uansett pussig, sliter med å se for meg at norske forsikringsansatte har såpass stor provisjon av å avvise saker at det ville vært verdt risikoen. At et forsikringsselskap skulle gjort dette systematisk virker også som veldig høy risiko for liten gevinst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...