Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Rust på bruktbil - kjøpe?


KariL

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg ser på bruktbil, og har funnet en fin Skoda fra 2015. Denne har imidlertid en del rustflekker og rustblemmer, dette er også kommentert i NAF-rapport. Se bilder. Er ikke så erfaren med rust. Er denne typen rust akseptabelt eller er slik rust noe man virkelig bør passe seg for? Hvordan kan man eventuelt behandle det og hva vil det koste?

 

 

 

 

 

 

bil1.jpg

bil2.jpg

bil3.jpg

bil4.jpg

bil5.jpg

bil6.jpg

Endret av KariL
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mannen med ljåen skrev (1 minutt siden):

Sikkert greit hvis prisen er riktig. Prisen bør være veldig riktig. Veldig.

Da må prisen være såpass lav at det gir nok "sparing" til overs for å rette opp alle disse rustflekkene. Har man flaks er det bare et par tusenlapper, men da sketchy arbeid utført hos naboen.

Jeg ville ikke kjøpt denne 5 år gamle bilen med så mange skavanker på overflaten, hva kan skjule seg i motor, interiør osv når man ser hvor lite nåværende eier har brydd seg om bilen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå må man ikke ta helt av her, hvis det som vises på bildene er det hele, så er det da virkelig ikke snakk om noe annet enn skjemmende for de som bryr seg om slikt, ingenting utifra bildene som er kritisk. Men som flere nevner så kan de tyde på dårlig stell og likegyldighet fra eier, så man bør se godt over resten (og da ikke bare karosseri og det rent kosmetiske). 

Endret av bas
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ikke nødvendigvis tegn på dårlig vedlikehold dette.

Sinkslipp er et kjent problem på vag. 
Rust i overgang baksjerm/bakfanger er en kjent feil på denne utgaven av Octavia som Møller vanligvis utbedrer hvis man reklamerer da det skyldes feilkonstruksjon.

Ellers så er det vel en steinspurt og noe slagskader på hjørnene på to dører som det ikke har blitt lagt i lakk på så det har begynt å ruste.

Åsså har han vel vært borti noe på baksjermen. At lakken e oppskrapet på bakfanger har ingen praktisk betydning siden den er av plast.

Hvis man ikke er nøye på det så kan man jo pusse ned litt og legg på lakk på enkelte av disse skadene å forsøke å holde det i sjakk.
Det er jo en fint utstyrt bil som har fulgt alle serivcer

Selv er jeg for nøye på det til at jeg kunne ha kjøpt bilen. Da måtte jeg ha satt den inn til lakkering og da hadd det blitt  billigere å finne en  som er penere i utgangspunktet.

edit: ser at du også må påregne bytte av bremser og dekk. Det vil jo gå en del tusen på det også.

 

 

Endret av BigBadAde
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er vel ikke vedlikeholdet eller kvaliteten på selve bilen som er problemet her, heller det at den har blitt røft behandlet. Samtlige steder med rust bærer preg av skader. Hvis man slår eller skraper av lakken så er det naturlig at det dannes rust der.

Bilde 1 og 3 har tydelige skrapemerker som går helt gjennom lakken til venstre og delvis gjennom på de andre stedene.

Bilde 2 er jeg usikker på, ser ut som en liten punktskade som har utviklet seg med rust over tid.

Bilde 4 er typisk bulk og riping man får om man f.eks. kjører for nærme en betongsøyle i parkeringshus.

Bilde 5 er omgitt av riper og muligens svake bulker som tyder på at man har vært borti noe som har skrapt borti og dunket i hjørnet der lakken er borte og erstattet av rust.

Bilde 6 er typisk skade under døra når man åpner døra mot en fortauskant eller mur som man trodde var lav nok til at døra gikk over.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...