Gå til innhold

Nvidia lanserer tidenes første 8K 60 FPS-skjermkort


Anbefalte innlegg

Quakecry skrev (18 minutter siden):

Lurer på om jeg burde oppgradere til 3090 eller 3080 fra 1080 kortet jeg har.. Spiller på 1440p

 

Om du har 1080 (som meg) så vil 3080 holde i massevis. 3090 er jo nesten dobbel pris, tror ikke du vil synes prisen er verdt det tbh. Kjøp heller noe annet hardware for resterende ? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

  

iR' BR34K skrev (1 time siden):

Dette er basert på tal frå Nvidia. Ser eg hadde skrive at 3090 hadde 1695 MHz når det rette er 1700, men elles er det jo liten forskjell på tala. Uansett blir det ikkje så veldig nyttig å samanlikne klokkehastigheit på tvers av generasjonar.

 

Elles er nok 3090 retta mot gaming. Mitt inntrykk er at det er ein slags nedkutta Titan, meir slik som dei første generasjonane av Titan var.

 

 

Interessant, gjør kanskje 3070 litt mere spennende.

Endret av Sirius Cobra
Lenke til kommentar

@unicorndeath Det er godt mogleg det går fint, men straumforsyning er verkeleg ikkje den komponenten ein bør spare pengar på. Kortet kan gjerne dra meir enn TGP viss det booster, og då kan du få trøbbel. Det er nok ein grunn til at Nvidia anbefalar 750w.

 

Sjekk testar ved slepp om du vil, men det er sannsynlegvis lurt å høyre på Nvidia. 

Endret av iR' BR34K
  • Liker 1
Lenke til kommentar
iR' BR34K skrev (6 minutter siden):

@unicorndeath Det er godt mogleg det går fint, men straumforsyning er verkeleg ikkje den komponenten ein bør spare pengar på. Kortet kan gjerne dra meir enn TGP viss det booster, og då kan du få trøbbel. Det er nok ein grunn til at Nvidia anbefalar 750w.

 

Sjekk testar ved slepp om du vil, men det er sannsynlegvis lurt å høyre på Nvidia. 

Ok, takk for svar, jeg får vel bare selge den jeg har og kjøpe en større en.

Lenke til kommentar

Deilige tall, kanskje med unntak av prisene. Syntes fremdeles at det er store summer vi snakker om, men samtidig så var det bedre enn forventet.

Dette kan jo muligens være et godt tegn i forhold til at Nvidia faktisk frykter det som kommer fra AMD om litt. Gode tider dersom vi får to produsenter av kort i entusiast-segmentet.

Jeg kommer nok til å holde igjen med oppgradering av GPU en stund, men det er jaggu spennende å følge med på utviklingen!

Lenke til kommentar
CommanderKeen skrev (14 minutter siden):

Og til Gamer; er kvantesprang er den minste målbare distansen i verden.

Kvantesprang handler ikke nødvendigvis om hvor langt de går, men at de hopper direkte fra en til en annen. Altså ikke en gradvis (kontinuerlig) endring. Om man vil ta det i sammenheng med en stor endring så kan man si at det baserer seg på hvor stor påvirkning oppdagelsen av kvantefysikk/mekanikk har innen feltet.

Du har rett i det du skriver, men det betyr ikke at bruken av begrepet er feil. Kanskje litt overbrukt, og det er en liten overdrivelse å bruke det her også synes jeg, men ikke brukt feil.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
16 minutes ago, CommanderKeen said:

Og til Gamer; er kvantesprang er den minste målbare distansen i verden.

Det er ikke størrelse på et kvantesprang som gjør det så stort, det er den diskontinuerlige biten av det. For vanlige fysiske systemer så har du en kontinuerlig overgang mellom to tilstander (for eksempel, ballen går ikke automatisk fra 10 meter over bakken til 0 meter over bakken, det er en kontinuerlig (gradvis) reduksjon i høyde). I et kvantesprang er overgangen mellom to tilstander øyeblikkelig.

I dagligtale brukes det, med varierende hell, om utviklinger som ikke skjedde gradvis, men kom ganske plutselig. 

EDIT: Ser Chameleon har skrevet omtrent det samme.

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar

Det eneste jeg misliker med denne lanseringen er forvirringen som 3090 skaper. Jeg går normalt for entusiast kortet. Det gir jo gjerne litt mindre for pengene, men samtidig så er jeg (dessverre) en som er i overkant opphengt i grafikk og ytelse så jeg punger ofte ut for det kortet jeg føler er det tryggeste valget med tanke på hva som kan sikre meg stabil 100 FPS+ på 3440x1440 oppløsning med tilnærmet maksimale grafikkinnstillinger.

Derfor sitter jeg i dag med 2080 Ti som har vært en solid kort, men var jo en noe skuffende overgang fra 1080 Ti til 2080 Ti. Her gikk det meste på "RTX On" men så langt så har jeg spilt ytterst få spill som har hatt noen form for Ray Tracing eller noe annet i spillet som har gitt meg noe særlig merverdi av å ha et "RTX" kort fremfor et "GTX" kort. Unntaket har vært Death Stranding, her var det jo heller ikke noe Ray Tracing men jeg kunne da spille spillet med maksimale innstillinger og få stortsett over 100 FPS på 3440x1440 med 10-bit HDR aktivert på grunn av DLSS 2.0 som jeg jo ikke kunne brukt uten et RTX skjermkort. Kjørte jeg uten DLSS 2.0 så spillet faktisk ble renderet i 3440x1440 + TAA så hadde jeg merkbart dårligere ytelse samtidig som det så dårligere ut. Så DLSS 2.0 virker jo å være temmelig solide greier, det er bare synd at så ytterst få spill faktisk benytter det.

Nå er det jo sånn at selv 3070 visstnok skal tilby samme ytelse som mitt 2080 Ti, om ikke hakket bedre. Det må jo sies å være en solid forbedring. Normalt så er det jo nestegenerasjons xx80 kort som blir hakket bedre sammenlignet med forrige generasjons xx80 Ti. Så her får man jo et solid hopp i ytelse mellom Turing og Ampere og det attpåtil til nokså hyggelige prisklasser.

Men 3090 skaper forvirring for meg som entusiast. NVIDIA ordlegger seg på en måte som indikerer at 3090 er mer en arvtager til Titan RTX og ikke til 2080 Ti. Prisen på 3090 legger seg ca midt i mellom prisen på 2080 Ti og Titan RTX. Jeg er litt usikker på hvordan vi er ment til å tolke dette? Er det snakk om en ren re-branding, nå heter Titan serien pltuselig xx90 istedenfor? Så dette er egentlig ikke et entusiastkort, men mer et prosumer kort sånn som Titan serien har vært? Hvor det tilbys temmelig dårlig ytelse sett opp imot prisen? Eller er det sånn at xx90 er re-branding av xx80 Ti? Og at vi kan forvente oss et 3080 Ti om 6-12 mnd som vil gi oss 3090 ytelse til 2080 Ti priser?

Med 2000-serien så fikk vi 2080 og 2080 Ti samtidig. Med 1000 serien så tok det vel 10 mnd fra 1080 til 1080 Ti ble sluppet. Med 900-serien så tok det vel 8 mnd fra 980 til 980 Ti ble sluppet. Med 700 serien så tok det 6 mnd fra 780 til 780 Ti.

Det er jo ikke så lett å bli klok på hvordan man skal tolke dette. Det er vel heller ingen informasjon om noe Ampere Titan kort foreløpig heller? Så akkurat nå så vet man jo ikke hva 3090 faktisk er ment å være? Er det re-branding av Titan, eller er det re-branding av Ti? Prisen er jo temmelig hinsides. Det er dog litt lettere å vurdere hvorvidt man skal brenne av 17'000 kr på 3090 om man faktisk visste hvorvidt man skal se på dette som en arvtager til Titan RTX eller en arvtager til 2080 Ti, eventuelt en arvtager til begge to. Om det er kommer et 3080 Ti om 6-12 mnd til 10'000-12'000 kr som tilbyr tilnærmet identisk spillytelse som 3090 så er 17'000 kr for 3090 plutselig helt uaktuelt.

Lenke til kommentar
RamGuy skrev (1 minutt siden):

Men 3090 skaper forvirring for meg som entusiast. NVIDIA ordlegger seg på en måte som indikerer at 3090 er mer en arvtager til Titan RTX og ikke til 2080 Ti. Prisen på 3090 legger seg ca midt i mellom prisen på 2080 Ti og Titan RTX. Jeg er litt usikker på hvordan vi er ment til å tolke dette? Er det snakk om en ren re-branding, nå heter Titan serien pltuselig xx90 istedenfor? Så dette er egentlig ikke et entusiastkort, men mer et prosumer kort sånn som Titan serien har vært? Hvor det tilbys temmelig dårlig ytelse sett opp imot prisen?

Det er mindre praktisk forskjell på 3080 og 3090 enn det var mellom 2080 Super og 2080 Ti ytelsesmessig, samtidig har prisen gått fra 150% til 210%... Hvis man driter penger er det ikke noe spørsmål om at 3090 kan kjøpes, men for alle som har et fnugg av økonomisk sans vil anse 3080 som et vesentlig bedre kjøp.

Det kommer en generasjon etter Ampere også, da vil 3090 ha et enormt verditap

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...