Gå til innhold

Noen som lager/reparerer små enkle kretskort?


Anbefalte innlegg

Hei. Har et lite kretskort (tach module) fra båt som forsterker signalet fra turtallsgiveren og sender det videre til instrumentpanelet. Vedlagt er bilde. Noen som kan lage noe lignende? Den sorte tingen i hpnden falt av på Q1 og Q2.

pieace.jpg

PCB.jpg

Endret av BIG1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ettersom det er i båt, så er det altså "pottet" for å være vanntett, det ser ut som du har forsøkt å fjerne dette mekanisk.

Det er et forholdsvis enkelt kort, så burde ikke være veldig vanskelig å få laget et nytt, men dersom resten virker er vel det enkleste og billigste å lodde på to nye transistorer.

MPS står for "Motorola ... ett eller annet (low power, plastic case?)" eller noe sånt, det er nok en helt generell NPN transistor, men du kan søke på A06 eller MPSA06 transistorer, så finner du sikkert specs på den, så du kan finne en som ligner, trolig maks 80 volt, standard BJT osv ... fåes "overalt".

EDIT: Gavekort har allerede funnet specs for deg ser det ut som -!

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Resten er bare et par motstander og dioder, de er enkle å teste med et multimeter, det er transistorene som forsterker signalet uansett.

Du kan jo forholdsvis enkelt tegne dette opp på et papirark, kjøpe noen jalla protoboards, delene du trenger, og en billig loddebolt, å lage nytt, dersom det er det du ønsker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...