Gå til innhold

Ustabilt (kablet) nett og win 10 "doesnt have a valid IP configuration"


Per69

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 8/26/2020 at 7:33 AM, Per69 said:

Koblingen nå er , Koax—> Cisco —> cat 6 til Netgear Orbi RBK 50 (!) Internett port (WAN) og fra Ethernet port (LAN) —>  cat 6 til Jensen 5 port Til div utstyr og —> tp-link Til Diverse utstyr.

beklager om det ble uklart. 

trådløst nett gav med Speedtest på trådløst nå Ping 20-22 og Hastighet opp i 280mbps.

ja, jeg får 192.168.x.x på PC etter Jensen og tp-link

 

jeg skrev feil tidligere, netgear er ac3000, men det har jo ikke allverden å si. Ser stabilt ut akkurat nå.
 

 

Koax, grøss! Vil aldri tilbake til coax. Husker en tid med elendig TV-opplevelser over coax på et av Get sine borettslagsinnstallasjoner.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 8/26/2020 at 2:48 PM, Per69 said:

Hmm, du har selvsagt rett?  Jeg misforstod det som at Ciscoen min (router/ modem)kun aksepterte 4 IP adresser, altså 4 enheter på min side. Min Cisco har kun en RJ45 port og en USB. Gamle greier, lurer på om den er 8-10 år. Leste nok litt for fort uten å tenke

Kjente forresten at både Ciscoen og TpLink ble veldig varme.

Det blir nok et oppgradert modem for å bytte Ciscoen og en ny switch. 

Utstyr kan bli varmt. Er ikke uvanlig og behøver ikke å ha noe å si. Selv om at dersom det blir alt for ille, så kan det selvsagt bety noe også. Prosessorer avgir mye varme, og jo eldre utstyret er, jo på eldre node ble disse prosessorene produsert (typisk hvilken nanometerstørrelse).

Endret av G
Lenke til kommentar

He he, flere med dårlige erfaringer med koaksial. Tipper dette kommer litt an på hvor mange som deler kabel. I mitt tilfelle vet jeg at de gravde ned fiber frem til boksen ute i veien for etpar år siden. Det betyr at jeg har koaksial derfra og inn. Det er ingen logikk i at kabelen deles med andre her vi bor, tvert om. Det er enklere å legge separat koaksial kabel fra boksen og ut til hvert hus.

En koaksial kabel har jo egentlig ganske stor teoretisk kapasitet (mener jeg å huske), og selv om den praktiske ytelsen er mindre enn den teoretiske, tror jeg ikke vi er i nærheten av å makse den enda med 300mbps.

Lenke til kommentar

Jeg har begynt å måle varme på enkeltkomponenter da jeg mener noen har vært ubehagelig varme. Jeg må få gamertenåringene i gang for å få maksmålinger, men Cisco modemet ligger jevnt på 50-52 grader. Det står helt fritt.

 

Endret av Per69
Lenke til kommentar
19 hours ago, Per69 said:

Kostnaden med fiber kabel tror jeg blir høy her. Det blir nok coax her i gården med mindre hele området får en god deal. Vi har egen coax kabel fra en fiberboks borti veien tror jeg.  Rart de kun la inn Coax i 2008 og ikke fiber i tillegg, men det spiller ingen rolle nå. Nå tror jeg egentlig ikke Coax er fullstendig krise. 300/30 er ikke så dårlig? Men klart det er jo dyrt i forhold til hva andre får.

Kommer jo an på hvordan signalføringen skjer med den Coax'en. Er noe jeg ikke har for god greie på. Men, jeg er 100 % sikker på at det var deling eller forstyrrelser all mass i det borettslaget jeg ikke bor i lengre. Er så glad for å ha fiber. Får 100 % av det jeg abonnerer på av Altibox.

Har litt småtrøbbel med internett selv. Men med litt videre feilsøking og ominnstallering så tror jeg at jeg skal klare å finne ut av det. Har ihvertfall testet å bare sette en laptop direkte på Altibox-routeren som står i bridge mode. Får full pupp da. Så er noe med mitt utstyr som ikke er helt i orden riktig enda. Verst er en Windows-innstallasjon på ene PC-en. Og nestverst er min Playstation 4 som ikke samarbeider med TP-Link router. Den nestverst deles med at en annen funksjon er helt ræva og det er ustabilt som bare det WiFi'et på denne TP-Link Archer AX6000 V1 routeren. Faktisk det verste som har skjedd meg på bredbånd noensinne. Kjørte mer smooth på den gamle Asus RT-N66U som ikke får firmware-oppdateringer fra "asus merlin" lengre. Utskiftningsforsøket som har feilet meg var både dyrt, skapte dårligere lokalnett og WiFi-lokalnett og ble gjort litt i håp om å få raskere og bedre WiFi, samt å faktisk ha noe nytt noe som får sikkerhetsplasterlapper. Ønsker ikke å leve med RT-N66U-boksen utenom som backup.

Edit:

Obs delingen skjer gjerne på internettleverandørsiden, for å spare inn penger og for å utnytte det utstyret de har i så stor grad som mulig. Det kan jo være en uting, dersom den nettverksnoden du tilhører er for befolket. Forstyrrelser på kobber sa du? Ja det var det jeg mente. Det kan fort skje forstyrrelser på kobber. Coax er en variant kobber, som har en kappe som skal gi skjerming dersom den er jordet i begge ender. Men, det er ikke 100 % å stole på at fungerer alltid. Fiber blir ikke påvirket slik kobberet gjør, da signalene er lys-baserte. Er så glad at jeg er vekk i fra telefonkobbernettets ADSL og ISDN-tid. Nåja, mine ISDN-opplevelser var betydelig bedre enn hva mine ADSL-opplevelser noensinne ble til.

Endret av G
Lenke til kommentar

Gjorde noen speedtester her mot fire ulike servere i ulike byer, og jeg har ping på 15-22, down på 296-311 og up på 31. Det er jo 300/30 jeg  betaler for, men ser at ping varierer en god del med hvor man pinger til. Nedlastningshastigheten kan sikkert også variere mye om man velger mindre optimale servere. LInjen virker slik sett helt ok på meg, selv om guttungen hevder han har 50 i ping når han spiller Fortnite.

 

Endret av Per69
Lenke til kommentar

Ligger relativt nært Lyse sin fibersentral da. Lyse er som kjent eierne av Altibox som driver på land og strand. Bor utenfor Stavanger, men er koblet mot den for det. Bor nok utrolig langt unna sentralen, men det har ingenting å si på fiber.

Det er heller ikke sånn at fordi jeg abonnerer på laveste mulige fiberhastighet det går an å få uten TV-abonnementspakken, så ødelegger de med vilje ping'en. Nei, får nok like god ping jeg som har 80/80 som de som har 1000/1000 abon.

Endret av G
Lenke til kommentar

Beklager, var mer ment for å vise han hva fiber er godt for. Han har Canal Digital coax. Jeg hadde ikke stolt på coax-forbindelse for bredbånd ihvertfall.

En nabo av meg var så dum å abonnere på coax-basert bredbånd levert av Get i sin tid i det borettslaget jeg har bodd på før. Selv så strevde jeg som en helt med NextGenTel sitt ADSL på telefonkobberet. Vil aldri tilbake dit.

Selv var jeg altså avhengig av Get sitt abonnement for TV-titting, altså så unngikk jeg bredbåndet og valgte bort den opsjonen fordi jeg hadde hørt så mye dritt om Get bredbånd. TV-signalene var som nevnt før ekstremt utsatt for sånn type parabolaktig pikselering. Tror at Get tar ned TV via paraboler på Ullandhaug eller deromkring i min region. De har ihvertfall kontoret sitt der. Er jævlig forblåst også på Ullandhaug da :lol:

Så selv om paraboler kan ha stått og vinglet i vinden på Ullandhaug eller gudene vet hvor, som de står plassert. Så tror jeg også på at det var ekle forstyrrelser i kobberet som de nyttet å spre sine TV og bredbåndssignaler via. Styret var en gjeng gamle folk som ikke visste bedre. Så selv om yngre folk vet at Altibox-fiber er gull, så er det en del blant den eldre garde som ikke vet bedre. Ulempen med å bo i borettslag da, der demokratiet kan overstyre hva du skal abonnere på !!

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Coax har jeg for det meste god erfaring med. Men det kan variere da det som regel handler om hvordan det er satt opp.. Om man skal ha store strekk med Coax så må man som regel ha en forsterker. Dette er noe en montør bør se på. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Omnia vincit amor said:

Coax har jeg for det meste god erfaring med. Men det kan variere da det som regel handler om hvordan det er satt opp.. Om man skal ha store strekk med Coax så må man som regel ha en forsterker. Dette er noe en montør bør se på. 

Enig med deg. Men, det er sikkert liten økonomisk vilje fra slike store selskaper til å virkelig rydde opp i det bakenforliggende, der problemet f.eks. kan ligge som en rotårsak. Det er mine tanker ihvertfall. Det er så mange fallgruver med kobber at jeg bare ville ha unngått det om jeg kunne velge å få unngå det.

Du gir tomten din en økning i verdi om du orker å forhandle deg fram til å få innlagt fiber @Per69

Barna dine kommer til å elske deg etterpå også, selv om det kanskje er en litt overfladisk type kjærlighet ;)

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, Per69 said:

Nettet falt ut etpar ganger i dag. Reboot av Cisco løste det relativt raskt. Jeg har koblet fra Jensen og ser om det hjelper. Foreløpig ser det bra ut. ?

Nå er jeg spent på om Jensen var problemet eller ikke. Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt om det produktet presterte å kødde til HELE nettverket ditt.

Venter på svar i spenning. :)

Lenke til kommentar

Jeg også venter spent. Har aldri eid Jensen-utstyr. Men har eid mye annet lavmåls budsjettmøkk av bredbåndsroutere. Klarer ikke å telle over på to hender pga. svekket hukommelse over på hvor mange budsjettroutere jeg har kjøpt og gitt opp å få til å fungere på ADSL. Dette var i de glade dager da man kunne kjøpe seg en budsjett-router til gjerne en 4 til 7 hundre kroner. Det er bedre å undersøke hva modeller fra hvilke merker som har eksepsjonellt gode omtaler.

Gjerne legge i den tusenlappen ekstra om det bare står på en tusenlapp mellom modeller. Er verdt hver hårrivnings-krone etterpå.

Noe jeg feilet å gjøre med den Archer AX6000- modellen til TP-Link. Var impulskjøpt, fordi den ser jo flott ut, har høy prislapp og skryter hemningsløst over hva den liksom skal yte.

Det hjelper heller ikke stort at det er et stort sprik mellom de som bare roser denne AX6000 opp i skyene til de som forteller om noe så inni jævlige firmware-problemer.

Min modell mottok en august 2020 firmware plasterlapp. Men ble WiFi mer stabilt. NEI. Nådde WiFi litt lengre, kanskje litt, kanskje ikke. Men det drukner i fakta om ustabilt WiFi som reduseres i hastighet, samt faller ut. Har montert egen 240 Volts av/på bryter dedikert til router. Mens, jeg samler erfaring for å kunne sende dette møkkautstyret rett i retur. Tror jeg har eid dette på snart 5 mnd. nå (husker ikke). Tok grusomt lang ventetid før den august-firmwaren endelig dukket opp, for så å gi samme skuffelse som før.

Trodde at TP-Link var et renommert merke. Men, jeg har mine bange anelser om at det gjerne ikke er så hot med den router-modellen ihvertfall.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Ratleto skrev (7 minutter siden):

Nå er jeg spent på om Jensen var problemet eller ikke. Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt om det produktet presterte å kødde til HELE nettverket ditt.

Venter på svar i spenning. :)

Vent, what?! Bruker han det søppelet? Ikke rart det er problemer da. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...