Gå til innhold

Spiser lavkarbo, men vil ikke ned i vekt


Anbefalte innlegg

Jeg er bekymret over eget sukkerinntak, og på grunn av diabetes i familien vil jeg gjerne gjøre noe varig med dette. 

Jeg liker ikke å fokusere på hva jeg ikke kan spise, men heller hva jeg kan spise. I min søken etter lærdom og inspirasjon, kom jeg over lavkarbo og ketose-diett. Jeg har forstått at det ikke bare er rent sukker som er problematisk, men at stivelse blir gjort om til sukker av kroppen. 

Jeg har nå testet lavkarbo i noen uker. Du verden! Gikk ned i vekt, og kjente meg veldig bra, søtsug er borte, jeg spiser bedre enn på lenge og alt kjentes bra en stund. De første kiloene kunne gjerne fare, de kom etter medisinbruk for et par år siden. Men altså, jeg har ikke et overvektsproblem. Jeg vil ikke lenger ned i vekt, jeg vil bare kutte ned på sukker/karbohydrater.  Når jeg leser om lavkarbo er det sterkt fokus på å gå ned i vekt, samtidig som det sies at man kan spise slik resten av livet. Hvordan? Og jeg kjenner meg sliten, har lyst til å sove hele tiden. Det er kanskje et overgangsproblem? Kan jeg få noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som alt anna så vil eit balansert kosthold være best. Har du så lavt karbohydratinntak at du går inn i ketose så er nok energiinntaket for lavt til å gå opp i vekt. 

Det er forskjell på å kutt ned på karbohydratinntaket og på å kutte det heilt ut, kor mykje karbohydrat får du i deg per dag? Sukker og stivelser er begge delar karbohydrat, men stivelse er stort sett ansett som sunnare ettersom det er lettare å unngå store svingningar i blodsukkeret. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Grunnen til at mange sliter med utmattelse når de går på lavkarbo/ketogen kosthold er for at muskler og hjerne foretrekker glykogen som energikilde fremfor ketoner. Hvordan dette oppleves fra person til person kan variere mye pga.livstil, intensitet på fysisk aktivitet osv. Så det er mye behovsrelatert i forhold til om man føler seg bra eller dårlig. Du bør nok fokusere på karbohydrater med lav glykemisk indeks og heller øke kaloriinntaket for å holde vekta. Et tips kan være å spise en neve nøtter til hvert måltid, d vil fort øke kaloriinntaket med 500kcal pr.dag eller mer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...