Gå til innhold

Du kan lagre strøm i murstein


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og tenk om vi hadde hatt standariserte måleenheter for energiinnhold og effekt, slik at vi utvetydig kunne formidlet hvor mye strøm en pære faktisk trekker, og hvor lenge. Eller hvor mye energi en superkondensator, unnskyld, «superkapasitor» lagrer. Uten å måtte trekke inn Rudolfs røde nese og solvervjevndøgn.

 

Nei, det blir nok for mye forlangt.
 

(I det minste fikk vi effekttetthet per overflate, der energiinnhold per volum var forventet.)

Endret av 1P4XZQB7
Lenke til kommentar

Tanken er jo fin den. Om man skal bygge et hus per i dag, som helst skal være selvforsynt med egenprodusert strøm, så bør man ha solceller på tak og kanskje noen av veggene. Og veggene skal jo gjerne være tykke og gode for å ikke lekke varme. Om veggene da består av/inneholder slike mursteiner, vil man kanskje slippe å investere i en Tesla Power Wall eller lignende. "Batteriet" er da samtidig endel av konstruksjonen, og vil sånn sett bli "usynlig", og vil i mindre grad begrensedesignet.

Det som da gjenstår å se, er hvor mye en slik vegg koster, og hvor mye energi kan den lagre uten å tape seg  noe særlig i vinterkulden, samt med hvilken effekt den kan lades og ikke minst utlades ved bruk. Vil den kunne gjøre at husene blir 100 % selvforsynt med strøm, også på dager og tider av året hvor solen ikke skinner?  eller vil man fremdeles være avhengig av "the grid"? Hva om produksjonen av energi er så stor, at det fremdeles vil være lønnsomt å være koblet til, om så bare for å selge av overskuddsproduksjonen som "husbatteriet" ikke klarer å lagre når det er nær fullt?

Eller er dette i realiteten et luftslott som ikke er praktisk realiserbart?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...