Gå til innhold

Hvordan kutte i et kabinett?


Anbefalte innlegg

Har et gammelt "CM Storm Scout II Advanced Gaming Hvit" kabinett med kun 2x 120mm foran eller 1x 140mm.

Hvordan burde jeg kutte i kabinettet for å lage plass til 2x 140mm? Ser det er mulig med en vifte foran men føler det blir litt for lite luft inn.

Tenkte og sette 2x 140mm foran og 1x 120mm bak med kanskje 140mm i topplokket/taket på kabinettet.

Specs fra kabinettet: https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/scout2advanced#specifications

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten å ha sett særlig på hva og hvor du skal kutte kan jeg komme med noe erfaring.

Jeg har selv brukt en drill og en dremmel til modifisering av kabinett. Drill for å få runde kanter (tåler mer) og dremmel for å kutte. Teipet med maskeringstape og tegnet så på tapen. Får også mindre gnister med maskeringstape. For å kunne rette linjer ville jeg heller ha brukt en multikutter (https://coop.no/sortiment/obs-bygg/verktoy-og-tilbehor-3d614934/elektrisk-verktoy/multiverktoy/metabo-multikutter-mt-18-ltx-solo/?variantCode=777631) en kompis brukte dette til å lage et hål i et panel og det er mye enklere å få rette linjer med det. Dremmel til mer finkutt (https://www.proshop.no/Multivaerktoey/Dremel-MULTIVAeRKTOeJ-8220-335-12V-LI-ION-EXPERT/2836213)

Endret av Emsal
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med tanke på hvor mange vifteplasser dette kabinettet har - hva er det du har der inne som krever så voldsomt med vifter?

Med det sagt, Dremmel (eller en "kopi") er nok fort av det mest anvendelige til dette formålet - og potensielt en del andre ting også....

Endret av NULL
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
NULL skrev (På 21.8.2020 den 23.15):

Med tanke på hvor mange vifteplasser dette kabinettet har - hva er det du har der inne som krever så voldsomt med vifter?

Med det sagt, Dremmel (eller en "kopi") er nok fort av det mest anvendelige til dette formålet - og potensielt en del andre ting også....

Beklager sent svar. Hoppet fra 1070 til 2080super som plutselig dytter 250-290w varme rett ut. Har ikke byttet noe vifter i kabinettet enda. Har bare latt begge front 120mm x2 stå på 70% som har gjort temperaturene någelunde bedre.

Satte inn en ekstra 120mm vifte over prosessoren bak i kabinettet, så nå drar 2x ut bak.

Men har oppdaget noe annet med kabinettet, metallbiten bak skjermkortet dytter på kabelen så mye (HDMI/DP) at den faktisk detter ut, vurderer bare å ta en vinkelsliper å kutte av biten, men tror nesten det Emsal foreslo at MultiKutter er litt bedre til jobben ettersom det er virkelig trangt bak i kabinettet.

Kan være Dremen MultiTool er noe lignende som passer bedre inn i trangere plasser som C64C foreslo over meg.

Har til nå 4 vifter i pcen, 2x foran, 2x bak. Alle er 120mm.

Tror jeg gir opp på 2x 140mm ettersom jeg så jeg må kutte vekk en stor bracket som ikke kan skrues løs fra kabinettet foran. Blir bare mye mer jobb for å fikse eller rettere sagt lage hull til skruer i kabinettet som ikke er laget for dette.

Når 5600x kommer ut forventer jeg og hoppe til et Fractal Define Nano S kabinett med radiator foran, litt lei av store pcer tar en tredjedel av skrivebordet. Tror Nano ser ut til og være et riktig kabinett for neste kabinett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...