Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Midjemål som ikke minker til tross for vekttap.


jae-ols

Anbefalte innlegg

Det er absolutt ikke noe problem å nå 80g proteiner på en dag. Har som @C_Buk også ligget på rundt 1,5 x kroppsvekt = proteiner per dag, uten at det er noe mesterstykke i seg selv. Litt kjøtt, litt egg, kanskje noe melkeprodukter, så er en der ganske lett.

Hvorfor kostholdet ditt @jae-ols hovedsakelig skal bestå av karbohydrater skjønner jeg ikke.

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jae-ols skrev (3 timer siden):

Med den sammensetningen av næringsinntak (19g fett, 48g protein og xxx g karbo) så vil nok desverre midjemålet ditt og fettlagrene dine fortsette å være et problem. Selv ved kaloriunderskudd.

Det tror jeg ingen ting på. Å putte i seg fett (potetgull, kaker, is osv) er vel ikke bra i det hele tatt. Styrer også unna bacon og sjokolade og smør. Det blir endel karbohydrater men ikke for  mye. Midjemålet vil nok bli redusert, men det tar tid. Alt er ikke gjort på en dag. 

Lenke til kommentar

50 gram protein er litt lite. Hvordan du klarer å ikke komme opp i dette tallet engang er interessant, kunne du listet opp en typisk dag hva angår mat? 

Du trenger ikke proppe i deg masse proteiner dersom du vil ned i vekt, men skal du bygge litt muskler i tillegg, så må du opp mye i proteinntak. At fett får deg opp i vekt, er en sannhet med visse modifikasjoner. Fett er kaloritett, men det finnes også fettyper som er sunne. Karbohydrater blir til fett når man ikke får brukt overskuddet, og kan like gjerne føre til vektoppgang. 

Mange sverger til lo carb diett, der fett og proteiner er hovedandelen av kaloriinntaket, noen holder seg helt unna fettkilder. 

Det viktigste er et balansert kosthold, der du får i deg mindre kalorier enn du bruker, over lengre tid. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, jae-ols said:

Ja jeg bruker kr. 1000,- i måneden utenom pulveret. Og jeg har lest meg til at man skal begrense inntaket av fett og sukker. Det er vel noe de fleste veit. Jeg får mange gode råd fra Vektklubb og jeg leser meg opp på nettet. Og jeg spiser mye grønnsaker og fisk. 

Det må være mulig å gå på diett uten at folk skal mene at det er helt på jordet. Og du skal vite at jeg har prøvd det meste. Vært overvektig i over 20 år. 

For all del. Kjør diett som du vil. Det jeg selv reagerte på var at du virket til å ville kjøre diett i uoverskuelig fremtid. Det er kanskje ikke det sunneste alternativet å leve på pulver, og det å ha en plan for å komme seg over på mat i stedet for pulver er kanskje ikke så dumt. Men jeg skjønner at det ikke er spesielt høyt opp på listen din akkurat nå.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
jae-ols skrev (8 minutter siden):

Og du tror at du kan noe? Ikke mye som tyder på det. Du opptrer veldig arrogant. Alle er ikke like flink som deg. Tenk det! 

Nå må du bestemme deg da. Er jeg arrogant og intetanende, eller er jeg så flink at ikke alle er like flinke som meg? 

Informasjonen jeg forsøker å dele er ikke akkurat revolusjonerende eller nytenkende. Om du mener noe av det jeg skriver ikke er sant så er det helt fair det. Men sist jeg sjekka så er det ikke meg som har et problem med kosten ?

For all del. Om du mener det er bra å spise så lite protein og fett, samt fylle på med pulver så er det ingen her som stopper deg. Men da kan du heller ikke forvente samme resultater som ved sunt kosthold og trening. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
5 hours ago, C_Buk said:

Du skriver stadig at det funker for deg. Men da forstår jeg ikke hvorfor du lager en tråd om at du har et problem med et midjemål som ikke minker? Du må jo bestemme deg. Funker det eller funker det ikke?

At du påstår at du må spise 5 fisk om dagen for å nå 80 gram proteiner sier meg at du kan veldig lite om kosthold og hva forskjellige matvarer inneholder.

80g protein skulle vel bli i området 400g fisk med 50g fett. Fettet alene er 350kcal og proteinet 320kcal (240 brennbare).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ting det er verdt å nevne synes jeg, er at når du spiser mye karbohydrater, så vil glykogenlagrene i kroppen til stadighet være på et bra nivå. Karbohydrater har primært som oppgave å fylle opp glykogenlagre. Men hvis du trener lite, og samtidig overøser kroppen med karbohydrater så vil kroppen ikke kunne nyttiggjøre seg av de overflødige. Er det hvitt sukker, så venter dem ikke i køen, men blir absorbert med en gang, og blodsukkeret skyter til himmels. Det er også viktig for leveren, og dens oppgaver, at man ikke har for høyt blodsukker. Det kan blokkere næringsopptak av annen mat.

Men poenget mitt er egentlig at hvis du alltid skal fylle på med masse karbohydrater, så lønner det seg å trene en del, og spesielt eksplosiv styrke, siden de korte muskelfibrene krever glukose. Da kan man få en situasjon hvor man tømmer lagrene, for så å fylle de opp igjen. Kanskje cluet her er å trene mer. Ved motsatt type diett, altså lavkarbo, så vil det være mer gunstig med langsommere "cardio" aktivitet, siden man da bruker mer fett som energikilde.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
jae-ols skrev (16 timer siden):

Det tror jeg ingen ting på. Å putte i seg fett (potetgull, kaker, is osv) er vel ikke bra i det hele tatt. Styrer også unna bacon og sjokolade og smør. Det blir endel karbohydrater men ikke for  mye. Midjemålet vil nok bli redusert, men det tar tid. Alt er ikke gjort på en dag. 

Det der er elendige fettkilder. Bytt heller til sunne fettkilder du. Avocado, nøtter, frø... da snakker vi sunnere kilder.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
jae-ols skrev (14 timer siden):

Og du tror at du kan noe? Ikke mye som tyder på det. Du opptrer veldig arrogant. Alle er ikke like flink som deg. Tenk det! 

Han du siterer har etter beste evne og mer, forklart i detalj hvordan mna med kunnskap kan best hjelpe deg.

Ikke meningen å være ufin, men ønsker å skape litt selvrefleksjon med å minne deg om at dette bærer i samme tokter som tidligere tråder hvor grunnen egentlig er søken etter trøst og snakke ut, uten noe vilje til konkret løsning. Forsåvidt greit, men forstå at man ikke angriper hjelperen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
2 hours ago, C_Buk said:

Det der er elendige fettkilder.

Forøvrig er ikke potetgull, kaker og is så fryktelig fettete. Potetgull er vel den med mest av de på kanskje rundt 30% på grunn av kokeoljen, men de har alle desidert mest av karbohydrater. Kaker er jo tross alt i all hovedsak hvete og is er nesten like mye sukker som melk og potetgull er laget av poteter som er nær på kun stivelse (karbohydrat).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, bshagen said:

TS leter bare etter noen som syns at Herbalife er bra, men når ingen syns det så går han/hun i forsvarsposisjon. Det er klassisk 

Jeg syntes det er bekymringsfullt å lese om denne Herbalife dietten i denne tråden. Da mest fordi det som har blitt skrevet om hva man skal spise sammen med Herbalife er ting man ville lagt på seg av om man ikke etterfylte med pulver. Det betyr at når man avslutter dietten og går over på "Herbalife støttematen" (i mangel av et bedre ord) for fullt vil man legge på seg igjen. Selvfølgelig sikkert lukrativt for Herbalife, men ikke spesielt trivelig for de det gjelder.

Lite proteiner, lite fett og "mye" karbohydrater er selve oppskriften på å legge på seg.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...