Gå til innhold

Politiet innfører oppholdsforbud rundt vindkraft­utbyggingen på Haramsøya


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan blir det egentlig til vinteren? Da er det fare for iskast fra vindmøllene, dette er noe som kan ta livet av en person. Hele anleggsområdet må trolig stenges for ferdsel hver eneste vinter pga faren for iskast. Det er mulig å bruke kjemikalier for å fjerne is fra vindmøllene, men denne væske vil havne i grunnvannet og drikkevannet. Dette blir et industriområde og ikke en vindmøllepark. Mulig at hele området på sikt vil bli sperret på permanent basis.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
9 minutes ago, Lab Roy said:

Hvordan blir det egentlig til vinteren? Da er det fare for iskast fra vindmøllene, dette er noe som kan ta livet av en person. Hele anleggsområdet må trolig stenges for ferdsel hver eneste vinter pga faren for iskast. Det er mulig å bruke kjemikalier for å fjerne is fra vindmøllene, men denne væske vil havne i grunnvannet og drikkevannet.

Vestas-turbinar som skal setjast opp på Haramsøya brukar varmluft gjennom turbinblada til avising, ikkje kjemikaliar.  Når varmlufta ikkje er nok til å halde isinga i sjakk må turbinane stansast.  Dersom eitt blad mistar is og dei to andre er nedtynga, får du ei veldig ubalansert roterande masse som øydelegg vindturbinen på få rotasjonar.  Den risikoen kan dei ikkje ta.  Då er det full stopp for avising før turbinen får lov til å rotere att.

9 minutes ago, Lab Roy said:

Dette blir et industriområde og ikke en vindmøllepark. Mulig at hele området på sikt vil bli sperret på permanent basis.

Heile området er framleis regulert til primærnæringar, sovidt eg veit.  Det er ingen planar om industri i området.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Etter å ha vert på haramsøy og sett på det som skjer er jeg sikkrere enn noen gang at dette bare er helt feil. Zephyr er rett og slett en gjeng hykklere som til alt overmål går i media for å spille stakkarslig.

De har tatt seg til rette på annen manns grunn flere steder hvor de har laget seg oppstillingsplasser til annleggsutstyr uten avtale. Midt i fjellskråningen ser du en vei som er forsøkt gravd ut og som stopper halveis nede, de hadde ikke forstått att det låg brønner i området som bøndene nedenfor benyttet seg av og som de holdt på å ødelegge med gravinga si. Like ved er ett nytt kaiannlegg påbegynt, på ulovlig grunn.

Manglende avtaler er forresten en gjennganger. Men slike kriminelle aktiviteter bryr nok onkel P seg lite om. Her handler det nok mest av allt å rassere mest mulig fortest mulig.

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
13 hours ago, bas said:

Håper virkelig demonstrantene holder ut og får satt en stopper for dette. Det som hadde vært effektivt var om man kunne fylle øya med "turgåere" og "campingturister" i et slikt antall at politiet ikke har kapasitet til å fjerne alle.

Det kjem ikkje til å mangle politifolk.  Med nokre tusen kroner i bot frå kvar løner det seg fort å sende nok politi.  Ekstraskatt frå rabiate tullingar er eg heilt for.  Det er massevis av turstiar fotturistar kan bruke utan å gå inn på anleggsområdet.  Mesteparten av anleggsområdet er forresten dyrka mark, som ein uansett ikkje har lov til å trakke ned eller campe på utan løyve frå grunneigar.  Motstand mot vindkraftverk i urørt natur kan eg til ein viss grad forstå, men dette er ikkje urørt natur.  Det er stort sett bøar og dyrka mark, og vil framleis vere det etter at vindparken er på plass.

 

Her er kart over øya med anleggsområdet og turstiar:

https://www.zephyr.no/wp-content/uploads/2020/08/Anleggsomr%C3%A5de_Haram.png

Endret av Sturle S
Lenke til kommentar
54 minutes ago, Sturle S said:

Det kjem ikkje til å mangle politifolk.  Med nokre tusen kroner i bot frå kvar løner det seg fort å sende nok politi.  Ekstraskatt frå rabiate tullingar er eg heilt for.  Det er massevis av turstiar fotturistar kan bruke utan å gå inn på anleggsområdet.  Mesteparten av anleggsområdet er forresten dyrka mark, som ein uansett ikkje har lov til å trakke ned eller campe på utan løyve frå grunneigar.

Nei Sturle, nå tøver du atter! Mesteparten av det som nå er ett anleggsområdet var flittig brukt av befolkningen på Haramsøy heile året. Her har jeg vert ved flere anledninger og vet ved selvsyn at du kun sitter bak tastaturet og serverer påstander uten hold i. Mesteparten av fjellet er forøvrig IKKE dyrket mark og de områdene som er dyrket opp er sporadisk plassert og i liten grad sammenhengende, med muligheter for å bevege seg rundt markane. Dine forsøk på å få det til å høres ut som om folk trakker ned marka og villcamper er også tatt ut av det blå og ikke relatert til hva som faktisk skjer der oppe. Her var det gode muligheter for folk å bevege seg uten at bonden mistet så mye som ett gresstrå. Men, siden du synes at en villcamper eller en turgåer utgjør slik en potensiell og forferdelig skade for dyrka mark, hvor ødeleggende må da ikke anleggsarbeidet for den samme marka være? Det burde være morsom lesing og underholdning å følge med på det du skriv, men egentlig er det bare tragisk. 

Det som er merkelig er at de som snakker varmest om grønn teknologi er de samme folkene som helst raserer og ødelegger naturen.

Her er ett snipp fra Lovdata for tilstøtande verna område.

Quote

 

Formålet med naturreservatet er å ta vare på eit område som har særskilt verdi for biologisk mangfald og som inneheld trua, sjeldsynt og sårbar natur. Området består av urørte bratte fjellsider med fuglefjellskarakter, som med strandeng langs foten, sjøområde og holmar utanfor, og naturleg tilhøyrande plante- og dyreliv, utgjer ein viktig hekkelokalitet for sjøfugl som blant anna toppskarv og havhest. I fjellskjeringane i området finnast også botaniske verneverdiar med kravfulle oseaniske og kalkkrevjande orkidear.


I naturreservatet må ingen gjere noko som forringar verneverdiane som er angitt i verneformålet.

For naturreservatet gjeld følgjande vernereglar:

1.    All vegetasjon på land og i vatn (inkludert tang og tare) er verna mot skade og øydelegging. Det er forbode å fjerne planter og sopp (inkludert lav) eller delar av desse frå reservatet. Nye planteartar må ikkje innførast. Planting eller såing av trær og anna vegetasjon er forbode.
2.    Dyrelivet, inkludert reirplassar og hiområde, er verna mot skade, øydelegging og unødig forstyrring. Hundar skal holdast i band. Utsetjing av dyr er forbode.
3.    Det må ikkje setjast i verk tiltak som kan endre naturmiljøet, som f.eks. oppføring av bygningar, anlegg, gjerder, andre varige eller mellombelse innretningar, etablering av oppdrettsanlegg, bortsetting av brakker e.l., opplag av båtar, framføring av luftleidningar, jordkablar, kloakkleidningar, nyplanting, oppdyrking, drenering eller anna form for tørrlegging, uttak, oppfylling og lagring av masse, utføring av kloakk eller andre konsentrerte tilføringar av forureining, bortlegging av avfall, gjødsling, kalking eller bruk av kjemiske plantevern- og skadedyrmiddel. Forsøpling er forbode. Opplistinga er ikkje uttømmande.

 

At man da setter igang ett slikt tiltak, eller støtter det, som det vi ser nå på Haramsøy, kloss intill og delvis overlappande et slikt naturreservat, er for meg ganske talende for hva slags mennesker vi har med å gjøre her. Det er i allefall ikke miljø og klima som er drivkrafta. Her skal det ødelegges og sanneres over en lav sko for egen vinnings skyld i mens man hykkler og pusher politiet forran seg. Latterlig fra A til Å. 

 

Og her er ett bilde som viser de faktiske forholdene

image.thumb.png.0b0593c135a451fc87f722d7902caee9.png

Endret av EremittPåTur
Noen trenger det med teskje
  • Liker 2
Lenke til kommentar
39 minutes ago, EremittPåTur said:

Nei Sturle, nå tøver du atter! Mesteparten av det som nå er ett anleggsområdet var flittig brukt av befolkningen på Haramsøy heile året.

Det kan godt hende, og no er det – ein liten del av turområdet – anleggsområde i ein avgrensa periode.

Quote

Her har jeg vert ved flere anledninger og vet ved selvsyn at du kun sitter bak tastaturet og serverer påstander uten hold i. Mesteparten av fjellet er forøvrig IKKE dyrket mark og de områdene som er dyrket opp er sporadisk plassert og i liten grad sammenhengende, med muligheter for å bevege seg rundt markane.  Dine forsøk på å få det til å høres ut som om folk trakker ned marka og villcamper er også tatt ut av det blå og ikke relatert til hva som faktisk skjer der oppe.

Det er ikkje vanskeleg å gå rundt bøane no heller.  Du må som regel gå på stien i staden for vegen.  Det var bas som ville fylle opp området med campingturistar, ikkje eg.  Eg mistenkjer at folk som finn på å campe midt i eit anleggssområde er under middels interessert i naturen.

Quote

Her var det gode muligheter for folk å bevege seg uten at bonden mistet så mye som ett gresstrå. Men, siden du synes at en villcamper eller en turgåer utgjør slik en potensiell og forferdelig skade for dyrka mark, hvor ødeleggende må da ikke anleggsarbeidet for den samme marka være? Det burde være morsom lesing og underholdning å følge med på det du skriv, men egentlig er det bare tragisk. 

Grunneigarane som Haram Kraft AS leiger grunn av ynskjer vindturbinane velkomne.  Dei takka ja til 33 vindturbinar.  Berre 8 skal byggjast.  Dei bestemmer sjølve over eiga innmark og utmark, og arbeidet påverkar berre ein liten del av innmarka etter ånna.  Sovidt eg veit er det berre eigaren av ein liten stubb av vegen opp til fjellet som har sett seg på bakbeina.

Quote

Det som er merkelig er at de som snakker varmest om grønn teknologi er de samme folkene som helst raserer og ødelegger naturen.

Ikkje ver latterleg.  Her ser du eit bilete av rasering av natur.  Eit fjell vert teke ned, knust, frakta til Nederland og brukt til asfalt.  Det er ikkje fysisk mogeleg å restaurere denne naturen.  Han er vekke for alltid.  Biletet er frå den største fjellsprengninga i Noreg nokon sinne:

Norway’s largest ever quarry blast! | Agg-Net
Vindturbinane skal berre stå der og bruke nokre få kvadratmeter kvar i 25 år.  Deretter vert dei fjerna.  Naturen er på ingen måte rasert.
 
Quote

Her er ett snipp fra Lovdata for tilstøtande verna område.

At man da setter igang ett slikt tiltak, eller støtter det, som det vi ser nå på Haramsøy, kloss intill og delvis overlappande et slikt naturreservat, er for meg ganske talende for hva slags mennesker vi har med å gjøre her. Det er i allefall ikke miljø og klima som er drivkrafta. Her skal det ødelegges og sanneres over en lav sko for egen vinnings skyld i mens man hykkler og pusher politiet forran seg. Latterlig fra A til Å. 

Her er vel Havsul II eit større problem, sidan fuglane reiser den vegen etter mat?  Og ikkje minst demonstrantar og turgåarar, sidan fuglar er redde for menneske.  Orkideane vert neppe nemneverdig forstyrra av ein vindturbin høgt der oppe.  Jorda vert ikkje mindre kalkrik av det heller.

Endret av Sturle S
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vindmøller generelt virker å være største korrupsjon i norges historie. Det var jo oppslag i avisa at mesteparten fikk godkjenning til å bygger på ferda område. 
Det å bygge hus, barnehage e.l. der er fy-fy. Men hav av vindmøller er "ok". Noen får MEGET bra betalt under bordet for at det skal gå gjennom.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, aomt said:

Vindmøller generelt virker å være største korrupsjon i norges historie. Det var jo oppslag i avisa at mesteparten fikk godkjenning til å bygger på ferda område. 
Det å bygge hus, barnehage e.l. der er fy-fy. Men hav av vindmøller er "ok". Noen får MEGET bra betalt under bordet for at det skal gå gjennom.

Har du døme på ein vindpark som har fått byggje på freda område?  Her er hjelp til å finne.  Hak av for Naturvernområder under Vern:

http://atlas.nve.no/html5Viewer/?viewer=nveatlas&runWorkflow=StartupQuery&mapServiceId=126&layerName=Vindkraft_utbygd

 

Ein liten flik av reguleringsområdet til Haram vindpark overlappar med eit verneområde, men det skal ikkje setjast opp vindturbinar der.  Det ser mest ut som eit arbeidsuhell for å få runde kartkoordinatar.  I tillegg går det ein sjøkabel heilt på grensa til eit maritimt verneområde der, men sovidt eg kan sjå har den eksistert lenge.

 

Eiit hus eller ein barnehage med folk påverkar naturen, spesielt dyrelivet, mykje meir enn ein vindturbin.  Difor er det er naturleg at det er høgare terskel for å få byggje hus, hytter og barnehagar enn vindturbinar.  I tillegg tek kvite lys som står på når det er mørkt livet av insekt, fuglar flyg inn i vindauge osb.  Hus, hytter og barnehagar er òg meir permanente installasjonar.  Ein vindpark får typisk konsesjon i 20-25 år med vilkår om fjerning etterpå.  Konsesjonen vert ikkje forlenga dersom vindparken påverkar naturen negativt.  Prøv det med eit hus eller ein barnehage.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (2 timer siden):

Har du døme på ein vindpark som har fått byggje på freda område?  Her er hjelp til å finne.  Hak av for Naturvernområder under Vern:

http://atlas.nve.no/html5Viewer/?viewer=nveatlas&runWorkflow=StartupQuery&mapServiceId=126&layerName=Vindkraft_utbygd

 

Ein liten flik av reguleringsområdet til Haram vindpark overlappar med eit verneområde, men det skal ikkje setjast opp vindturbinar der.  Det ser mest ut som eit arbeidsuhell for å få runde kartkoordinatar.  I tillegg går det ein sjøkabel heilt på grensa til eit maritimt verneområde der, men sovidt eg kan sjå har den eksistert lenge.

 

Eiit hus eller ein barnehage med folk påverkar naturen, spesielt dyrelivet, mykje meir enn ein vindturbin.  Difor er det er naturleg at det er høgare terskel for å få byggje hus, hytter og barnehagar enn vindturbinar.  I tillegg tek kvite lys som står på når det er mørkt livet av insekt, fuglar flyg inn i vindauge osb.  Hus, hytter og barnehagar er òg meir permanente installasjonar.  Ein vindpark får typisk konsesjon i 20-25 år med vilkår om fjerning etterpå.  Konsesjonen vert ikkje forlenga dersom vindparken påverkar naturen negativt.  Prøv det med eit hus eller ein barnehage.

Eit hus påvirker natur i mye mindre grad enn heil park av vinturbiner. Både med tanke på selve byggingsprocess og ellers. Korleis trur du dyreliv blir påvirket av 1 enkelt hus vs enorme 25 turbiner?

Lenke til kommentar
6 minutes ago, aomt said:

Eit hus påvirker natur i mye mindre grad enn heil park av vinturbiner. Både med tanke på selve byggingsprocess og ellers. Korleis trur du dyreliv blir påvirket av 1 enkelt hus vs enorme 25 turbiner?

Eitt hus påverkar naturen meir enn ein vindturbin.  Eit hus som står i 200 år påverkar naturen meir enn 8 vindturbinar (la oss vere saklege – dette gjeld vindparken på Haramsøya) som skal stå i 25 år.  Det tek mykje lenger tid å byggje eit hus enn ein vindturbin.  Trafikken til og frå eit hus er òg mykje større enn til og frå ein vindturbin.

 

Fann du ein einaste vindpark i eit freda område, eller var avisinnlegget du las "fake news"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (1 time siden):

Eitt hus påverkar naturen meir enn ein vindturbin.  Eit hus som står i 200 år påverkar naturen meir enn 8 vindturbinar (la oss vere saklege – dette gjeld vindparken på Haramsøya) som skal stå i 25 år.  Det tek mykje lenger tid å byggje eit hus enn ein vindturbin.  Trafikken til og frå eit hus er òg mykje større enn til og frå ein vindturbin.

 

Fann du ein einaste vindpark i eit freda område, eller var avisinnlegget du las "fake news"?

Vel, du skreiv selv at parken Haramsøya vil berøre verneområde. Men så lenge det er "litt", spiller det vel ingen rolle? 
Er det greit om noen dreper deg litt? 

Her er meir eksempler:

https://www.nettavisen.no/nyheter/her-vil-de-bygge-europas-storste-vindkraftverk/3423613711.html


Her er meir eksempler på korrupsjon eg snakker om:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4qyxyG/20-nye-vindparker-ligger-i-omraader-nve-mener-er-uegnet

20 av 33 skal bygges i uegnet område. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Sturle S said:

Har du døme på ein vindpark som har fått byggje på freda område?  Her er hjelp til å finne.  Hak av for Naturvernområder under Vern:

http://atlas.nve.no/html5Viewer/?viewer=nveatlas&runWorkflow=StartupQuery&mapServiceId=126&layerName=Vindkraft_utbygd

 

Ein liten flik av reguleringsområdet til Haram vindpark overlappar med eit verneområde, men det skal ikkje setjast opp vindturbinar der.  Det ser mest ut som eit arbeidsuhell for å få runde kartkoordinatar.  I tillegg går det ein sjøkabel heilt på grensa til eit maritimt verneområde der, men sovidt eg kan sjå har den eksistert lenge.

 

Eiit hus eller ein barnehage med folk påverkar naturen, spesielt dyrelivet, mykje meir enn ein vindturbin.  Difor er det er naturleg at det er høgare terskel for å få byggje hus, hytter og barnehagar enn vindturbinar.  I tillegg tek kvite lys som står på når det er mørkt livet av insekt, fuglar flyg inn i vindauge osb.  Hus, hytter og barnehagar er òg meir permanente installasjonar.  Ein vindpark får typisk konsesjon i 20-25 år med vilkår om fjerning etterpå.  Konsesjonen vert ikkje forlenga dersom vindparken påverkar naturen negativt.  Prøv det med eit hus eller ein barnehage.

Snakker om latterlig argumentasjon, og du tar kaka... Det blir så sært at det er til å grine av.

Men jeg bare lurte litt. Er det fordi vi trenger mer energi at du er for slike svære vindturbiner som på Haramsøy?

Endret av EremittPåTur
Lenke til kommentar
On 8/21/2020 at 5:02 PM, aomt said:

Vel, du skreiv selv at parken Haramsøya vil berøre verneområde. Men så lenge det er "litt", spiller det vel ingen rolle? 
Er det greit om noen dreper deg litt? 

Som sagt skal ingen vindturbinar byggjast i eit verneområde.  Det er snakk om reguleringsområdet.  Vindparken vert i tillegg veldig mykje mindre enn den som fekk konsesjon.  Berre 8 av 33 vindturbinar skal byggjast.

Quote

"Ynskjer å utgreie"?  Skjerp deg.  Hyklersk er det òg.  Sjå på området i NVE Atlas.  Huk av for "Utbygd vannkraft".  Området er fullt av dammar og kunstige innsjøar som tek opp mange km².  Fleire er regulert med over 50 meter variasjon i vasstand.  For desse store naturinngrepa får dei berre 1/5 av effekten som det planlagde vindkraftverket vil gje.  Hadde du vore like mot dette dersom dei samstundes restaurerte alle dei øydelagde vassdraga?

Quote

Her er meir eksempler på korrupsjon eg snakker om:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4qyxyG/20-nye-vindparker-ligger-i-omraader-nve-mener-er-uegnet

20 av 33 skal bygges i uegnet område. 

Her har du funne eit godt døme på at motstandardane av fornybar energi misforstår med vilje.  Rapporten til NVE sa fyrst og framst kva område som var godt eigna for vindkraft.  Eit av vilkåra til NVE er at det er nok nettkapasitet i området eller at det uansett må byggjast ut meir nett.  Når andre vindkraftverk har fått konsesjon, tek det av nettkapasiteten.  Hugs at ein enkelt vindturbin har større effekt og årsproduksjon enn dei aller fleste norske vasskraftverk.  Difor er mange av områda der dei byggjer eller har bygd vindkraftverk utelukka for fleire vindkraftverk.

 

Eg har ikkje funne eit einaste teikn til korrupsjon i det du har funne til no.

Endret av Sturle S
Lenke til kommentar
On 8/21/2020 at 7:42 PM, EremittPåTur said:

Snakker om latterlig argumentasjon, og du tar kaka... Det blir så sært at det er til å grine av.

Eg merkar meg at du ikkje har eitt einaste motargument.

On 8/21/2020 at 7:42 PM, EremittPåTur said:

Men jeg bare lurte litt. Er det fordi vi trenger mer energi at du er for slike svære vindturbiner som på Haramsøy?

Ja, vi må auke kraftproduksjonen med 40% for å elektrifisere, noko som er naudsynt for å stanse klimaendringane.  Klimaendringane øydelegg uendeleg mykje meir norsk natur enn vindkraft.

 

Det er veldig bra at vindturbinane vert større!  Då får dei mykje større produksjon, samstundes som påverknaden på naturen vert mykje mindre.  Det må sjølv dei mest ihuga hatarane av vindkraft gå med på.  Med dei større turbinane er mesteparten av rotoren over høgda der fuglar og insekt normalt oppheld seg, og dei fangar meir stabil vind, men fyrst og framst trengst det veldig mykje færre av dei.  Med nye konstruksjonsmetodar, som tretårna Moelven utviklar, kan vi til og med få større vindturbinar i framtida.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...