Gå til innhold

DEBATT: BankID er farligere enn du tror


Anbefalte innlegg

roynu skrev (11 timer siden):

Stjeler du derimot BankID’en til samboeren så står hun fullt ansvarlig, fordi hun «åpenbart» må ha vært uaktsom.

Eller fordi banken tar det for god fisk at det berre er du som har muligheit til å bruke din Bank-ID då denne er så sikker.
Det fører igjen til at det er du som må bevise at Bank-IDen har blitt misbrukt, som igjen fører til at banken påstår at du må ha vært uansvarleg, og så må du igjen klare å bevise ovanfor banken at du ikkje kan lastast for misbruket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 8/17/2020 at 7:33 PM, oppat said:

 

Nei det bunner i et ekstremt farlig design som er velsignet av Staten hvor kommersielle aktører kan utnytte forbrukerne helt rått.

Hadde Staten hatt noen som helst kompetanse og ryggrad så hadde de trukket signatur-autorisasjonen til BankId hvis de ikke innen 30 dager gjør det mulig å begrense den økonomiske størrelsen, samt delegere ansvar, i BankId.

BankId må bort i dagens drakt.  Opplæring av senile eldre?  Er det en spøk?  Det er kun bankene som er ansvarlige her.  De hindrer fornuftig opsec hos befolkningen.  Det er ekstremt alvorlig og det at Staten gir dem monopol er en tragedie uten sidestykke.

Men jeg ønsker jo ikke begrensninger som kunde. Jeg vil kunne signere et banklån. Jeg vil kunne sende og overføre store beløp ved kjøp av bil privat. Jeg vil kunne betale store regninger. 

Dersom dette er et problem er man selvfølgelig fri til å ikke bruke bank id. Men det vil koste i gebyrer og man må finne en filial en plass. Ikke umulig. Men mye vanskeligere.

Som mange har vært inne på, så er delegering til familie/betrodde mulig. Da unngår eldre å bli svindlet ved at de slipper å bruke kompliserte it verktøy når dette begynner å bli vanskelig. Avtalegiro/efaktura løser det meste i hverdagen. Verktøyene finnes.

Men ja. Kanskje skulle det vært mulig å sette en frivillig øvre grense pr. overføring eller pr. måned for å unngå tapping av kontoer. Helt opp til kundene å foreslå dette til banken.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 8/15/2020 at 11:33 PM, sk0yern said:

Dersom misbruk av signatur/identitet skal være finansinstitusjonens problem, betyr det slutten på nettbank/mobilbank og generell betaling på nett. Jeg tror ikke så mange er interessert i det.

Ja, kredittkortbransjen døde jo fullstendig ut fordi kredittilbyderne måtte ta hovedansvaret ved svindel... :glare:

Lenke til kommentar
Sutekh skrev (11 minutter siden):

Ja, kredittkortbransjen døde jo fullstendig ut fordi kredittilbyderne måtte ta hovedansvaret ved svindel... :glare:

Det blir en ganske forenklet sammenligning.

Dersom kortet ditt blir brukt på en terminal med chip+pin av et familiemedlem uten ditt samtykke, så er du rimelig optimistisk hvis du tror banken bare gir deg pengene tilbake.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
oppat skrev (På 17.8.2020 den 12.25):

Tull og tøys.  Det er som å gi alle norske innbyggere en pistol som eneste verktøy for alt fra å åpne flasker til å bekjempe en Russisk invasjon.  Deretter klager man på at enkelte skyter seg selv i foten.

Ser du ikke at det er en ekstrem mismatch mellom brukerbehovet og hva BankId leverer og at BankId kun med statens velsignelse har den makt at rettsvesenet dømmer basert på bruken?

Det at du forsvarer en slik hjernedød teknologi vitner om mangel av forståelse av hvordan både teknologi og mennesker fungerer.

 

Innlegget ditt er en salat av falske påstander og svada, dyppet i kunnskapsmangel. Hvis du vil diskutere som en voksen person så er det bare å gi beskjed.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...