Jump to content
Merko

Sony WH-1000XM4 - Greit til privat / jobb / møter ol.?

Recommended Posts

Har igrunnen aldri hatt noe ordentlig hodetelefoner, da jeg ikke har vært noe særlig kresen på lyd ol.

Men tenker jeg skal gå til anskaffelse av et, som jeg også kan bruke ifbm jobbmøter ol.

Sony WH-1000XM4 er jo relativt nytt, kan dette anbefales? Er viktig at mikrofonen er god, men ikke plukker med seg alt mulig annen støy fra bakgrunnen.

Litt stivt priset, men kanskje verdt det likevel(?). Noen som har noen formeninger? :)

Share this post


Link to post

 

Jeg hentet disse på posten i dag, kom forrige uke men var bortreist noen dager så fikk først somlet meg til å hente dem nå nettopp.

IMG_9174.thumb.JPG.5d3ef02322c21ce7bf899e630f00b311.JPG

Tenker å bruke dem til møter på jobb via Skype for business og MS Teams koblet til en Win 10-laptop fra Dell og ellers vil de sjonglere mellom ulik bruk med iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Fold, iPad 11 Pro og en MacBook Pro 13. 

Jeg har prøvd de fleste "toppmodell"-headset de siste årene med støykansellering fra de mer kjente fabrikantene som Sony, Bose, Sennheiser, Bower & Wilkins, Denon, Dali, Bang & Olufsen med flere, og forgjengeren til dette headsettet, XM3, hadde en mikrofon som ikke var spesielt bra, selv om de ellers var suveren på støykansellering og hadde god lydkvalitet . Beste jeg har prøvd når det gjelder mikrofon-kvalitet er Bose NC 700 og Jabra 85h men jeg valgte å ikke beholde dem av flere grunner;

Bose 700 valgte jeg å ikke beholde da jeg ikke likte byggekvaliteten på dem, for hvert steg jeg tok når jeg gikk med dem på hodet så kom det et irriterende klunk fra hodebøylen. I tillegg var de ikke foldbare og dermed tok unødvendig stor plass i vesken og det var en del bugs når det gjaldt software til 700´eren som gjorde at de plutselig glemte kjente enheter, ikke svitsjet mellom dem og ut i fra det jeg har lest har ikke dette blitt bedre med tiden som har gått siden jeg prøvde dem. Og lydkvaliteten var ikke noe særlig forbedret sammenlignet med Bose QuietComfort 35´ene mine. Jabra 85h falt igjennom på svak støykansellering og middelmådig lydkvalitet. 

Håper XM4 har forbedret mikrofonen til at de blir tilfredsstillende å bruke selv i litt støyfulle omgivelser, og at de har beholdt den suverene støykanselleringen og gode lydkvaliteten. At de også har får støtte for multipoint, altså tilkobling til to enheter samtidig, er noe som gjør at de i skrivende stund virker å gi den mest komplette pakken om du ønsker headsett med bra lydkvalitet, støykanselleringen få (om ingen) kan matche og god komfort dersom de er lik XM3 på dette punktet.

Jeg skal oppdatere med erfaringene min i tråden i morgen når jeg har fått prøvd dem litt ut Skal en tur ut nå i finværet og tenkte å ta noen mobilsamtaler med dem og vil fort merke om det blir klaging fra dem på andre enden når jeg går igjennom byen hvor det er en del støy fra mennesker og trafikk. Og i morgen har jeg et fire møter på jobb og vil få litt erfaring med dem til den bruken også. 

Share this post


Link to post
Hedonism skrev (11 minutter siden):

Jeg hentet disse på posten i dag, kom forrige uke men var bortreist noen dager så fikk først somlet meg til å hente dem nå nettopp.

 

Bestilte dem selv tidligere idag, da jeg fikk dem til "bare" 3600kr, så måtte slå til. 😛 

Men hører hjerne hva du synes om dem når du får testet dem ut.

Ut ifra MKBHD som testet dem, så er mikrofonen betydelig mye bedre enn forgjengeren når det kommer til bakgrunnsstøy

 

Share this post


Link to post
Annonse

 

Bra kjøp det, jeg tror ikke du blir skuffet. :) 

Jeg er litt treg med å komme meg lengre enn verandaen foreløpig, har koblet dem til de fleste enhetene mine nå og prøvde mikrofonen litt med Skype for business sin test av lydkvalitet for samtaler hvor du prater og deretter hører opptak av det du sa. Det er en større fontene like ved verandaen vår som lager konstant lyd av vann som renner og du hører ikke vannet renne i opptakene men stemmen min blir noe robotaktig til tider når algoritmen som fjerner støy jobber hardt med å få bort vannlyden. Det er helt klart en forbedring fra slik jeg husker XM3' ene var men mer en evolusjon enn revolusjon. 

Når headsettet var koblet til to enheter samtidig, jobb-laptopen og mobilen så var det merkbart dårligere kvalitet fra mikrofonen på laptopen. Dette er ikke unikt for Sony''en, Bose har samme utfordring, og det virker som om tilkoblingen til to enheter samtidig stjeler litt båndbredde som igjen forringer kvaliteten på lyden til mikrofonen. Det er ikke snakk om at mikrofonen blir ubrukelig men lyden i samtaler på laptopen er best om du er tilkoblet kun en enhet er min erfaring. Dette skjer ikke med samtaler via mobiltelefonen så jeg tror det har mest med hvordan Windows 10 håndterer bluetooth mer enn at det er headsettet som roter det til. 

Share this post


Link to post

Prøvde XM3 for et års tid siden. Bassen var altfor overdreven og framtredende. XM4 er en solid forbedring når det kommer til lydkvalitet.  Synes lyden er aldeles glimrende når det gjelder avspilling av musikk. 👍

Share this post


Link to post

På tidligere Sony BT headsett har man måttet slite med at LED har blinket blått, vedvarende, etter paring og mens man bruker de. Uten mulighet til å deaktivere. Hvordan er XM4 der? 

Share this post


Link to post

Posten utleverte mitt Sony headsett til noen helt andre, så tar vel litt tid før jeg mottar nytt.. 

Share this post


Link to post
Merko skrev (16 minutter siden):

Posten utleverte mitt Sony headsett til noen helt andre, så tar vel litt tid før jeg mottar nytt.. 

Hvordan er det mulig? Hadde du ikke hentekode? Og sjekker de ikke ID på folk som skal hente?

Share this post


Link to post
Nettels skrev (46 minutter siden):

Hvordan er det mulig? Hadde du ikke hentekode? Og sjekker de ikke ID på folk som skal hente?

Hjelper lite om jeg har hentekode om de utleverer den før jeg kommer dit 😛 nei de sjekker ikke id på pakker, spør kun hvilket navn pakken står på vanligvis 

Share this post


Link to post

Ingen erfaringer med XM4 og ei heller sett noe på testene. XM3 har jeg vært fornøyd med rent lydkvalitetsmessig for å høre musikk, se film etc., men mikrofonen var helt elendig for telefonsamtaler og videokonferanser. Plukker opp veldig mye miljølyd, så dette kan jo være et område man kan håpe at de har blitt forbedret, om man da ikke sitter i et ellers stille miljø for denne typen bruk...

Share this post


Link to post

Brukt XM4 i halvannen uke etter nesten 4 år med QuietComfort 25. Godt fornøyd med de nye, men merker at å gå over til trådløs er den største endringer i det rent daglige. Har fungert fint på videokonferanser til nå, men jeg har liten erfaring med hvordan de fungerer i telefonsamtaler

Share this post


Link to post

Hei.
JEg vurderer å gå fornye mine XM2. Jeg er litt usikker pga manglende aptX støtte. Har noen testet dem på video (uten LDAC)? Er der mye forsinkelse? Bruker dem en del til å se på video på forskjellige enheter når jeg reiser. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...