Gå til innhold

Lønn i produksjon bransjen "Bygg"


Alan95

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Alan95 skrev (34 minutter siden):

Hei, lure på hva er minstelønn for en som jobber som "møbelsnekker" setter sammen bil innredninger ? Er ansatt i 3år nå, har ikke fagbrev og tjener 178kr i timen, er ikke det litt for lite? Hva dere syns?

 

Kjem heilt an på kor du jobber i landet. Eg bor på landet, og ser at det er store lønnsforskjeller i samme yrket, fra her og i byer. 178kr timen, ufaglært, er ein heilt grei lønn her eg bor.

Lenke til kommentar

Den allmenngjorte tariffavtalen sine lønnsbestemmelsar som Salvelsen viser til gjeld nok ikkje for deg. Med "bygg" meines det byggningsarbeid på byggeplassar, møbelsnekkring er ikkje byggearbeid på ein byggeplass.
Som møbelsnekker så finnes det med andre ordi ikkje minstelønn, der er det lønn etter avtale som gjeld med einaste unntaket det som går på sosial dumping.

Dersom du hadde vært fagorganisert, og dersom det var mange nok som er fagorganisert på arbeidsplassen til at arbeidsplassen må følge tariffavtalen. Kva som er garantilønna som ufaglært med 3 års erfaring varier litt alt etter kva tariffavtalen som du har, eg er usikker på kva som ville være ein naturlig avtale for ein møbelsnekkar å følge. Men 178 kr er startlønna etter verkstedsoverenskomsten for nybegynnerar, med 180 kr i timen etter at du har hatt 1 års erfaring.
Det kan derfor sjå ut som at du har starta med den lønna som er tarifflønn for ditt fagområdet, men at du ikkje har fått justering etter 1 år.
Merk at du berre har krav på garantilønna etter tariffavtalen dersom du er fagorganisert.

Lenke til kommentar
The Avatar skrev (2 timer siden):

Merk at du berre har krav på garantilønna etter tariffavtalen dersom du er fagorganisert.

Det er ikke sant. Du har rett på den om en fagforening har krevd tariffavtale lokalt, uavhengig av om du selv er medlem. Hvis ikke ville man jo fått situasjoner hvor arbeidsgiver ønsket (enda mindre enn nå) å ansette personer som var organiserte. Det ville også stridt mot muligheten man har til å være hemmelig organisert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...