Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva er best for helsen, springvann eller flaskevann?


Gjest 91dd0...18a

Anbefalte innlegg

Gjest 91dd0...18a

Syns ikke springvannet mitt smaker helt rent, slik kaldt flaskevann gjør. Nå er ikke det et direkte tegn på hvor rent det er, men mistenker at det er mye klor og andre kjemikalier. I flaskevann skal det være mer bakterier, men det bekymrer ikke meg. Flaskevann er ikke så dyrt, de billige variantene. Men det er jo enklere å tappe fra springen, og billigere og mer miljøvennlig enn at alle de vannflaskene kjøres rundt omkring i landet i lastebiler. Men, som sagt, hva er sunnest eller mest rensende for kroppen? Jeg vet kjemikaliebruken er innenfor grensene, men det kan jo være at det likevel er sunnest med flaskevann. Kanskje undersøkelsene for hva som er forsvarlig er korrupsjon, for å få vannsystemet i Norge til å gå rundt. Statlig propaganda. Men, hva er mest rensende for kroppen, det lurer jeg altså på.

Anonymous poster hash: 91dd0...18a

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får forsøke å ta vannprøver av vannet i springen og i flaskene så finner du det ut.

https://labora.no/test-ditt-drikkevann/

Men det er egentlig sløsing av penger å både betale vannavgift og flaskevann, forstår det hvis man reiser til utlandet men i norge burde det vel stort sett være ok drikkevann, men er det mye rusten rør og lite bevegelse kan de oppstå dårlig vann.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Skandinav skrev (2 minutter siden):
Sitat

Forbruker-rapporten arrangerte i 2003 en blindtest av drikkevannet i 11 norske byer, der man sammenliknet kranvannet med Imsdal flaskevann. 46,5 % av de som smakte foretrakk kranvann, 37,8 % foretrakk Imsdal, mens 15,7 % kunne ikke kjenne noen smaksmessig forskjell.

Tror man ikke skal stole på slikt, det er gammelt, er mange steder det slites med vedlikehold, plastrør er vel mye brukt, men finnes steder som forsatt har rusten stål eller aliminium i en slik test vil det komme dårlig ut, kan selv bekrefte syns vannet i springen smaker vondt spessielt hvis man har slått av vannkranen i noen dager og setter den på, ofte lurt å ha ha vannet rennet i par minutter er sløsing av vann men det renser rørene så man slipper minst mulig bakterer fra rørene.

Lenke til kommentar

Kvaliteten på drikkevatnet varierer alt etter kva som er ditt lokale vassverk og ledningsnett. 

Om drikkevatnet blir rensa med kjemikalier eller kun med filtrering vil også variere mykje. 

Tilsvarande varierer det sjølvsagt også korleis flaskevatnet blir rensa før tapping. 

Har du smakstesta både flaskevatn og springvatn med lik temperatur? Iskalt flaskevatn på 4 grader vil sjølvsagt smake mindre enn springvatn på 8 grader. Dette gjeld sjølvsagt også omvendt om du smaker på varmt flaskevatn. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...