Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Kan vi lage kebab, norsk kebab. snakker ikke om kjøttkaker og fårikål i pita. Kunne vi overraska en fra mitt østen med en kebab. Sikkert ikke. En norsk kebab, Noen exsempler. Ikke hva du får kjøpt i butikken. Men hjemmelaga norsk kebab variant, blir ikke overraska om det er løvstek og bernesaus i pitta, men en norsk kebab, hva kunne det hvert/blitt

Endret av Cato røberg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Posten er såpass usammenhengende at det er vanskelig å forstå hva trådstarter egentlig er ute etter. Skal de overraskes med en norsk variant, eller er målet å kopiere en kebab så godt det lar seg gjøre?

EDIT: Forrige post kom meg akkurat i forkjøpet.

Endret av bas
  • Liker 1
Lenke til kommentar
bas skrev (5 minutter siden):

Posten er såpass usammenhengende at det er vanskelig å forstå hva trådstarter egentlig er ute etter. Skal de overraskes med en norsk variant, eller er målet å kopiere en kebab så godt det lar seg gjøre?

EDIT: Forrige post kom meg akkurat i forkjøpet.

Hva kan vi lage som kan serveres som kebab. La oss si en fra Midtøsten sier her har du min middag i pitta. hva kunne bli våres middag i pita til han. 

Lenke til kommentar
Pliscin skrev (1 minutt siden):

Ville sagt grilla lam som kjøtt, evt pulled, og med friske grønnsaker. Sausen er smaken, så den må være god. Brødet kan også grilles. Tror cluet er å få mest mulig ut av råvarene.

Ja en god saus men hva. Oppskrift hadde hvert spesielt. Prøvd og google norsk kebab. Veldig lite der 

Screenshot_20200808_221102_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Lenke til kommentar

En norsk kebab i pita oss meg, fåran Netflix. Som er anderledes, type norsk variant. Jeg starta tråden pga jeg trur det ikke er mulig egentlig. Poteter er norge, og så kjedelig, men krydder og hvordan blande dem sammen. Kunnskapen om hva passer samen. Får og si det sånn, tokk en tur til thailand  og spiste litt, blant annet. Men brunsaus ble fattig da.. 

Endret av Cato røberg
Lenke til kommentar

Norsk kebab blir vell uansett veldig likt om nokon berre hadde komt på å sette saman eit slikt måltid? Norsk lammekjøtt, i norske lumper, norsk rømmesaus og grønsaker blir nok ganske likt.

Største forskjellen ville nok vært at i tradisjonell norsk matkultur så hadde vi brukt andre krydder som karve, malturt, gressløk og timian. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Kunne jo sikkert lagd farse av elg eller sau, saus man kunne brukt toro bernaise eller toro brun saus.

Føler at noe ikke orntlig norskt hvis det ikke er Toro ?

Og istedenfor pita kan man bruke lefse å bruke det til rulle kebab.

 

Dette er vel norsk kebab https://www.appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/lam/potetlefse-med-pinnekjott

 

Pinnekjøtt i potetlefse

Endret av onkel_jon
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Cato røberg skrev (1 time siden):

Kan vi lage kebab, norsk kebab. snakker ikke om kjøttkaker og fårikål i pita. Kunne vi overraska en fra mitt østen med en kebab. Sikkert ikke. En norsk kebab, Noen exsempler. Ikke hva du får kjøpt i butikken. Men hjemmelaga norsk kebab variant, blir ikke overraska om det er løvstek og bernesaus i pitta, men en norsk kebab, hva kunne det hvert/blitt

Den kebaben du tror er fra "østen" er vel strengt tatt fra Tyskland og akkurat den versjonen du får i Norge er vel så norsk som det får blitt. 

Når det er sagt: Pinnebrød og grillpølser over bål! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...