Gå til innhold

Nettverk i nytt hus


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg renoverer hus og må begynne å planlegge hva som skal skjules i vegger og tak nå. Det blir et relativt stort hus med utleiedel. I tillegg gjør varmefordelerne til vannbåren varme at trådløse signaler forstyrres. Jeg har derfor tenkt å sette opp et nettverk med en switch med PoE+. På den tenkte jeg å koble på tre access points i taket: En i første etasje, en i andre etasje og en i utleiedelen. I tillegg ønsker jeg kameraovervåkning i garasje og utenfor hus (eventuelt ringeklokke) der alle får strøm via PoE. Til slutt ønsker jeg å ha ethernet-veggkontakter i enkelte rom (loftsstue, utleiedel og teknisk rom i kjeller). 

Jeg har tegnet opp dette veldig enkelt. Det jeg lurer på er;

Vil et system fungere slik jeg har tegnet det opp, eller finnes det mer effektive måter å gjøre det på?

Hvilke produkter anbefaler dere til de enkelte enhetene? Jeg har sett en del på Ubiquiti da de har alle produktene jeg trenger (router, switch, ap, kamera), men er åpen for andre løsninger og produkter.

Nettverksoppsett.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser bra ut det den tegningen. Trekk alt til samme sted så er det enkelt å fordele hva du trenger hvor. Selv har jeg brukt ett patchpanel og patchsnorrer mellom switch og kabler.

Når du først trekker skjult, så ville jeg anbefalt deg å kjøre for litt dyrere kabel for fremtiden, kjør skjermet Cat 6A eller Cat 7 hvis du finner, da vil de funke på 10GB i fremtiden også. (Cat 6A har vel det på opptil 30meter tror jeg). 

Hvis du har god plass der du er, så følger det med PoE injektor med mange av kameraene og APene, slik at du slipper en dyr og varm PoE switch. Men de tar litt plass og krever stikkontakter pr injektor.

Ellers så er Ubiquiti veldig bra å bruke, enkelt og greit når man får satt seg inn i programvaren som styrer. De er ikke så gale i pris i forhold til de man får. Kjører man likt hele veien så er det enklere å feilsøke hvis man skulle få problemer.

Lenke til kommentar
22 minutes ago, AndersT2 said:

Når du først trekker skjult, så ville jeg anbefalt deg å kjøre for litt dyrere kabel for fremtiden, kjør skjermet Cat 6A eller Cat 7 hvis du finner, da vil de funke på 10GB i fremtiden også. (Cat 6A har vel det på opptil 30meter tror jeg). 

For CAT6A er det 100m for 10GbE. For CAT6 er det kortere.

Lenke til kommentar
Roffee skrev (10 timer siden):

En liten digresjon:

Her noen anbefalinger til et "data-skap" for innfelling, hvor jeg kan sette inn ruter og annet utstyr. Jeg har vurdert muligheten for et vanlig sikringskap, men siden de er av metall, så er det lite forenelig med wi-fi...

Du får tak i skinner som kan bygges til 19" rack, og det finnes rammer som er ferdig. Brukte selv skinner for å bygge eget rack i in garderobe.

 

Her er ett eksempel du kan omgjøre til å bygge inn i en vegg: https://www.multicom.no/deltaco-imp-19-dtsr0512-rack-pen/cat-p/c/p9703504

Resten av veggene kan lages av gips.

Lenke til kommentar
3 hours ago, newname1 said:

Er det en fordel å kjøre trådløse ting inn i nettverket via AP->switch istedenfor via ruter? Se skissen over min plan. 

Usikker på om det er en fordel, men slik du har gjort det vil du kunne styre "alt" av nettverksoppsett via trådløsruteren (DHCP server, brannmur, osv.).
Noen trådløse rutere har utfordringer med å klare mange nok datastrømmer over tid (oppleves slik at ting begynner og gå tregt, så resetter man trådløs ruter og så går det raskt igjen i en periode), hvis det er tilfellet, så vil den kablede delen av nettet ditt kunne bli påvirket dersom den trådløse ruteren får "pusteproblemer".

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...