Gå til innhold

Bellona, Ap og SV krever svar om ulovlige utslipp på sokkelen: – Ren legitimering av kriminalitet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Det er sikkert fint med en prat med politiet hvis man har kjørt for fort, men man får bot uansett, sier Bellona-leder Hauge."

Ja, det er slik det også bør være.

Det må svi økonomisk skal det ha virkning, og i grove tilfeller må noen ha ansvaret og miste jobben dersom lover og regler bare er bokstaver på et papir.

Endret av aanundo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi nordmenn er ekstremt flink til å tro at vi er så mye bedre enn andre nasjoner i hva anår etisk og "miljøvennelig" produksjon av olje. Dessverre viser det seg gang på gang at vi nok er likere de andre enn det vi tror selv, og at argumentene for lengst har vist seg å være ugydlige takket være våre faktiske holdninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når det gjelder utslipp av slikt som sot feks fra gasskraftverket på Melkøya ved Barentshavet, så finnes det ingen regler for dette (etter det jeg vet). Utslippene herfra tilsvarer utslippene fra ca 450.000 biler. Her er det fritt fram å slippe ut så mye sot som man bare ønsker, og det er heller ingen krav til rapportering av dette selv om man driver med olje/gass-utvinning i arktiske strøk. Sot som faller ned på snø, is og havis fører til økt smelting når solen skinner.

.

Det er mulig at dette er den største skandalen. I 2015-2016 havnet iskanten øst for Nova Semja. I 2018, 2019 og 2020 har det vært hetebølge i Sibir (med bla høy temperatur og store skogbranner til følge) og Sibir nord for polarsirkelen er nå det sted i verden hvor temperaturen øker raskest (tidligere var Svalbard epi-senteret for global oppvarming fom oppstarten av Melkøya, nå har Sibir overtatt som epi-senter for global oppvarming).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...