Gå til innhold

Hvilke bærbar-PC skal jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Hei,

Skal begynne på studie nå til høsten og ser etter en god maskin. Studiet omhandler mye programmering og oppretting av databaser osv. Så trenger en maskin som kan takle tungedrevne programmer. Har også tenkt å spille litt på maskinen, men ser ikke etter en gaming laptop da jeg synes gaming laptopene blir litt for mye på utseendemessig. 

Ultraportable er et stort pluss, da maskinen skal være lett å ta med seg. Ønsker også 15" skjerm. Budsjettet mitt er maks 25k. Jeg har sett litt på Dell XPS 15 9500, og synes denne virker veldig god og fin, men dyr. Den har fått mye god kritikk på youtube. Denne har en i7-10750h, 16GB ram 2933MHz, 1650TI. I likhet med maskinen kan jeg få andre PCer med samme spesifkasjon for noen par tusen lapper billigere.

Link:
https://www.dell.com/no-no/shop/bærbare-pc-er-fra-dell/ny-xps-15/spd/xps-15-9500-laptop/cnx9504
Den koster opprinnelig kr 23 995,0, men får den for kr 21 595,50 med studentrabatt.

Har også sett litt på Lenovo Ideapad 5 15" med Ryzen 7 4800U.  Denne koster betydelig mindre, men liker designet bare synd den ikke har dedikert GPU.

 

Hva synes dere? Kan XPS 15 9500 pris forsvares eller er det andre maskiner der ute som jeg burde se etter? Jeg ser etter en maskin jeg kan bruke i mer enn 3år.
 

Endret av pavllion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den Dell-maskina er noe av det beste på markedet på alle fronter som ikke er prosessoren. Skal sies at prosessoren absolutt ikke er dårlig, den blir bare slått av Ryzen-maskiner til lavere priser. 

Argumentet blir sådan litt som å velge Apple - du betaler for alt rundt, og ikke for maksimal ytelse (men veldig bra ytelse). Om det er verd det blir opp til deg. Jeg tror jeg ville gått for den om jeg var i dine sko. 

Lenke til kommentar

Hva med denne? Flotte specs, fint design, og veldig rimelig. Ikke like kraftig prosessor og skjermkort som i XPS 15 men så koster denne bare halvparten. Er den forskjellen verdt dobbel pris? Denne vil håndtere programmering helt fint.

https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/baerbar-pc/lenovo-s540-13iml-133-baerbar-pc/p-1049938/

Edit: Så først nå at du ønsker 15" skjerm. Hvis 13" er aktuelt så er denne en innertier i alle fall.

Endret av Comma Chameleon
Lenke til kommentar

Takk for svar!

Ja, jeg ønsker meg en 15" skjerm grunnet programmering og at det er hovedsaklig lettere å jobbe med en større skjerm. Det er også anbefalt på studiet å ha 15".
Når det kommer til XPS 15 9500 vet jeg at dette ikke er en PC som skal brukes til gaming, og at den vil fort bli varm. Har lest litt rundt på nettet om dette, og den skal kunne brukes til lett-gaming uten at det skal være noe særlig problem. Nå blir dette først og fremst en PC som skal brukes til studiet. 

Når jeg ser på andre alternativer med nokså like specs, faller prisene fort på 14-16k. Utseendemessig blir maskinene mer seende ut som gaming-PC. Den mest "lowkey" maskinen av gamingpcene jeg har funnet er denne. https://www.komplett.no/product/1135667/gaming/gaming-pc/baerbar/msi-prestige-15-156-full-hd

 

 

Lenke til kommentar

Du nevnte du har budsjett på 25 K, denne gaming lappen overgår vell alt nevnt her med god marging og har et normalt utseende:

https://www.komplett.no/product/1147194/gaming/gaming-pc/baerbar/komplett-khameleon-p9-baerbar-gaming-pc#

Dessuten kan du under pc konfig endre til 32 GB(eventuelt 64GB) ram og og legge til en 1TB SSD til for en rimelig penge om det er ønskelig.

Veier 300 gram mer en MSI'n.

Edit: https://www.komplett.no/compare?id=1147197&id=1147194

 

 

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Hei!

Fra en som går tredje året på informatikk i Bergen. Du trenger ikke noe store greier for programmering. Eneste unntaket jeg vet om jeg er noen master fag, men der har du tilgang til sterke PCer fra skolen antageligvis. 

Lenovoen funker også veldig godt til lett gaming, legger ved en lenke med en tilsvarende PC tester ulike spill:

https://www.youtube.com/watch?v=FSTQD-zKAfY

Husk også at Lenovo har studentpriser på sine hjemmesider. 

Den vil også være bedre hvis du vurderer å teste ut linux (nvidida funker veldig dårlig med linux), slik som mange informatikk studenter gjør. 

Kjøper du XPS 15 får du en veldig god PC, som ganske garantert kommer til å gjøre deg fornøyd, men du betaler også veldig mye for det. 

Anbefaler også Zephyrus G14, som har fått utrolig mye god kritikk, en av de største kandidatene til å bli kåret årets PC, søk på youtube og du vil finne ut hvorfor. Anbefaler linux tech tips david lee sine videoer.

Lenke til toppmodell: https://www.prisjakt.no/product.php?p=5378188

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...