Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bytte ut Altibox ruter - verdt det? I så fall hvilken?


Anbefalte innlegg

Sitter på ei 500/500Mbit fiberlinje, men til stadighet så reduseres hastigheten (ned) til rundt 100Mbit, mens opplastning, holder på ca. det man forventer (ca. 500Mbit).

Er det stort sett ruteren som er syndebukken her? PCen kjører kablet med 2.5Gbit nettverkskort.
Ser for meg at problemet løser seg med en restart av altiboksen innimellom, men det er jo litt tungvindt da den er litt bortgjemt.

image.png.61e7076deed5480842c918b6af747b2a.png

Er løsningen her en ny bedre ruter, så sette Altiboks ruter/modemet i "Bridge-modus"?

I så fall, har man et godt tips til en god kapabel ruter som kan håndtere dette, gjerne med litt grei WiFi-styryke (AX?) i tillegg til at den ikke behøver å koste 4-5000kr.. :p 

Tips mottas med takk!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir hastigheten korrekt etter at du har restartet router-modemet? Da er det jo veldig enkelt å be Altibox sende deg en ny en.

Jeg hadde et tilsvarende problem med at ned hastigheten var betydelig tregere men da kun på ettermiddagen og  kvelden, dette ble omsider utbedret etter at de fant en feil på nettet. Men for meg hjalp det ikke å restarte modem eller router.

Lenke til kommentar
13 hours ago, Merko said:

Sitter på ei 500/500Mbit fiberlinje, men til stadighet så reduseres hastigheten (ned) til rundt 100Mbit, mens opplastning, holder på ca. det man forventer (ca. 500Mbit).

Er det stort sett ruteren som er syndebukken her? PCen kjører kablet med 2.5Gbit nettverkskort.

Jeg har også Altibox 500/500 og hos meg er hastigheten dønn stabil. Jeg har "VMG" hjemmesentral dvs, Zyxel VMG 8825. 

Sjekk om du har korrekte kabler og switcher, du trenger vel minst CAT5e, jeg bruker CAT6. Siden jeg har investert i et TP-Link M9+ mesh system har jeg satt VMG ruteren i bromodus, og bruker TP-Link M9+ som ruter, samt en TP-Link TL-SG108 switch. Dette gir meg stabilt 500/500 via kabel.

Sjekk kabler og eventuelle switcher først er mitt tips, men om du har stabilt 500 Mbit/s opp så er det kanskje noe annet som forstyrrer. Min TP-Link ruter kan begrense hastigheten for nedlasting til 100 Mbit/s dersom den blir for varm, så sjekk også om noe slikt kan være et problem.

Lenke til kommentar

@TS: Får du alltid hastigheten tilbake når du omstarter router ? Isåfall kan problemet være lokalt.

Mistenker litt at de ikke har nok downstream-båndbredde sentralt. Har man ethernet i backbone bør en aldri ligge over 80% kapasitetsbruk for et ok nett.

Edit: Har god erfaring med Paradyne og Zyxel på utstyrssiden. Ofte skimpes det på slikt utstyr hos konsument fordi det er billig. Husker jeg kunne steke egg på ADSL-modemet for noen år siden.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Er det på andre områder enn med Speedtest.net du merker at hastigheten er lav? Har det siste halvåret sett ganske varierende resultater på speedtest.net. Men resultatet kan fort bli noe helt annet om jeg velger enn annen server enn den som ble valgt automatisk, eller at jeg kjører en nedlastingstest mot en egen server jeg har.

Med andre ord: Speedtest.net kan man ikke alltid stole helt på. Og husk også at mange andre tjenester for å teste netthastigheten egentlig er basert på Ookla Speedtest, slik at det uansett er samme måten det testes på, og mot de samme severne.

Endret av NULL
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Denne tråden gikk litt i glemmeboken..

Litt merkelig, da jeg får 140Mbps ned og ca 500 Mbps opp.

Tenkte et øyeblikk at det kunne være kabelen som hadde dårlig kontakt da den var litt gammel i tillegg til at "låsen" på kabelen ikke lenger var funksjonell, så byttet ut kabel uten at det hjalp noenting.

2 andre PCer klarer fint full speed (ca. 500Mbps opp og ned) på samme kabel

PCen er kun noen uker gammel og skal i utgangspunktet støtte opp til 2.5Gbit nettverk, så burde ikke være svakt nettverkskort etter hva jeg ser.

https://www.komplett.no/product/1159991/datautstyr/pc-komponenter/hovedkort/amd-socket/asus-rog-strix-b550-e-gaming-hovedkort

Kjørte dog en "Nettverkstest" via Intel sitt software, men får samme feilmelding på begge kablene, så litt usikker på om jeg kan ta resultatet for god fisk..

Connection Test Results [17.08.2020 18.29.42] :
  Connection Status : Passed
Successfully pinged Gateway address 192.168.10.1
  Cable Link Status : Passed
This adapter is running at full speed.
_________________________________________
Cable Test Results [17.08.2020 18.30.51] :
  Cable Quality Status : Failed
Cable Quality is poor or no cable is connected. Possible causes: Faulty cable, faulty connector, or a speed/duplex mismatch. Verify that the speed/duplex setting on the switch/hub is configured for auto-negotiation.
  Cable Integrity Status : Failed
The test detected a bad connection. Distance to problem:  151 meters.

Driveren og chipset på nettverkskortet er oppdatert.

Så virker nesten som at det kanskje er nettverkskortet eller hovedkortet som er fusk, eller hva tenker dere?

Lenke til kommentar
NULL skrev (1 time siden):

Har du to pc-er? Tenke at du kjører en ytelsestest mellom to PC-er - f.eks. med iperf3 e.l. Ganske enkel måte å utelukke om det er noe med PC-en, da dette vil være trafikk som kun er gjennom lokalnettverket.

Det var ingen dum idè. Har en liten NUC under her jeg kan forsøke dette på.

Lenke til kommentar
NULL skrev (På 17.8.2020 den 22.56):

Har du to pc-er? Tenke at du kjører en ytelsestest mellom to PC-er - f.eks. med iperf3 e.l. Ganske enkel måte å utelukke om det er noe med PC-en, da dette vil være trafikk som kun er gjennom lokalnettverket.

Testet dog med en større fil på 15GB nå, men da ble hvert fall mye raskere enn når jeg feks laster ned fra Steam eller Origin, hvor jeg før vanligvis cappet speeden (ca. 64mb\s). Nå ligger den på rundt 18-20mb\s~

image.png.5b5b8f4a6ee31baf1f00e107a21db534.png

Llandari skrev (På 18.8.2020 den 9.53):

Hadde nettopp et lignende problem. Hos meg var det kabelen mellom router og fiberconverter som var synderen. Byttet denne og vips var alt på stell.

 
 
 

Ok, skal se om jeg kan få eksperimentert mer med disse kablene, se om jeg kan bypasse den ene switchen her som det meste går igjennom.

Edit: Ved hjelp av Intel PROSet Adapter-programvaren, så fikk jeg kjørt alle "paramtererene" på nettverkskortet til standard-verdier. det ser ut som at det løste problemer. Dog veldig merkelig at standard-verdiene ikke var "defaults" fra før av.

image.png.526b0b277cf41a9b2de28c6a27e8a877.png

Endret av Merko
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...