Gå til innhold

Oppgradere Canon 550D?


Anbefalte innlegg

Hei,

Har en familiemedlem som sier at det kanskje er på tide å bytte ut sitt 550D canon kamera.

Prøver å forstå hva utbytte man får ved å oppgradere et slik kamera kontra en ny som er produsert i nyere tid.

Det er snakk om å bytte det ut med en Canon EOS RP.

Jeg har et tankesett om at man ikke magisk får bedre bilder av et nytt kamera, og at objektiver spiller en stor rolle på hvordan bilder blir.

Noe som kan forklare på en enkel og grei måte hva forskjeller man vil oppleve ved å gå fra 550D til Canon EOS RP?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er 10 år siden Canon 550D kom på markedet. Så EOS RP er mange år nyere tekonologi, i tillegg så er det en fullformat sensor i dette kamera så sensoren er bedre også fordi den er større. En annen fordel er at det er 26.2 MP kontra 18 MP for 550D, flere pixler på bildebrikken altså. Det ser også ut til å være en del dyrere kamera enn 550D var. Så når en sammenligner disse to så er det faktisk slik at det nye tilbyr endel bedre bildekvalitet enn det gamle.

Lenke til kommentar

550D tar faktisk fortsatt relativt bra bilder. Bildekvalitetsmessig er det nok mest å hente på høyere ISO-verdier (hadde 400D selv, og likte absolutt ikke å gå over ISO 800, men på RP ville jeg kanskje vært komfortabel med ISO 6400). Ellers får du jo også haugevis av andre forbedringer da, som et mer kompakt og bedre bygget kamera, betraktelig bedre skjerm med touch og live view, video, mye bedre autofokus, mulig med tethering til telefon, focus peaking, høyere skuddtakt, og hundre andre greier.

Hvorvidt en oppgradering er riktig for deg, og hva du burde vurdere å oppgradere til, er vanskeligere å si. Har du mye optikk liggende?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...