Gå til innhold

Blinket feil.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Siden mange som skal til venstre i rundkjøring ikke gidder å blinke seg inn har jeg etter hvert i små rundkjøringer (hvor man tydelig ser innkommende trafikk på motsatt side av rundkjøringen) utviklet en vane med å vurdere farten, og antar at folk som kommer inn i rimelig sakte fart gjør det fordi de skal til venstre (og evt hadde gått i siden på meg om jeg ikke hadde stoppet), mens folk som holder friskt tempo skal rett frem, fordi en venstresving i høy fart funker dårlig.

Husker ennå en varm, tørr sommerdag for noen år siden der et eller annet ved en møtende Impreza WRX fikk meg til å å bråstoppe, selv om han kom fort-fort og ikke blinket venstre. I neste øyeblikk vrengte han om til venstre hardt nok til å drifte på tørr asfalt, men klarte akkurat å unngå kantsteinene der han forlot rundkjøringen, uten å ha blinket hverken inn eller ut.

For all del, jeg liker raske biler selv, men akkurat sentrum i en større by er kanskje ikke stedet å være så hard på både gass og ratt at man passerer grensen for veigrep på tørr asfalt.

Lenke til kommentar

90% av normenn har ingen anelse om hvordan de skal kjøre og oppføre seg i rundkjøringer. Så å glemme blinklyset en gang i ny og né hadde ikke tenkt på engang.

Det vanlige her er å enten legge seg i venstre felt før rundkjøringene når en skal rett frem, eller å legge seg til høyre før rundkjøringen, venstre inni rundkjøringa og høyre igjen ut av rundkjøringa når en skal rett frem. (vanlig 4-armet rundkjøring).

Det dummeste man kan gjøre i rundkjøringer er å gå ut i fra noe! Folk kjører som hodeløse høns. Blinker til venstre når de skal til høyre fordet de har lært at man skal alltid blinke seg inn i rundkjøringene f.eks.

Lenke til kommentar

Ja i rundkøyringar er det unntakstilstand. Det er ingen som viker ved vikepliktslinja i rundkøyringa, vikeplikta er utelukkande basert på kven som køyrer fortast og kven som er modigast til å risikere kollisjon for å presse andre trafikkantar til å bremse i staden for.

I tillegg så har rundkøyringer den finurlegheita at dersom du legg deg heilt ytterst uansett kor langt du skal i rundkøyringa så har alle vikeplikt for deg. Men plasserer du deg fornuftig slik at trafikkavviklinga er best mulig så må du tenke på vikeplikt ved feltskifte.
Ei anna snodigheit med rundkøyringar er at ei rundkøyring per definisjon har så mange felt som det er plass til uavhengig av merkinga. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...