Gå til innhold

Denne løsningen kan hindre oversvømmelser i tettbygde strøk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
5 hours ago, Morten Simonsen said:

Kommer kanskje til å bli grønt av ugress mellom steinene? Noe å ta i betraktning?

Tja det burde vel gå å snekre sammen en løsning som henges bak en bil el t.o.m sykkel som blåser veldig varm luft ned mot steinene? Skal vel ikke særlig mer til for å knekke ugress, gress og alt annet som måtte vokse opp? Så får jo tester vise hvor varm luften må være, hvilken hastighet det er mulig å benytte når en går over områdene og regne på om det vil svare seg. Det er jo faktisk også noe som vil være veldig greit "robot-arbeid" etter stengetid - en robot drar etter seg en varmekilde på stengt parkeringsplass i riktig hastighet slik at røtter, skudd og ville vekster drepes og det vil da bidra til å holde dreneringen åpen. .

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bildet viser en løsning hvor det er «fugesand» mellom steinene. Dette fører til at det over tid blir mulighet for frø å feste seg og vokse. Små jordmengder som føres med regnvannet og råtne blader om høsten, fører til enda bedre voksevilkår for ugresset. Min erfaring med smågatestein («brostein») de siste 30 år er at det eneste som virker er tung Roundup-sprøyting i begynnelsen av mai, når alle plantene har fått blader. Gassbrennere eller eddik svir bare bladene og tar de svakeste plantene. Ugresset med de dypeste røttene, og dermed de som er vanskeligt å dra opp, kommer opp igjen etter et par uker.

Hvis ikke en slik løsning skal bli et vedlikeholdmessig mareritt, må de finne en smart måte å unngå at frøene får freste seg.

Lenke til kommentar

Å starte med en konklusjon er ikke å forske: "utfordringene som følger med hyppigere og kraftigere nedbør."

Det er tildekkede arealer som er problemet. Vet de ikke at en byggesøknad krever beregning av avrenning, asfalt har avrenningsfaktor 1.0,  grusvei 0.9, singel, plen osv lavere. 

Så kan man sammenligne arealer nå og for 30år siden og se om flom har økt like mye.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...