Gå til innhold

Skulle bygge verdens første hydrogenfiskebåt - ble for dyrt [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis den maritime interesse er der, med ønsket er at udvidde kundskab så læs lidt op på det som flinke norske designere og skibsbyggere har frembragt. Se f.eks. tara båten Nordskag https://www.tu.no/artikler/i-framtiden-kan-all-tare-som-ble-dyrket-i-fjor-bli-tatt-unna-pa-under-fem-timer/471301

Artiklens emne var mere rettet på fremdriftsmiddel og hvordan det kunne løses.

Der findes mange smukke og bemærkelsesværdige båte som f.eks. Yngling, konstrueret af Jan Herman Linge, men den går kun for vind.

 

Lenke til kommentar
Ketill Jacobsen skrev (3 timer siden):

Godt at ikke denne monsterbåten ble bygd (hvordan få mest volum båt på kortest mulig lengde og ende opp med en syk konstruksjon)!

Hæ? Disse fiskebåtene er jo konge! Ingeniørkunst i å få til mest mulig nytte på minst mulig plass for team på 3-4 stykker. 

Lenke til kommentar
Federico Zenith skrev (3 timer siden):

Det er vel en ganske alminnelig utforming for en liten kystfiskebåt? Se gjerne https://maritimt.com/nb/batomtaler/lill-nora-022019 eller gugle "skogsøy båt" og se på bildene som kommer ut...

At det finnes flere monsterbåter som er basert på tøye regelverket mest mulig, er jeg klar over. Disse båtene har naturligvis elendige sjøegenskaper, men hva gjør vel det når skipet får operere i områder den egentlig skulle ha vært utestengt fra.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

No må snart hydrogenfolket ta seg ein pust i bakken. Dersom hydrogen skal ha ei framtid som energiberar, må dei i alle fall finne bruksområde der hydrogen kan ha ein fordel over batteri. Då er både landbasert transport, kysttransport og det aller meste av konkurranseutsett sektor utelukka. I tillegg er det viktig at desse farkostane vert operert lagt frå folk pga tryggleiken. Sjølv i rakettar har dei jo gått vekk frå hydrogen pga pris og tryggleik. Kanskje det kan brukast som drivstoff til bombefly?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...