Gå til innhold

Finnes det mulighet for internet over Coax med bruk av adapter/switch- Get hjemmenett?


Anbefalte innlegg

Hei

Bor i en leilighet med Get TV og internet og har Get boxen liggende i stuen. Skal til å trekke nye kabler i rørene i som allerede ligger i veggene, de som var når jeg kjøpte har enten knekk eller koblet feil så tenker å trekke nye. Hovedsaklig er det for å trekke nytt internett fra stuen til gjesterom/pcrom. 

Get kjører jo med Coax inn i en Getbox som også fungere som modem. Nå kom jeg på at jeg også i soverom nr.2 har en inngang på veggen med Coax der man kan sette pulten, spørsmålet er om det finnes en overgang eller switch fra Coax til vanlig Cat6 som kan skaffes for å kunne koble rett til uttak i veggen?

Har prøvd å søke litt på veggen men har ikke funnet noe enda. Så tenkte se om det var noen kloke hoder her som kunne hjelpe.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Altså "Ethernet over Coax"-kabelen er det du ønsker. Løsningen vil da normalt sett være MoCA. MoCA er ganske mye brukt i USA til nettopp dette, men man ser heller lite til det i Norge. Med MoCA 2.0 kan godt 6-700 Mbps+ være innen praktisk rekkevidde.

Egentlig skal man vel da også ha et returfilter, men siden sannsynligheten for at andre bruker MoCA i området er liten, vet jeg ikke hvor aktuelt det er. Mulig det allerede er et filter på inntaket ditt.

Problemet blir vel ellers at MoCA-adaptere er ikke noe du får kjøpt hos norske forhandlere. Ser noen har, men står ikke nevnt noe pris: https://www.alcadon.no/produkter/kabel-tv-aktivt/moca-overføring

Spørsmålet er jo ellers hvilken hastighet man trenger. Kan ellers være at Homeplug dekker behovet ditt. Dog veldig varierende hvilken ytelse man får i forskjellige boliger, basert på hvordan det elektriske anlegget er. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...