Gå til innhold

Post fra e-Boks - Ulovlig markedsføring?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har i dag mottatt et varsel fra e-Boks om at jeg har ny post. I varselet er det brukt mitt fulle navn inkludert et mellomnavn som jeg kun bruker i forhold til det offentlige. Ut i fra e-posten ser jeg at posten kommer fra e-Boks og at tittelen på posten er "Ny selskapsstruktur".

For å få lese posten må jeg selvsagt registrere meg hos e-Boks, hvilket jeg ikke har noen interesse av da jeg bruker Digipost.

Er ikke dette egentlig ulovlig markedsføring? I følge Markedsføringsloven er det ikke tillatt å sende reklame til private e-post adresser med mindre man har fått tillatelse eller har hatt tidligere kontakt med mottager? Det står heller ingenting i varselet om hvordan de har fått tak i mitt fulle navn eller hvorfor de sender denne "posten" til meg. Kun "Denne beskjed ble sendt til "e-post".

Jeg vil tro mange vil registrere seg kun for å lese innholdet i "posten", og dermed er de plutselig "kunder" av e-Boks?

Noen som har synspunkter på dette?

e-boks.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nidar2 skrev (1 time siden):

Man bør kanskje ringe e-boks og bruke masse tid på sentralbordet deres slik at man får forhørt seg skikkelig ???

Er klar over at dette kan oppfattes som en fillesak, men jeg reagerer allikevel på at et firma uten mitt vitende har opprettet en konto i mitt navn og sender meg en e-post for å få meg til å bekrefte kontoen.

Ikke så rart at e-Boks kan skryte av millioner av norske brukere hvis det er slik de rekrutterer.

Lenke til kommentar

Det er et dansk firma som tilbyr tjenester til hele Norden så det er sikkert derfor de har en .com adresse.

Har skrevet til de på FB så får vi se hva de sier. Tjenesten er sikkert god den, men jeg liker ikke denne type markedsføring. Hadde det enda vært et brev til meg fra det offentlige eller noen andre hadde det vært noe annet.

Nederst i e-posten står det for øvrig at jeg kan avregistrere varsling om ny post, men da må jeg selvsagt registrere meg først.?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
AndersT2 skrev (1 time siden):

Send dem en epost og spør hvorfor de sender deg søpplepost.

Ser de er eid av Nets og Post Nord. Rart de må bruke en .com adresse, og ikke .no adresse som URL.

Post Nord er jo fandens oldemor og det som verre er. Så de bør man holde seg laaaaaaaaaaaaaaangt unna.

Lenke til kommentar
AndersT2 skrev (1 time siden):

Har aldri opplevd noe galt fra dems side, men har kun mottatt pakker via dem.

Da har du vært heldig hvis du har fått pakker fra dem og ikke hatt noen problemer. Er svært mange som ikke har mye pent og si om PostNord når det gjelder å skulle motta pakker fra dem.

Lenke til kommentar

Bare for å avslutte denne saken:

Etter at jeg kontaktet e-Boks på FB har det blitt en del meldinger frem og tilbake, og selv om jeg fremdeles ikke har fått noen forklaring på hvordan jeg har blitt registrert som bruker hos de, har jeg fått tilbud om å hjelp til å bli fjernet fra deres lister. e-Boks har med andre ord nå i etterkant oppført seg eksemplarisk, med unntak av at jeg fremdeles ikke vet når jeg ble registrert der ?

Dette er en seriøs tjeneste, det er jeg ikke i tvil om! Utgangspunktet mitt var at jeg aldri har registrert meg som postmottager hos de og derfor lurte på denne e-posten jeg fikk.

Legger ved det siste svaret jeg fikk fra de sånn at dere vet.

Nå lurer jeg bare på om jeg må logge meg inn og sjekke denne "postkassen" også ved siden av "DigiPost" ;-)

"Det kan jeg desverre ikke, da dette også er info som kun du kan se. Hva angår mellomnavnet kan jeg desverre ikke si annet enn at vi er leverandør for offentlig post i Norge, hvilke betyr at vi i sammarbeid med den norske stat leverer post fra det offentlige, og at dette kan være grunnen til at du har brukt hele navnet ditt.

Passordet til kontoen er din personlige BankID som du får utstedt fra banken din, og om du mangler/har glemt passordet må du ta kontakt med dem direkte. Dette er også samme passord som du bruker ved innlogging i banken din og på andre offentlige sider.

Hva angår de andre som også har fått samme mail, vil jeg anbefale dem å logge inn med sin bankID på våre nettsider eller i appen og avregistrere seg om de mener de ikke har registrert seg i utgangspunktet.

Dog vil jeg gjerne pressisere at vi ikke har anledning til å tilmelde folk uten deres samtykke, men at det er flere arbeidsplasser som sender ut lønnsslipper via oss, og at man kanskje har registrert seg i denne forbindelse, og at man som norsk statsborger skal ha en digital postkasse, enten e-Boks eller digipost. Det er derfor på ingen måte noen av våre kunder som har blitt lagt til uten at de selv har registreret sin BankID, men at man selvsagt står fritt til å melde seg av.

Jeg hjelper gjerne til! Og håper ovenstående ga svar på noe av det du lurer på, ellers så send gjerne over, så skal jeg svare så godt jeg kan ?"

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

  

trn100 skrev (1 time siden):


Dog vil jeg gjerne pressisere at vi ikke har anledning til å tilmelde folk uten deres samtykke, men at det er flere arbeidsplasser som sender ut lønnsslipper via oss, og at man kanskje har registrert seg i denne forbindelse, og at man som norsk statsborger skal ha en digital postkasse, enten e-Boks eller digipost. 

 

 

Det er da bare tull at man SKAL ha en digital postkasse, det er høyst frivillig. Det burde definitivt de som jobber for e-boks vite.

Endret av Llandari
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Llandari skrev (4 minutter siden):

Det er da bare tull at man SKAL ha en digital postkasse, det er høyst frivillig.

Jeg har heller ikke funnet noe som sier at dette er et krav, men men hvis man først har brukt en digital postkasse er man visst "fanget" og må eventuelt gi beskjed om at man IKKE ønsker det ?

Reservasjon mot digital kommunikasjon

Dersom du vil være sikker på å motta viktige brev fra det offentlige på papir, må du reservere deg mot kommunikasjon på nett. Men dersom du aldri har benyttet en offentlig tjeneste på nett som krever innlogging via ID-porten, vil du fortsatt motta posten din fra det offentlige på papir. Du trenger da ikke reservere deg.

Men jeg VET at jeg aldri har registrert meg hos e-Boks, så den meldingen jeg fikk fra de er i grunnen en annen greie...

https://www.norge.no/nb/om-digital-postkasse

Endret av trn100
Lenke til kommentar
Sportsidiot skrev (19 timer siden):

Da har du vært heldig hvis du har fått pakker fra dem og ikke hatt noen problemer. Er svært mange som ikke har mye pent og si om PostNord når det gjelder å skulle motta pakker fra dem.

Husk at det er de som klager som sier ifra, og ikke de som ikke har problemer. Mottar ofte pakker fra dem både privat og på jobb, aldri hatt pakke som ikke har dukket opp, vært forsinket eller skader på dem.

Det eneste jeg vet om er at min bror en gang fikk tom konvolutt i postkasse, hvor filmen var borte. Men den ble levert via Posten.

for ordens skyld så har jeg vel gjennomsnittlig ligget ett sted mellom 50-100 pakker levert i året via Posten eller Post Nord, og noe få DHL. Ikke vært noe problemer med noen av de som jeg kan huske.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke noe krav, men jeg synes det er kjekt med digipost, selv om det egentlig er litt tungvindt da jeg får e-post om at det har kommet e-post på digipost, som regel fra NAV, hvor det kun er en link hvor en må logge seg inn, så de kunne ha sendt den til min normale e-post..

Har til gode å få noe sensitiv informasjon på digipost

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...