Gå til innhold

ICE data frihet


Anbefalte innlegg

Greia er at vi som kunder og forbrukere har blitt lovt gull og grønne skoger angående 5G, og så har det gått litt for tregt med infrastrukturen. Samtidig er jo 4G godt nok på en måte. Kvotene har vært så kunstig små at man likevel ikke får brukt telefonen så fritt som man skulle ønske, og da er det jo ikke rart vi har en av verdens raskeste mobilnett. 😅

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mye av det som kommer ut som reklame for 5G er jo bare tull og vas. Man viser for eksempel en kirurg som utfører en operasjon på et sykehus via en fjernstyrt robot. Hvor sannsynlig er det at man vil velge 5G inne i en bygning av betong, med dårlig dekning, til fordel for fiber? Selvfølgelig så vil man aldri bruke 5G i en slik sammenheng, når man har bedre alternativ. 

For mange tekniske anvendelser så er jo geografisk dekningsgrad og stablitet mye viktigere enn hastighet, og her jo 5G jamt over dårligere enn 4G. (Kortere rekkevidde og mer utsatt for forstyrrelser og forhindringer.)

Men så en annen sak. Jeg eg godt fornøyd med Ice, men ser det nå faktisk kommer opp en konurrent med et produkt som faktisk kan konkurrere. Så lenge Ice sitt produkt er slik som det er nå, så er det fortsatt mitt første valg, men hvis det blir negative endringer, da ser dette ut til å være et alternativ. (I alle fall på papiret, har jo ikke prøvd.)

https://www.plussmobil.no/mobilt-bredband

https://www.bytt.no/erfaringer/mobiltelefoni/plussmobil

Spesielt interessant, synes jeg at man kan ha "billig fast" for eksempel på hytta, og så kjøpe ekstra datapakker etter behov.

Denne her ser også ut til å være meget bra:

https://happybytes.no/fri-data-pluss/

https://www.bytt.no/erfaringer/mobiltelefoni/happybytes

Deaktiviserte ellers Ice i ca 2 mnd i sommer og slapp å betale. Det gikk knirkefritt å få slått på igjen. Litt imponert over det.

Endret av arne22
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
minim skrev (14 minutter siden):

Hvordan er dekningen på ice sitt nett sammenlignet med feks telia i praksis? Har sammenlignet litt på dekningskartet deres og der ser det nå greit ut, men for dere som bruker det er det grei fart og dekning på nettet? Er det noe problem at datafrihet er begrenset i ice sitt nett?

Jeg bor på Vestlandet (like utenfor Molde), og opplever ICE dekningen som enda bedre enn Telia som. Generelt er det god dekning de fleste steder her, men de plassene det ikke er dekning med Telia, så fungerer imponerende nok ICE 🙂

  • Liker 3
Lenke til kommentar
minim skrev (2 timer siden):

Hvordan er dekningen på ice sitt nett sammenlignet med feks telia i praksis? Har sammenlignet litt på dekningskartet deres og der ser det nå greit ut, men for dere som bruker det er det grei fart og dekning på nettet? Er det noe problem at datafrihet er begrenset i ice sitt nett?

ice låner nett med Telia der de ikke har dekning selv. Telia har mye raskere nett enn så lenge, men i praksis vil du ikke merke noe særlig forskjell. 

Det er ikke noe problem med data frihet med mindre du ofte er på plasser uten ice sine egne sendere (ice+), da det spiser av den originale kvoten. 

Endret av Komplett ubrukelig
Lenke til kommentar
Komplett ubrukelig skrev (På 18.12.2022 den 22.00):

 

Det er ikke noe problem med data frihet med mindre du ofte er på plasser uten ice sine egne sendere (ice+), da det spiser av den originale kvoten. 

Det var igrunn det jeg lurte litt på om ble et problem. Men ser nå at jeg mister skikkelig bankid på mobil om jeg bytter leverandør så da er jeg vel stuck med chilli i en stund uansett selv om jeg kunne tenkt meg å teste ice. 

Lenke til kommentar

Det som jeg gjorde før jeg tok i bruk det var å først få det gamle mummeret mitt over på OneCall ringkontant. Ville være 100% sikker på at det aldri kunne bli problem med en glemt regning elller noe slikt. Så bestilte jeg nytt nummer og 3 simkort fra Ice. Kanskje litt overdrevet frosiktighet, men så har det heller ikke vært ett eneste problem.Har BankID hos OneCall ringkontant. 2 simkort i samme telefon, ett fra Onecall og ett fra Ice. Null problemer i godt og vel 2 år, tror jeg.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Synes at "bankapp" fungerer enklere og bedre enn "bank id på mobil". Hadde tekniske problemer med "bank id på mobil" nå og da, men så langt ingen problemer med "bankapp". De er jo litt like, sånn sett fra brukerperspektiv, men synes at "bankapp" er litt enklere og kjappere.

Men hvordan virker egentlig "bankapp", er den avhengig av en internettilkobling som fungerer monn tro? Har bare lagt merke til at den fungerer ok hele tiden, men vet ikke helt hvordan.

Noe info her, men det står ikke om man behøver en fungerende internettilkobling for at bankid skal fungere.

https://www.bankid.no/privat/bankid-app/

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Komplett ubrukelig skrev (14 timer siden):

Det er jo bare et spørsmål om tid før bankid på mobil blir lagt ned, så app må man ha uansett etter hvert. 

Husk at med rollover så har du dobbelt opp av original kvote, så det er ikke noe problem med mindre du vet at du tilbringer en del av hver mnd uten ice-dekning 

Ja men jeg vil helst utsette å måtte ta i bruk trælete løsning med tungvindt passord så lenge som overhode mulig. Litt synd for nå kjøpte jeg akkurat Ice ung abo til jentungen og kunne tenkt meg å flyttet over resten av familien om dette med data fungerte bra, men da får det bare være. 

Lenke til kommentar
13 hours ago, Kynxx said:

BankID appen er avhengig av wifi eller mobildata for å fungere.

Ja, det har du helt rett i. Testet ut akkurat nå og kom til samme konklusjon. Det er noe man må ta høyde for, for eksempel når man er i utlandet. Men når man bruker for eksempel nettbank, så vil man jo vanligvis ha wifi eller internett i nærheten

BankID på PC hadde jo da vært både mulig og lettvint. Tror ikke det finnes i Norge?

Endret av arne22
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
8 minutes ago, Krokan said:

Har gått tom for mobildata 2 mnd på rad nå. Kan Ice ha gjort endringer slik at Ice+ kun virker på hovedsim?

Hei

Jeg har våre på båttur i helgen, har datafrihet og datasim i ice routeren min i båten.

Hos meg så ser jeg at det er brukt 8 gb fra datafrihet, og ikke min vanlige 8 gb datakvote.

Så det ser ut som det virke greit her, den må nok i ditt tilfelle ha gått utenom ICE+ nettet.

Lenke til kommentar

Har også 40 GB i bunnen og 0 problemer. Min Ice (Android) app ser helt annerledes ut. Vet ikke om jeg mangler oppdateringer eller hva det skyldes.

.. Men jeg håper at det ikke er noen endringer på gang. Når jeg er inne på websiden, så får jeg tilbud til å "oppgradere" til "Normal" som koster 100 kr mer og som har dårligere vilkår og "kan ikke kombineres med tvilling eller data kort". Jeg legger også merke til at mit prisestimat for måneden nå er ført opp uten "ekstrakort" og uten tillegget for "data frihet". (Det står 300 kr i stedet for 466).

Hele vitsen med tvilling og data for min del, det er at bruken blir mye mer "lettvint". Forbruket blir jo det samme når man bruker bare en "ting" ad gangen.

Skulle muligheten til å bruke flere kort og data frihet falle bort, så ser dette ut til å være et alternativ:

https://www.plussmobil.no/fridata_basis

Trist hvis man skulle bli nødt til å bytte, for jeg for min del har vært kjempe fornøyd med Ice, og er det for så vidt fortsatt, på de vilkårene som har vært fram til nå. Om prisen hadde gått litt opp, så var det nok til å leve med, men ikke hvis man nå redusere til 1. sim.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...