Gå til innhold

Kaffemaskin - automatisk - anbefalinger?


Anbefalte innlegg

Har i ti år brukt dolce gusto kapselmaskiner. Er egentlig fornøyd med de, vedlikeholdet er minimalt og sammenlignet med alt en får utenfor eget hjem - flyplasser, bensinstasjoner, jobb osv -  så slår den alt det med mange steg. Men drikker mye kaffe og setter veldig stor pris på god kaffe. Blitt fristet disse automatiske kvernemaskinene nå i sommer på besøk hos familie. Det er jo alltid en tradeoff med kvalitet versus tidsbruk/vedlikehold/vaskejobb. Ikke så mye versus pris for min del, om jeg faktisk får betydelig bedre kaffe så betaler jeg gjerne noen tusen oppover. Men å sette i gang med separat kvern, måleinstrumenter, vekt og div med tilhørende ørten enheter som skal rengjøres, hver gang for å skaffe seg en enkelt kopp kaffe, det koster for mye tid.

De såkalte helautomatiske maskinene er kanskje det mest nærliggende alternativet for meg. Behovet er:

- I all hovedsak kaffe i form av Americano - dvs. nært en "vanlig" kaffekopp - kan akseptere ned mot 100 ml, men gjerne 120-150 ml - så kan man kalle det hva man vil, bare det smaker godt

- Drikker overhodet ikke Espresso, liker å nyte kaffen -  ikke hive i seg en halv slurk og ferdig med det

- Kona drikker innimellom melkedrikker av type latte. Selv aldri, men når jeg lagde en på Delonghi Magnifica med melket skummet opp og varm så ble det plutselig en cappuccino med en helt annen opplevelse enn å hive oppi en iskald skvett melk. Men når det kommer til melk, så er det igjen spm om mengde tid på renhold! På Delonghi Magnifica, med en sånn manuell pinne på siden, så er det betydelig mengde etterarbeid. Her er kanskje Philips sin løsning noe enklere? En beholder der melka ikke roter seg inn i maskinen eller noen rør, som en kan putte i sin helhet i maskinen.

- Filter, det er ingen av disse som har noen løsning for å filtrere kaffen for å bli kvitt det skumle kolesterol-fettet? Da må man igang manuelt å helle det gjennom papirfilter før drikk?

Ser på tester at Siemens EQ6 anbefales ofte, til ca 10 000. Langt over hva jeg opprinnelig hadde tenkt å bruke, men om det er verdt det så går det vel. Miele ligger litt over igjen, vanskelig å se hvordan melk og slik løses der, alt ser "lukket" ut. Philips har diverse varianter ca 5-7000.

Hva anbefales? Her altså med vekt på vedlikehold. Er ikke livredd for litt vedlikehold, men da helst type en gang i mnd for å rense eller liknende. Ikke hver bidige gang en skal ha en kopp.

Endret av FranzJosef
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...