Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Mannepupper, hva gjør jeg?


Gjest 750ef...43a

Anbefalte innlegg

Gjest 750ef...43a

Har et stort problem med mannepupper. Er så ille at jeg ikke tør å kle av meg på overkroppen i noen som helst sammenheng. Selv ikke når jeg har sex. Er ikke bare litt mannepupper som mange har, men er såpass mye at de henger. Har veid rundt 160 kg men har gått ned til ca 108 kg. Der har jeg holdt meg de siste 2 årene. Er umulig å gå ned mer i vekt uten å sulte. Jeg går 10-15 km hver dag, passer på hva jeg spiser,  men må jo nesten spise så jeg ikke er sulten hele tiden. Brystene blir ikke mindre av at jeg går ned i vekt heller. Har faktisk dårligere selvbilde nå enn da jeg veide over 40 kg mere. Brystene var ikke så tydelige da, da jeg var jevnt over tjukk. Nå føler jeg ikke at jeg ser spesielt tjukk ut med klær på. Er kraftig bygd. Er bare disse j**la brystene. Så vidt jeg har forstått så får jeg ikke operasjon før jeg har under en viss BMI. Da har jeg regnet ut at jeg må veie 95 kg eller mindre. Det tror jeg dessverre at er umulig. Da måtte jeg isåfall nesten stoppet å spise. Noen som vet hvorfor fettet ikke har blitt redusert akkurat på brystene men overalt ellers? Er det noe jeg kan spise, slutte å spise eller medisin jeg kan ta som hjelper mot dette problemet? Ikke lenge siden jeg tok full sjekk av blodprøver hos legen og er ikke noe galt med hormon nivåene.

Anonymous poster hash: 750ef...43a

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest f16f6...a44

Dette er ikke et svar på det du spør om, men er det ikke mulig å ta en operasjon privat/betale selv?

Forøvrig ser jeg for meg at det å gå så langt hver dag kanskje ikke er mulig over tid heller. Er ikke mannepupper noe hormonelt eller noe? Ta det opp med legen. Jeg synes det er rart at de ikke kan behandle mannepupper fordi du er/var tykk siden tynne folk kan behandles. Her blir man jo diskriminert og siden man har slanket seg vil man trenge det mer enn mange andre.

Anonymous poster hash: f16f6...a44

Lenke til kommentar

Det er ikke unormalt å få mannepupper etter et stort vekttap. Som det nevnes over meg, du kan gå til en plastikkirurg og få hjelp.
Hva er din BMI? Er den virkelig så høy at leger ikke vil operere på deg?

Edit: Hvis du har DB+ så er dette en aktuell artikkel. https://www.dagbladet.no/tema/oppskriften-bli-kvitt-brystfettet/71909581

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Det kan hende at mannepuppene dine primært sett er løs hud og ikke fett. Da vil ingen mengde slanking kunne hjelpe, når huden ikke lenger trekker seg mer sammen så er en operasjon eneste mulighet.

Når det gjelder å gå videre ned i vekt så er det jo å spise mindre som gjelder. Det betyr også til en viss grad å gå sulten, dessverre. En måte å løse det på er å spise mat som har veldig lav kaloritetthet; altså mat som fyller veldig mye men ikke har mye kalorier i seg – grønnsaker som gulrot, paprika, brokkoli og blomkål er fine eksempler.

Sult er også i stor grad en vanesak. Lik en tidligere røyker hvor "røykesuget" egentlig er en stressreaksjon over at de ikke lenger har en sigarett mellom fingrene kan en som er vant til å spise på en gitt måte føle på stress rundt det å ikke lenger spise på samme måten – og det føles som sult.

Kort fortalt: ingenting er umulig, selv om det på ingen måte er lett. Vektregulering er en sånn ting som er kjempelett på papiret, men for den enkelte som skal gjennomføre kan det være en skikkelig kamp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du har vært hele 160kg tidligere og nå 108 er det en stor bragd i seg selv. Alle har forskj metthetsfølelse, så det stemmer nok det at du sikkert føler deg sulten selv om du inntar mer enn nok kalorier, slik at det å gå ned i vekt gjennom kal tap vil være vanskelig. Samtidig har du gjort det før, og kan gjøre det igjen. I tillegg supplementer med styrketrening hel kropp, hvor du feks to ganger i uken får trent upper mid og lower bryst for mer fasthet og form over hele brystpartiet som tar bukt på "struttende fettete puppeform".

Da skal du nok se gode endringer siden når man trener strammer musklene seg sammen og man blir fastere i formen, og i tillegg til din vektnedgang på si vil overflødig flesk sakte "spises" opp og muskler/form vises tydeligere. De fleste er usikre når dem skal begynne trening så enten invester i to personlig trener timer eller bruk youtube, hvor du får et program og hvordan du skal trene riktig for å unngå skade. Holder du dette gående i tre mnd blir det en livvstil, fra et ork til motivasjon og sunnere forhold til mat.

Endret av nacario
Lenke til kommentar

Hvis det gjelder å gå ned i vekt og samtidig være mett er det vel to stikkord som er viktige; proteiner og grønnsaker. Nå vet ikke jeg hvordan kostholdet ditt er sånn generelt mtp antall måltider, men for MEGET enkelthets skyld, si at du legger til en 500g pose med frosne grønnsaker til hvert måltid (hvis frokost består av omelett, lunsj er middagsrester fra dagen før og middag er f eks kjøtt/fisk med nevnte grønnsaker), så har hvertfall jeg følt meg helt stappmett når jeg tar en hel pose grønnsaker til bare et av måltidene (jeg veier dog ca 25 kg mindre enn deg).

Så er det vel fullt lov å bruke enkelte tjuvtriks for å  redusere appetitt (koffein og tyggis, vann med kullsyre, f eks sodastream).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er høyden til trådstarter? Er selv 202cm og slet med "manboobs" i flere år, men ift trådstarter så hadde jeg mye kjertelvev og ikke så mye fett rundt området. 108kg er ikke så mye hvis en er høy i tillegg, da utgår vanlig BMI tankegang da det er mer beregnet på folk rundt 175cm.. Jeg for min del tok opp problematikken med fastlegen min og ble henvist videre til en plastikkirurg, 8 mnd senere var jeg operert og har i etterkant følt meg mye bedre! :) Jeg hadde vist til vektnedgangen din, som forresten er fantastisk godt jobbet, og brukt det som argument for å få operasjonen dekket.

Lenke til kommentar

Unngå å spise østrogen. Dvs f.eks melkeprodukter og øl. Trenger du info om dette har Ori Hofmekler en bok med mer info. Spiser du vegetarisk og unngår du fett så øker du metabolismen din med ca 16% og reduserer den konsumerte energien med fiber som fyller, så det er genialt for å holde seg mett mens en går ned i vekt. Det hjelper på å stabilisere kroppen på mange måter. Se f.eks hepla.no

Endret av vidor
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dersom man har mannepupper, er det første man skal gjøre å undersøke om dette skyldes lave testosteron-nivåer, da mannepupper kan være tegn på hypogonadisme og at man da har utviklet gynekomasti. I ditt tilfelle høres det ut som dette skal være i orden, og det er nærtliggende å tenke at årsaken er fedme.

Hva slags operasjon er det du sikter til egentlig? Slankeoperasjon, typ gastric bypass eller gastric sleeve? Eller er det ren brystreduserende operasjon? 

Lenke til kommentar

Først og fremst fantastisk jobbet med vektnedgangen du har fått til. Nå vet jeg ingenting om hvor lenge du har hatt det slik du har det nå, men etter en såpass omfattende vektnedgang er det ikke unormalt å treffe et platå. Mitt tips, og det er kanskje et kjipt tips, er å rett og slett forsøke å stabilisere deg der du er nå. Da får du også en pause fra "dietten". Da mener jeg ikke at du bør spise for mye, men å tillate deg å spise for å vedlikeholde vekten. Dette ville jeg kombinert med styrketrening for å bygge et godt fundament under fettet. Etter å ha gjort dette i ca et halv år - et helt år, så hadde jeg fokusert på en ny vektnedgang. Det tror jeg ville hjulpet deg enormt med motivasjonen, samt at du ville fått oppleve fantastiske resultater når du da gikk inn i en ny vektnedgangsfase. Det var slik jeg gjorde det i hvert fall. Først ble jeg kvitt den farlige overvekten og stabiliserte meg på et nivå som ikke var altfor usunt. Deretter ble  jeg kvitt resten av overvekten i en ny fase. Nå er jeg på et punkt hvor jeg til tider legger på meg vekt med vilje for å bygge muskler, noe jeg aldri hadde turt å engang tenke på i mange mange år. 

Angående metthetsfølelse så kan jeg kjenne meg igjen i det du sier. På det punktet er tipset til Neonex fantastisk. Nå sliter jeg mer med å spise for mye eller passende mengde kalorier, enn det jeg sliter med å spise mindre enn jeg forbrenner. 

Lykke til og igjen fantastisk jobbet!

Lenke til kommentar
vidor skrev (På 15.7.2020 den 11.25):

Unngå å spise østrogen. Dvs f.eks melkeprodukter og øl. Trenger du info om dette har Ori Hofmekler en bok med mer info. Spiser du vegetarisk og unngår du fett så øker du metabolismen din med ca 16% og reduserer den konsumerte energien med fiber som fyller, så det er genialt for å holde seg mett mens en går ned i vekt. Det hjelper på å stabilisere kroppen på mange måter. Se f.eks hepla.no

Say what - er det østrogen i øl??

Lenke til kommentar
Gjest e45e1...ea6
Gjest 750ef...43a skrev (På 13.7.2020 den 9.35):

Har et stort problem med mannepupper. Er så ille at jeg ikke tør å kle av meg på overkroppen i noen som helst sammenheng. Selv ikke når jeg har sex. Er ikke bare litt mannepupper som mange har, men er såpass mye at de henger. Har veid rundt 160 kg men har gått ned til ca 108 kg. Der har jeg holdt meg de siste 2 årene. Er umulig å gå ned mer i vekt uten å sulte. Jeg går 10-15 km hver dag, passer på hva jeg spiser,  men må jo nesten spise så jeg ikke er sulten hele tiden. Brystene blir ikke mindre av at jeg går ned i vekt heller. Har faktisk dårligere selvbilde nå enn da jeg veide over 40 kg mere. Brystene var ikke så tydelige da, da jeg var jevnt over tjukk. Nå føler jeg ikke at jeg ser spesielt tjukk ut med klær på. Er kraftig bygd. Er bare disse j**la brystene. Så vidt jeg har forstått så får jeg ikke operasjon før jeg har under en viss BMI. Da har jeg regnet ut at jeg må veie 95 kg eller mindre. Det tror jeg dessverre at er umulig. Da måtte jeg isåfall nesten stoppet å spise. Noen som vet hvorfor fettet ikke har blitt redusert akkurat på brystene men overalt ellers? Er det noe jeg kan spise, slutte å spise eller medisin jeg kan ta som hjelper mot dette problemet? Ikke lenge siden jeg tok full sjekk av blodprøver hos legen og er ikke noe galt med hormon nivåene.

Anonymous poster hash: 750ef...43a

Det høres nok ut som dette er overflødig hud og ikke faktisk fett. Du kan operere dette, bare ta kontakt med en plastisk kirurg. Men da har du arr å leve med, spørsmålet er hva du syns er best. Jeg er kvinne og vil bare si til deg at du må ikke skamme deg over dette når du er i sengen med en partner. Nå vet jeg ikke om du ligger med menn eller kvinner eller begge deler men om noen er tiltrukket av deg så vil ikke mannepupper være en dealbreaker. I mine øyne er det iallefall ikke et så stort avvik i utseende, og du har jo trossalt gått ned i vekt. Det vil sette spor om man har gått ned mange kg. Og det å gå ned nesten 60 kg, det setter spor!!! Så vær så snill, neste gang du ligger med en kvinne/mann, ikke bry deg om dette. ❤️ Se f.eks på obesetobeast (søk på youtube). Han har mye overflødig hud etter vektnedgang og kunne ikke brydd seg mindre. Han gir rett og slett faen. Og jeg hadde ikke hatt noe imot å ligge med noen med slik løshud etter vektnedgang. Obesetobeast er ganske ripped da, men har ikke med det å gjøre. 

TL;DR.... en person som liker deg vil ikke bry seg om dette. Så ikke la det stoppe deg når du skal ha sex. ❤️ 

Anonymous poster hash: e45e1...ea6

Lenke til kommentar
Uderzo skrev (På 29.7.2020 den 17.25):

Jeg sa ikke at soya førte til fertilitetsproblemer hos menn - som er det som ble avkreftet i studiene som vises til.
Vi snakker om østrogenlignende substanser i mat og fra andre kilder kan føre til bryster hos menn, enten i form av kjertelvev eller økt fettvev.

Lenke til kommentar
Gjest 750ef...43a skrev (På 13.7.2020 den 9.35):

Har et stort problem med mannepupper. Er så ille at jeg ikke tør å kle av meg på overkroppen i noen som helst sammenheng. Selv ikke når jeg har sex. Er ikke bare litt mannepupper som mange har, men er såpass mye at de henger. Har veid rundt 160 kg men har gått ned til ca 108 kg. Der har jeg holdt meg de siste 2 årene. Er umulig å gå ned mer i vekt uten å sulte. Jeg går 10-15 km hver dag, passer på hva jeg spiser,  men må jo nesten spise så jeg ikke er sulten hele tiden. Brystene blir ikke mindre av at jeg går ned i vekt heller. Har faktisk dårligere selvbilde nå enn da jeg veide over 40 kg mere. Brystene var ikke så tydelige da, da jeg var jevnt over tjukk. Nå føler jeg ikke at jeg ser spesielt tjukk ut med klær på. Er kraftig bygd. Er bare disse j**la brystene. Så vidt jeg har forstått så får jeg ikke operasjon før jeg har under en viss BMI. Da har jeg regnet ut at jeg må veie 95 kg eller mindre. Det tror jeg dessverre at er umulig. Da måtte jeg isåfall nesten stoppet å spise. Noen som vet hvorfor fettet ikke har blitt redusert akkurat på brystene men overalt ellers? Er det noe jeg kan spise, slutte å spise eller medisin jeg kan ta som hjelper mot dette problemet? Ikke lenge siden jeg tok full sjekk av blodprøver hos legen og er ikke noe galt med hormon nivåene.

Anonymous poster hash: 750ef...43a

Ser at du skriver at du går mykje. Kanskje prøve å starte med vektløfting? Er viktig å få brukt musklaturen god i overkroppen også.

Og personlig har eg erfaring at testosteron nivået går opp når ein driver med tunge løft, som vektløfting i ein variert trening.. Dette vil nok hjelpe på dei som har for lite testosteron, som igjen kan være årsaken for at nåken menn utvikler litt større enn vanlig mannepupper...

Endret av Pallehysa
Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (57 minutter siden):

Jeg sa ikke at soya førte til fertilitetsproblemer hos menn - som er det som ble avkreftet i studiene som vises til.
Vi snakker om østrogenlignende substanser i mat og fra andre kilder kan føre til bryster hos menn, enten i form av kjertelvev eller økt fettvev.

Nei, "østrogenlignende" substanser fører ikke til utvikling av bryst hos menn.
Det er en seiglivet myte.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...