Gå til innhold

Internett treg som sirup på veldig kraftig PC


Anbefalte innlegg

Har router som støtter Gigabit ethernet, har 80/80 fiber abonnement.

Har også testet med WiFi AX. Da fikk jeg nøyaktig samme nedlastning på 16 Mbps og opplasting på 2 Mbps. Altså lik hastighet på Gigabit LAN og på AX hastighet WiFi.

To andre laptops gir 80/80 hastighet, så det er definitivt PC. Har testet ethernet kabler fullt ut også.

Prøvde så ut dette drittforslaget:

https://www.onmsft.com/news/windows-10-limiting-internet-speed-heres-change


Havnet så på under 1 Mbps på nedlasting. Så der måtte jeg gå tilbake til "normal" innstillinger. Er litt rådløs akkurat nå. Maskinen er ny av 2019 og har plenty med krefter på RAM og på CPU.

Winver_10jul2020.PNG.faa594ea8e6d311d7aaae98c97023891.PNG

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Sletttet+98134
G skrev (3 minutter siden):

Skal QoS helst stå av eller på? Er det QoS innstilling i Windows 10 også, eller kun på router?

Du vil ha det av dersom du ikke ønsker å reservere båndbredde til f.eks ip-telefoni. Du sier ikke noe om hvilken router du har, men regner med den har QoS-støtte. Videre finner du det i windows også.

Du kan forresten også kjøre en kjapp pingrunde mot router (cmd --> ping [ip til router] /t så lar du den stå i et par minutter. Du skal ikke få "timed out" og responstiden skal være lav og lite varierende.

Endret av Sletttet+98134
Lenke til kommentar

TP-Link Archer AX6000

Oppdaget at det ligger ny BIOS til Asus hovedkort, og ny chipset driver, ny WiFi driver, ny andre drivere, men ingen ny LAN driver. Skal ihvertfall prøve meg på å oppdatere alle disse ting nå. Så får jeg komme tilbake om problemet er gjenstridig eller ikke.

Edit: Jeg har vært flittig på å holde PC oppdatert på alle fronter inntil april 2020. Så jeg ble overrasket over at det var så mange nyheter.

Kanskje ifm. Windows 10 versjon 2004, kompatibilitet ?

Endret av G
Lenke til kommentar

Ja router har barnesykdommer. Det er en ny firmware til router, men ser ut som folk fikk trøbbel med den, og at den er midlertidig blitt trukket for utbedringer. Den skulle visst rydde i litt stabilitetsproblemer elns. Men folk rapporterer da at de ikke kan gå tilbake til gammel firmware, og at de ble redd for at de heller ikke kan installere ny firmware senere. Noen oppga også info om at de etter en 3-4 forsøk elns. fikk den på glid. Vet ikke, men tror jeg hadde vært skeptisk til TP-Link en omgang til.

Likevel så greier to Windows 10 laptops å få 80/80 hastighet. Den ene med en stri Windows 10 som ikke lar seg oppdatere siden 2017 eller når.. Den andre har sikkert forrige Windows i bunn, om den da ikke har fått snikinnført 2004 den også. Uansett begge disse har super hastighet.

Men ikke min PC, hverken på LAN, på WiFi eller på USB ethernet dongle. Alle tre går i 16/2 hastighet.

Som om Windows 10 kødder med noe.

NÅ har jeg oppdatert Asus firmware til hovedkort. Oppdatert AMD chipset driver. Oppdatert Bluetooth driver. Oppdatert WiFi driver. Oppdatert AMD skjermkort driver. Oppdatert Armoury Crate. Det er hva jeg husker at jeg har greid å oppdatere siden sist jeg var innom diskusjonen.

Det har fortsatt ikke fjernet problemene med sirupstreg internett.

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, Xphylion said:

Mulighet til å teste med kabel rett fra modemet og inn i PCen? 

Ja det er en god idé. Er vel omtrent eneste kabeltest jeg ikke har utført i løpet av dagens lange feilsøkingsøkt, som tok tid for jeg trodde jo det var Archer AX6000 det var noe galt med, også innså jeg at det kun var denne PC som sliter. Men, ja det kan jeg gjøre på 5 minutter.

Edit:

Den testen direkte i Zyxel P2812 Altibox router ga hastigheten 15 Mbps nedlast. Så det ser ikke ut til å være noen særlig forskjell på dette 80 Mbps synkrone abonnementet mot denne PC-en.

Endret av G
Lenke til kommentar
On 7/11/2020 at 12:14 AM, Zisum said:

Du har ikke smart Connect på? Sitter på AX6000 selv og det ble my krøll fordi 2.4ghz ble valgt hele tiden og da fikk jeg ikke noe fart

SmartConnect står på (er sikkert default setting).

Quote

Smart Connect

Select this checkbox to enable smart connect. This function helps devices run faster by assigning them to best wireless bands based on actual conditions to balance network demands.

Ok, la meg poengtere et vesentlig poeng med problemstillingen.

1. Jeg har eliminert bort andre feilkilder, ned til en enkelt PC. Altså alt annet utstyr fungerer på 80/80 hastighet.

2. Jeg har fått 16/2 fart på alt fra WiFi, LAN (ethernet) og USB Ethernet dongle, på en og samme problem-PC. Veldig snodig båndbreddebegrensning. En support har foreslått en slag refresh av nettverkskort. Hjalp heller ikke på Windows 10.

 

I dag orket jeg å lage meg en Linux Mint USB minnepenn, og boot'et fra den. Da får denne problem-PC'en nesten 80/80 hastighet under Linux. Så det er et Windows-relatert problem. Nok en feilsøking unnagjort. Heldigvis så slipper jeg å måtte be om RMA for hardware. Det er et ork det også.

Se her, fra Linux Mint:

 

IMG_20200712_160333.jpg

Endret av G
Lenke til kommentar

Kan det fikses uten reinstallering? Kan det fikses ved MCT + Keep Personal Files and Apps typen overinnstallering?

SFC /SCANNOW viser absolutt ingen korrupte systemfiler på denne herpa innstallasjonen.

Endret av G
Lenke til kommentar

Du mener ping 79.nnn.nnn.nnn (den adresse som Altibox tilbyr meg) tenker jeg.

Da får jeg Reply from 79.nnn.nnn.nnn bytes=32 time=1ms TTL =64 gående i loop (avbryter den med CTRL+C selvfølgelig), den er stabil på den gitte verdien.

Edit:

0 % tap, 1ms på alle verdiene etter 149 sendte pakker.

Edit2:

Forsøker å få hjelp fra MS, men aner jo ikke hva de kan. Siste person her avinstallerte alle network adapters til ingen nytte.

Edit3:

Når vi går lei for kvelden, så kan jeg alltid prøve MCT, mounte .ISO, overinstallere ved å beholde Personal Files + Apps. Kvier meg for å reinstallere. Kan jo alltids håpe på at en slik "clean install" kan rydde i noe. Selv om SFC /SCANNOW ikke viser noenting korrupte filer.

Beste ville jo være å gå for en virkelig clean install, men det er litt arbeid i etterkant etter at Windows 10 er på plass.

Edit4:

Nå foreslo de (Microsoft Answer Tech) dette, nøyaktig det samme som en entusiast support (fra communityet eller hvorfra (mange indere) foreslo i går (det heller til ingen nytte)

Quote

A clean boot is performed to start Windows by using a minimal set of drivers and startup programs. This helps eliminate software conflicts that occur when you install a program or an update or when you run a program in Windows.

 

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Sletttet+98134

Nei, jeg mener ipen til routeren din (den som gir deg dhcp-adresse) og ut på nett. Men det ser ut til at du ikke har pakketap. Har du noe Symantec antivirus eller lignende installert? Har vært borti at Symantec struper hastigheten pga. pakkeinspeksjon. 

Lenke til kommentar

Hei, jeg kan ikke se at dette har blitt foreslått. Jeg har lest flere som foreslår å oppdatere drivere. Jeg har en pc som var ny høsten 2019 som ikke tålte driveroppdatering, og måtte kjøre roll-back til hele 3 tidligere versjoner for at nettet skulle fungere. Fant ut at det var nettopp denne modellen som var problemet. 

Jeg fulgte denne videoen (etter to ukes tid med feilsøking), og det fikset problemet. Om det ikke funker, så se videoen for underholdningens sin del ?

 

 

Lenke til kommentar
G skrev (6 timer siden):

Så det er et Windows-relatert problem.

Gjetter på at du på en eller annen måte er berørt av problemene/krøllet som er/har vært med 2004. I så fall må du nok enten vente til Microsoft/div. produsenter finner ut av det og fikser, eller nedgradere til 1909 (eller eldre).

Lenke til kommentar

Da har jeg gjort en Inplace installering. Forstod det sånn at det å montere Windows.iso og Keep Personal Files and Apps kalles for det.

Det hjalp heller ikke.

Jeg innbiller meg at dette problemet har fulgt meg enten siden Windows 10 versjon 1909 eller 1903. Siden jeg fikk denne PC juli 2019 (1907, selv om det ikke finnes Win10 med det versjonsnr.)

At jeg ikke har merket det pga. 16 Mbps nedhastighet som har kamuflert opplevelsen siden ned er på en måte raskt nok, selv om det ikke er full pupp til bredbåndet på 80 Mbps. Det har føltes veldig tregt til tider, sannsynligvis pga. opplastingshastigheten.

Føler ikke for å feilsøke i neste uke. Men, kanskje uken deretter. Det optimale ville være å ha en ekstra SSD for hånden å kunne gjøre en helt clean install til. Begynne med 1903 eller 1909 og se hva speedometeret da forteller.

Endret av G
Lenke til kommentar
Just now, Fievel said:

Prøvd å avinstallere hele nettverkskortet?

Vet ikke hvor dypt akkurat. En del nettverkskort kan jo ikke nappes ut lengre. Kanskje BIOS disables. Samt om det skal gjøres i Safe Mode eller ikke, slike ting. Men det ble foreslått og utført i fra standard Windows 10 modus ja. Hjalp null og nada.

Da har jeg jo en god del nettverkskort allerede på hovedkortet i seg selv. Samt noe ekstra greier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...