Gå til innhold

Oppdaterte bredbånds­rutere kan ha flere hundre kjente sårbarheter [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser frem til å kunne kjøre internet edge komponenter i webassembly/WASI på seL4 og RISC-V hardware. Først da har vi en sjanse i havet til å bygge sikre enheter. De vil selvfølgelig kunne ha bugs, men sannsynligheten og konsekvensen vil være på en helt annen skala enn dagens *nix på blackbox arm eller amd64 hardware.

Endret av Anders Jensen
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

At noen produsenter her kommer ut som bedre i henhold til når tid de leverte oppdatert firmware, handler en del om rutermodellene som er valgt ut fra leverandøren - da nyere modeller.

Man skal vel heller ikke glemme at Asus ble satt under "administrasjon" av FCC i USA med tanke på sikkerhet på ruterne. Dette etter "Asusgate" tilbake i 2013/2014. Asus skal da overvåkes i 20 år av FCC pga. hvordan de håndterte sikkerheten tidligere. Pga. Asusgate var det også flere ruterprodusenter som fikk på plass automatisk oppdatering. For det er også et problem: Det kan godt være at leverandørene har kommet med oppdateringer, men en liten prosentandel av kundene installerer faktisk oppdateringen...

I en del tilfeller kan det være vanskelig for produsenten å få gjort så veldig mye med ruterne. Bl.a. fordi SoC-leverandørene har stoppet sin sw-utvikling for SoC-en som benyttes.

Det som hadde vært interessant, hadde vært å kjøre en reklamasjonssak på en ruter som har vært levert innenfor de 5 siste årene, og har kjente alvorlige hull som ikke blir rettet.

Det man vel ellers hadde trengt, er informasjon når produktet kjøres for hvor lenge produsenten sier de skal supportere det.

Tildels er også problemet kanskje også mye av ekstrafunksjonaliteten som har kommet på mange rutere de ti siste årene. Dette gjør det mer komplekst å vedlikeholde programvaren, og i mange tilfeller er det nok egentlig veldig få som bruker funksjonaliteten.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...